Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

11:55 - PUTIN: U UKRAJINI IZVEDEN NEUSTAVNI PUČ

Ruski predsednik izjavio je da je u Ukrajini izveden neustavni državni udar i oružano preuzimanje vlasti, koje niko nije osporio.

Putin je, na prvoj konferenciji za novinare otkad je opozvani ukrajinski predsednik napustio Kijev, rekao da je Viktor Janukovič ispunio sve uslove sporazuma potpisanog 21. februara s predstavnicima opozicije i da je predao svu vlast.

Janukovič je, prema njegovim rečima, i dalje legitimni predsednik Ukrajine, mada sada nema vlast, preneo je Rojters.

Ukrajinski narod je želeo promene, ali ne smeju se ohrabrivati "nezakonite promene", rekao je Putin.

On je poručio da će Rusija pružiti finansijsku podršku ukrajinskom regionu Krimu.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@,

Да не испадне како причам нереалне и нестручне ствари отворио сам посебну тему са кратким документарцем. У њему говоре највећи економски експерти, и то са запада. Они су одавно упозоравали Америку на економску пропаст, али су им се сви смејали. Као и ти што не верујеш. Изволи па погледај шта чека Америку, и све оне који су са њима https://www.pouke.org/forum/topic/32729-prekomerna-doza-slede%C4%87a-financijska-kriza/#entry1053540

U komentarima od ranije ja sam jasno napisao da je zapad u moralnoj pre svega, ali samim tim i ekonomskoj i svakoj drugoj krizi i to godinama unazad. Pisao sam to nekoliko puta, jer to je isto činjenica. Tako da ne znam na šta ciljaš, budi jasan, prati ono što ljudi pišu.  Nisam od onih koji navijaju za bilo koju od dve strane prezirem obe podjednako, pragmatičan sam. Srbija je moja zemlja.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

"lako je uništiti odnose ali teško ih je popraviti" Tu se slažem i zapad i istok imaju interes da saradjuju, sve ostalo su nerealne bajke. Oni koji su želeli WW3 i nešto slično, žive u snu.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Očigledno ne znaš mnogo o "anglosaksoncima", istoriji Engleza koji su i stvorili SAD i zapad uopšte. Moraš načiti mnogo o istoriji da bi znao nešto o sadašnjosti. Očigledno ne poznaješ dobro materiju pa dalje neću ulaziti u polemiku jer zaključio sam da si romantičar, emotivac i u skladu sa tim celu stvar oko Rusije doživljavaš sa pomankanjem pragmatike i veoma patetično, sa dozom gluposti. To i jeste u neku ruku normalno u delu naše populacije. Kao narod smo poznati po tome što smo sanjivci. Ne znam gde si zaključio da sam rekao da će stanje kakvo je danas ostati i ubuduće isto, zato čitaj ono što sam napisao koristio sam reči "za sada" , kada je moć SAD u pitanju. Moraš pročitati malo više da bi mogao izneti odredjeni zaključak, posebno iz istorije, da bi shvatio sadašnjost u kojoj živimo. Takodje upoznaj se sa činjenicama oko sedišta svih političkih, vojnih i ekonomskih organizacija u svetu- većina se nalazi na zapadu, kada sve to naučiš, možemo voditi nekakav razgovor. bojim se da je sa tobom to malo teže.

Историја ми је добро позната, дечаче, много више него што мислиш и знаш  :)...као философ, теолог и пасионирни историчар, убеђен сам да историју неупоредиво боље знам од тебе, али није поента у томе...поента је што ти, који се хвалиш наводним познавањем историје, ниси увидео основно, непромењиво и неизбежно историјско правило...све пролази и ништа и нико није вечан, младићу...непознавање тог централног и општег начела историје, а оно твоје "никада и неће" баца у засенак оно "за сада" (а искрено речено то твоје "за сада" не делује искрено),  исувише речито говори о тој чињеници, тј. сведочи о твом "фасцинантном" познавању природе, духа и тока историје.

У вези са болодваним...она твоја реченица коју сам у претходном посту цитирао и дао одговор на њу, формулисана је тако да не оставља место другачијем тумачењу и у опречности је са оним твојим "за сада" које сам, наравно, видео, значи...или се неписмен или ниси способан да своје мисли држиш у кохезији јер си непостојан у ставовима, те је хаотичност у формулацији природна последица твоје расцепљености...па ти бирај, дечаче...што волим вас надобудне клинце који мислите да сте попили сву памет света и одмах ударате по свакоме ко вам укаже на грешку, а јуче сте се испилили! :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

12:13 - PUTIN: DALjE AKCIJE U UKRAJINI LEGITIMNE
Postojala je pretnja vojnim postrojenjima na Krimu od strane "radikalnih nacionalista", tako da smo delovali brzo, bez upotrebe sile, napomenuo Putin i dodao da će, ako ih bude, sve dalje akcije biće legitimne.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ono što je najvažnije, je to da dolazi period mira. Stvar oko Ukrajine se polako smiruje.To možda ne ispunjava očekivanja mnogih, ali svi smo ljudi. Život i nada u bolje sutra mora biti cilj svih. Želja za ratom, biranje odredjene strane je apsurdno. Mir je teško dostižan ali je nužan, pozitivno deluje na budućnost i razvoj.

Подели на овим сајтовима

Putin: Nećemo ratovati

Коме сада веровати :.mislise.   :)

Cinizam nije svojstven samo Putinu, zapad je na tome stvorio imperiju, bar je bila imperija do skora ... Dvosmislena, nejasna saopštenja su normalna u medjunarodnim odnosima. :)

Подели на овим сајтовима

12: 20   Председник Путин: Увођење наших трупа у Украјину је задња опција и задржавамо право на то - У Украјини се десио пуч и оружано преузимање власти, рекао је руски председник Владимир Путин. Русија је збуњенa због чега постоји потреба за то, у време када се је Виктор Јанукович договорио са опозиционијом о свим захтевима.

Председник је нагласио да је украјински народ имао легитиман разлог да протестује против Јануковичевe власти, с обзиром на огромну корупцију и друге недостатке његовог председавања. Читајте више

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Blaženi su mirotvorci. :)

Svi moramo biti mirotvorci. Ljudi koji su ostrašćeni, stvari gledaju selektivno onako kao odgovara njihovim sitnim potrebama samozadovoljavanja  pričanjem nebuloza , ne uvažavaju činjenice, i mole se za rat ..nemir i neblagostanje na taj način samo hrane svoju sujetu i ništa više, zbog takvih se ne treba nervirati. Sreća je retka , tako i mir, uvek će biti kriza i nemira, ali na kraju jedino što je sigurno je da mir nema alternativu. Slažem se, blaženi su mirotvorci :)

Подели на овим сајтовима

Миротворце са форума Поуке треба држати као "мало воде на длану"... а то што ће вам се линија живота на длану скратити, то нема везе.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...