Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Само ме интересује какве везе све што се збива у Украјини има са православљем? Осим што је све супротно њему а тамо се дешава. Част изузецима и православним свештенослужитељима који све без обзира на политику позивају на мир.

Остало је све препуцавање Кремља и Вашингтона преко невиних људи.

Подели на овим сајтовима

Само ме интересује какве везе све што се збива у Украјини има са православљем?

Zato sto tamo u najvecem broju zive Pravoslavci?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@@Ламех,

Нисам био мишљења да ћу на овом форуму чути овако наивну констатацију, а може је неко окарактерисати и као потпуно нехришћанску. Рецимо противници хришћанства су увек били против Светог писма јер оно врви од убистава, борбе за власт, превирања свакакве врсте.. насупрот својег шареног - назови мизантропства .. 

Ко да су хришћани на неким дрогама или су психотични па су одвојени од овог света и његове реалности ...  

Свашта бре

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

`Ajde ovde da stanemo s nagadjanjima, zatrpava se tema nepotrebnim porukama. Svi su izgledi da je romejac dobro procenio da je snimak lazan, a i ako nije mi cemo da ostavimo da se pokaze vremenom sta je tacno, i onda neka neko od vas postavi potvrdu ili demanti.

Порука коју цитираш није нагађање, уствари ниједна моја порука није била нагађање (ви нагађате о овоме). :)

Не може тако добро проценио да је снимак лажан, па онда и ако није...

Важи, обриши ову поруку.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Украјина: Председник наредио наставак антитерористичке операције

КИЈЕВ – Прелазни председник Украјине Олександер Турчинов данас је наредио наставак „антитерористичке” операције покренуте против сепаратиста на истоку те земље и прекинуте пре Ускрса, пошто су откривена тела две жртве са траговима „мучења”.

„Позивам снаге безбедности на наставак антитерористичких акција, у циљу одбране украјинских грађана који живе на истоку Украјине од терориста”, навео је Турчинов у саопштењу.

Он је рекао да је ову одлуку донео пошто су откривена тела две особе и додао да је једна од жртава вероватно локални посланик проевропске партије чији је лидер Јулија Тимошенко.

Подели на овим сајтовима

Ako može po nekada da ubacite i neku vest  , tj. pogled na crkvene podele, jel verujem da i njih ima mnogo  ovom trenu, i to ne mislim na grkokatolike VS pravoslavce, vec na pravoslavce , pre par dana je jedan verski lider , na praznik izneo šokantne izjave čini mi se na račun Moskve, poredeci je sa zlom, toliko je pravoslavnih crkava da sam se i sam pogubio ko je tu više protiv koga, ali zanimljivo je videti i izjave verskih lidera.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Danas sam u jednoj emisiji čuo postoje tri razl. crkve, grkokatolici, prorusi i neka nezavisna krajinska crkva, samo ne znam koja je glavna i pomesao sam lidere.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Ako može po nekada da ubacite i neku vest  , tj. pogled na crkvene podele, jel verujem da i njih ima mnogo  ovom trenu, i to ne mislim na grkokatolike VS pravoslavce, vec na pravoslavce , pre par dana je jedan verski lider , na praznik izneo šokantne izjave čini mi se na račun Moskve, poredeci je sa zlom, toliko je pravoslavnih crkava da sam se i sam pogubio ko je tu više protiv koga, ali zanimljivo je videti i izjave verskih lidera.

Тај "верски" лидер, Денисенко је одлучен од Цркве и анатемисан од стране Светог Архијерејског Сабора Московске патријаршије...

У "општењу" је са Мирашом... Довлачио се у Црну Гору код свог колеге... "саслуживао" с њим, пљувао нашу помесну Цркву... потпомагао раскол у Бугарској Цркви...

Довољно да се схвати ко је, шта је, и који дух говори кроз њега... (а и његове присталице)!

Подели на овим сајтовима

Koja je najbrojnija, čiji je npr. vernik...ako je vernik... bivši predsednik Janykovič, a kojoj crkvi pripadaju Timošenkova, Kličko i ostali lideri opozicije, pretpostavljam,  tom Denisenku ili grkokatolicima ?

(znam ja da sy svi oni ne sveti :) cisto me zanima kojoj pripadajy str., kojy crkvy podrzavajy.

Подели на овим сајтовима

Tako je miraš šokirao izjavom o carigradskom patrijarhu "neće nama turčin reć dal treba da imamo crkvu" !!!!!

Pa koga je Miraš time šokirao?? Meni je recimo to bila samo potvrda jednog klovna da je mnogo veći klovn nego što sam i sam mislio. Ali nikako i šok.

Šok bi bio da je ovaj polutan ljudski rekao nešto iole pametno i u korist Crkve .. tada bih već zaista bio u šoku ..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Koja je najbrojnija, čiji je npr. vernik...ako je vernik... bivši predsednik Janykovič, a kojoj crkvi pripadaju Timošenkova, Kličko i ostali lideri opozicije, pretpostavljam,  tom Denisenku ili grkokatolicima ?

(znam ja da sy svi oni ne sveti :) cisto me zanima kojoj pripadajy str., kojy crkvy podrzavajy.

Турчинов је неки протестантски пастор! Јулија, Кличко и остали вероватно подржавају Денисенка...Већини је црква само средство које им служи за промоцију!

Политичари који дају бомбастичне изјаве и позивају на рат и убијање ("терориста на истоку и југу"), у значајном броју су унијати...

Подели на овим сајтовима

У Изјуму (граду у харковској области), 50-ак километара од Славјанска, пристигле су нове трупе кијевске хунте (армија, национална гарда, десни сектор). Хунта се као што је Турчинов већ најавио припрема да нападне народ који се буни против њих.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...