Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Бог нек им је у помоћ... Јадан народ... :(

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Џејн Псаки, портпарол Стејт Департмента (поводом догађаја у Маријупољу):

Ми осуђујемо насиље изазвано од стране проруских сепаратиста...

Подели на овим сајтовима

Џејн Псаки, портпарол Стејт Департмента (поводом догађаја у Маријупољу):

Ми осуђујемо насиље изазвано од стране проруских сепаратиста...

Jos jedna spaljena savest...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Vidi ovako: ovde cemo da stanemo. Naravno da mozes da imas svoje misljenje, sto niko nikad nije ni sporio, ali ne mozes da provociras i spamujes temu nebulozama da su obicni ljudi teroristi, a da su neonacisti borci za ljudska prava.

Ovim putem imas opomenu, ako se ovako nastavi ide direktan ban.

Kenobi

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1. Ништа нисам рекао о неонацистима међу Украјинцима - поготово да су "борци за људска права", то је чиста фикција.

О нацистима мислим исто што и сви.

2. Ови што се боре против Украјинаца су далеко од "обичних људи" - истренирани су, умеју да се боре, организовани су и знају шта раде. Руска држава је иза њих 100%, на које тачно начине нисам најсигурнији, вероватно их тренирају, наоружавају и организују (сем медијске и политичке подршке), није чак искључено да неки део њих припада руским снагама.

Али то је то, различитост у мишљењима - из једне перспективе су први "борци за слободу" а други "фашистичка власт/хунта", а из друге су први "терористи и сепаратисти" а други легитимна влада у праведној одбрани (иако ту и тамо има неких екстремиста, као и на свакој страни икад). Ја не подржавам руску инвазију на Украјину (која је међународно призната и суверена држава и чланица УН иначе) и гледам из ове друге перспективе, ако је то разлог за цензуру и бан, онда нека буде...   :)

Подели на овим сајтовима

Мислио сам на националност, не на држављанство.

Исто ко што нису сви који живе на територији Србије Срби...  

"Ovi sto se bore" su ukrajinski federalisti a ti o njihovoj nacionalnosti pojma nemas kao ni ja ...Ne znasa ni ko su ni sta su ni ko su im otac i majka ... Mozes samo da nagadjas ali tvoje nagadjanje je uvek u korist neonacista a na stetu obicnih ljudi ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

"Ovi sto se bore" su ukrajinski federalisti a ti o njihovoj nacionalnosti pojma nemas kao ni ja ...Ne znasa ni ko su ni sta su ni ko su im otac i majka ... Mozes samo da nagadjas ali tvoje nagadjanje je uvek u korist neonacista a na stetu obicnih ljudi ..

Ма ајде бароне, ко да не знамо о чему се ради...  ;)

Подели на овим сајтовима

О нацистима мислим исто што и сви.

Koji "svi" ?

Na zapadu ih simpatišu, čak i vole do imbecilnosti, samo ako nisu u njihovoj avliji.. baš kao što je to slučaj sa ukrajinskim, do juče hrvatskim a još uvek šiptarskim nacistima. Muslimanske handžarlije da ne pominjemo.

Nebitno za boju i naciju, samo ako donose bolju ličnu pozicioniranost u podeli plena.

Tako da .. džaba pravdanje , sve je vidljivo kad je rat na tapetu... tad svako pokaže svoje pravo lice, kako dobro tako (i pre svega) zlo .. 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

У Будви приведено 20 Руса

Полиција у Будви привела је у петак двадесет руских држављана јер су у конвоју од више аутомобила и с истакнутим руским заставама обележили Дан победе над фашизмом.

Руси су у конвоју од девет аутомобила, правећи буку сиренама, кружили Будвом, салутирали и поздрављали пролазнике, пишу подгоричке "Вијести" и напомињу да је на једном од возила било написано "На Берлин", што је алузија на поход руске армије на главни град Немачке 1945.

Полиција је привела двадесет руских држављана због кршења Закона о јавном реду и миру, односно истицања заставе друге државе на јавном месту, наводе "Вијести" и додају да полиција разматра да ли ће поднети прекршајне пријаве против приведених.

За истицање застава и симбола друге државе на јавном месту изриче се новчана казна до 500 евра или затворска казна у трајању до 30 дана.

У Будви званично живи две стотине Руса, а током лета тај град посети десетак хиљада туриста из Русије.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...