Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Славјанск је град од преко 100.000 становника. Процењује се да је у граду остало 30.000 људи... А све ће нахранити са једним камионом хлеба... 

Подели на овим сајтовима

Изгледа да је и Артемовск напуштен... Све је више извештаја да је Народна Армија изашла из града.

Хунтине трупе улазе у Артемовск

Подели на овим сајтовима

Наишао сам на ове податке.

Из Славјанска је изашло:

2.250 бораца, 23 тенка, 30 оклопних возила, 56 КАМАЗА (војних каминона), 3 НОНЕ (авиодесантно самоходно артиљеријско оружје)

Подели на овим сајтовима

http://youtu.be/5tEw--a1X_w

Приликом уласка у Краматорск хунтине трупе наишле на аутомобил на путу... прва мисао бомба... како је деактивирати...

Подели на овим сајтовима

Нови хунтин министар одбране најавио да ће победничка парада Украјине бити у Севастопољу (Крим)

Изгледа да је на ово мислио... помоћу Си Ен Ен мапе:

Подели на овим сајтовима

Може ли се рећи, да ситуација у Украјини представља велики пораз Русије?

- светска заједница "игнорише" гранатирање цивилних циљева, и уништавање градова. Пре се може рећи да подржава него што осуђује.

- војни пораз проруских снага је већ евидентан, што се и очекивало. С обзиром да су борци углавном добровољци из Русије, не верујем да ће прибећи герилском начином ратовања, јер би их у том случају означили као терористе. А политика Москве се занива на борби против тероризма и подржавање легитимно изабраних структура власти, тако да такав вид борбе не би одговарао Русији.

Сад би најбоље било да крену масовне мирне демонстрације, али мислим да ће Украјинске власти силом угушити сваки покушај демонстрација у освојеним градовима. Народ је гладан и измучен.

Подели на овим сајтовима

Може ли се рећи, да ситуација у Украјини представља велики пораз Русије?

- светска заједница "игнорише" гранатирање цивилних циљева, и уништавање градова. Пре се може рећи да подржава него што осуђује.

- војни пораз проруских снага је већ евидентан, што се и очекивало. С обзиром да су борци углавном добровољци из Русије, не верујем да ће прибећи герилском начином ратовања, јер би их у том случају означили као терористе. А политика Москве се занива на борби против тероризма и подржавање легитимно изабраних структура власти, тако да такав вид борбе не би одговарао Русији.

Сад би најбоље било да крену масовне мирне демонстрације, али мислим да ће Украјинске власти силом угушити сваки покушај демонстрација у освојеним градовима. Народ је гладан и измучен.

Porazeni su jedinio separatisti. S obzirom na cutanje Rusije i ne preduzimanje ikakve akcije, evidentno je da je Rusija zaodovoljna konacnim ishodom. Mora da su se dogovorili sa Vasingtonom i Berlinom. Mi precutimo operaciju Ukrajinske vojske, a vi nama precutite Krim i svako je zadovoljan. Ukrajina ce krenuti ka EU, Krim je u Rusiji, svako zadovoljan. Bice tu i tamo malo koskanja oko isporuke i placanja gasa, ali sve u svemu kroz vrijeme ce se i to rijesiti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

S obzirom na cutanje Rusije i ne preduzimanje ikakve akcije, evidentno je da je Rusija zaodovoljna konacnim ishodom. Mora da su se dogovorili sa Vasingtonom i Berlinom. Mi precutimo operaciju Ukrajinske vojske, a vi nama precutite Krim i svako je zadovoljan. Ukrajina ce krenuti ka EU, Krim je u Rusiji, svako zadovoljan. Bice tu i tamo malo koskanja oko isporuke i placanja gasa, ali sve u svemu kroz vrijeme ce se i to rijesiti. 

Na prvi pogled, sasvim je logicno ovo sto kazes. Medjutim, ne mogu da se otmem utisku da iza ove prve slike ima nesto jos dosta krupno, sto mi nismo u mogucnosti da vidimo, a sto ce najvecim delom da opredeli dalji tok dogadjanja u Ukrajini.

Naravno, mozda i gresim, ali tesko je za poverovati da ce tolika narodna vojska tek tako da odustane i digne ruke...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Сада постаје сасвим оправдана сумња да је ово наоружање заиста пронађено у Славјанску:

1wrRYjg.jpg

Славјанск: Ову униформу су по тврдњи хунте "терористи" користили...

http://i.imgur.com/1wrRYjg.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...