Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

21.50 - Лавров рекао Керију да Москва тражи "федерално" решење украјинске кризе, са већом аутономијом за јужне и источне регионе, преноси Гардијан.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Министарство унутрашњих послова Украјине (чију оставку захтева Десни Сектор), објавило је да је из једног полицијског рекреационог центра нестало 28 уметничких слика и 6 икона вредних 1 милион долара, пошто су припадници Десног Сектора напустили тај центар.

Занимљиво како се до сада тај податак скривао...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sta cu, ogranicen sam zemaljskom logikom, ja samo umem da citam, nisam prorocica iz delfija da mi bozanstva salju vizije

:)):))

Mada funkcionise ovako, socijalista obeca! povecacu broj zaposlenih! Ljudi se prime - pa ga izglasaju. Uvede josh birokratija i josh radnih mesta u birokratiji, digne kredit da bi im placao plate, podigne poreze da bi morao da finasira kredit, optereti privredu i onda se "zakopa" tim kreditom. Ali prica ljudima kako je povecao broj zaposlenih.

Eto tako ja razmisljam. Tako islo kod nas, galsali smo tadica socidemokratu, gasamo SPS sociodemokrate, glasamo krkobabica leve centriste, glasamo palmu sociodemokratu, glasamo vucica sociodemokratu, glasamo djilasa socio demokratu i onda se cudimo sto nemamo pare da vratimo MMF-u i sto se pozamljujemo.

Pa da platimo sve te socijalne programe, i ta genijalan resenja koja pruzaju centristi i sociodemokrate.

Види, све си добро и тачно рекао.

Недостаје ти само још један корак.

Да схватиш да и ММФ то зна, нису глупи, имају своје аналитичаре у свакој земљи, познају ситуацију.

Кажеш да им није интерес да држе сиромашним те земље, јер неће добити свој новац. НАПРОТИВ! Како то? Хајде да видимо обичне банке.

Узми да на западу човек узима кредит по каматној стопи 4-6 посто. Наплата кредита 100%. У оваквим земљама каматна стопа, због несигурности тржишта, БДП'а, бла бла бла - 16 -25 % ! Проценат наплативости кредита-преко 80%! Плус добит од хипотека исл ако не наплате СВЕ (а УВЕК извуку дебело више од главнице, па и тих западних 4-6%приде код кредита НЕНАПЛАЋЕНИХ У ЦЕЛИНИ).

Тако да је њима у ствари, ова ситуација Мека.

Сад то пренеси на ниво односа држава-банкари (јер ови то јесу и размишљају на исти начин,само су проценти другачији) и добијаш ситуацију да се ММФ-у увек врати главница и доста преко, а и даље су државе дужне - и све више се задужују. Дакле, са једне стране заиста добри савети ММФ-а а са друге стране не-гадљивост на банкарске принципе зараде дужничким "ропством". Да су они то што ти мислиш -никад не би дали кредите ни оваквој Грчкој, Украјини а ни нама...

"Money makes the world go round"...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Cilj im je da nas ojade do prosjackog stapa, da rasprodamo sve sto imamo za dzabe, da bi im vratili dugove.

Nasi politicari su marionete koje rade za njih.

Ropstvo je u modi.

To je gnusni plan.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

http://youtu.be/mVFrdWIs2LI

Аплауз за Обаму и његове речи да Америку покреће (води) владавина права (између осталог)...

Заиста просто ОПИПЉИВО колико је непријатно... Ни гримасу није направио.

Образ као ђон - то је дефиниција савремених политичара и државника...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

@@Јанко,

Brate Janko, cak i da je sve to tacno (a nije) da li bi MMF mogao ista tu da narod izabere kvalitetnog politicara? 

Ima drzava koje su uzele kredit od MMF pa nisu u duznickom robstvu, vec su pare vratili privreda im napreduje itd.

Estonija npr. 

Dobili su pare 96, i danas vise nisu u tom "duznickom robstvu"

Mislim da ti je to dovoljan odgovor na tvoje tvrdnje da MMF ima interes da zemlje odrzva siromasnim. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@@Јанко,

Brate Janko, cak i da je sve to tacno ( a nije) da li bi MMF mogao ista tu da narod izabere kvalitetnog politicara?

Ima drzava koje su uzele kredit od MMF pa nisu u duznickom robstvu, vec su pare vratili privreda im napreduje itd.

Estonija npr.

Dobili su pare 96, i danas vise nisu u tom "duznickom robstvu"

Mislim da ti je to dovoljan odgovor na tvoje tvrdnje da MMF ima interes da zemlje odrzva siromasnim.

Пази, ја сам говорио о не-гадљивости...

Видиш, ако се усвоји савет они су добротвори. Ако не, онда су богатији... Увек у плусу...Опрости, али то је лицемерно, нељудски. Да је тако како ти видиш онда би давали кредите само кад постоји велика вероватноћа правилне употребе истих. Оваквој Украјини - то и врапци знају на шта ће да изађе...

Подели на овим сајтовима

Заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин изјавио да као грађанин подржава идеју присаједињења свих руса који живе ван граница Руске Федерације...

http://itar-tass.com/politika/1083776

Подели на овим сајтовима

Пази, ја сам говорио о не-гадљивости...

Видиш, ако се усвоји савет они су добротвори. Ако не, онда су богатији... Увек у плусу...Опрости, али то је лицемерно, нељудски. Да је тако како ти видиш онда би давали кредите само кад постоји велика вероватноћа правилне употребе истих. Оваквој Украјини-то и врапци знају на шта ће да изађе...

Nit su dobrotvori nit su zlotvori. Oni su neko ko ti da pare i zele da im vratis. I uradice sve ka tom cilju. 

Ovde ih niko ne gleda kao da su dobrotvori niti iko to predlaze, ali se svaljuje sva krivica sa njih i uklanja sa onih na kojima je krivica i odgovornost glavna - glasaci i vlade.

је тако како ти видиш онда би давали кредите само кад постоји велика вероватноћа правилне употребе истих.

Uglavnom to i rade, dogovaraju se sa vladama oko mera koje ce da sprovede da makar minimum kredita moze da im vrati. Zato su opet u Srbiji, jer su zabrinuti. 

Zato su i odbili par puta kredit Grckoj.

Njih zanima da privreda bude u minimumu stanja vracanja njihovog kredita. Ne interesuje ih da bude ni siromasnija a sve jedno im je da li je bogati. Ali daju savete i da bude bogatija.

Navodio sam pre primer estonije koja je uzimala kredite kod njih i danas je jedna uspesna zemlja.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

11.45 - Медведев: Крим ће бити специјална економска зона са пореским олакшицама за привлачење инвеститора, преноси Ројтерс.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...