Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

22:24 - SEDNICA NATO O UKRAJINI U NEDELjU

Sednica saveta NATO, posvećena stanju u Ukrajini, kako je napisao generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmunsen na svom tviter nalogu, zakazana za nedelju.

Ukrajina je danas zatražila od NATO da razmotri sve moguće načine da joj pomogne u zaštiti svog teritorijalnog integriteta, rekao je ministar spoljnih poslova Ukrajine Sergej Deširitsja.

:) Ех, тај Фог Расмусен, овде га мало ко шљиви шта прича. Боље би му било да на твитер налогу заказује за своју државу која је  почела да личи нинашта, и да размотри да јој помогне. А шљиве су намењене за справљање ракије, наравно.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Уз све моје симпатије према Русији, и сада и иначе, нисам сигуран колико је ово у складу са међународним правом... Заправо, сматрам да није.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Уз све моје симпатије према Русији, и сада и иначе, нисам сигуран колико је ово у складу са међународним правом... Заправо, сматрам да није.

Међународно право је одавно сахрањено... 

Подели на овим сајтовима

U medjunarodnoj politici vazi samo pravo jaceg.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

kako nije? pa isto je to kao s Československom, praško proljeće pa invazija,

ovdje bila kijevska zima pa invazija, sad ta godišnja doba ni nisu tako važna,

bitan je taj redoslijed, demonstracije pa invazija i važno je da su Rusi u pravu!

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pra%C5%BEsk%C3%A9_jaro_1968

http://cs.wikipedia.org/wiki/Invaze_vojsk_Var%C5%A1avsk%C3%A9_smlouvy_do_%C4%8Ceskoslovenska

Slike: 

https://www.google.cz/search?q=okupace+1968&num=100&newwindow=1&espv=2&es_sm=121&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=QmkSU_SzCYnOsgaji4Bo&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=630#imgdii=_

Подели на овим сајтовима

Па што нису ти "међународни правари" реаговали онда кад су фашисти сели на столице владе у Кијеву?

Него се сад праве паметни кад Руси хоће да заштите свој народ на истоку.

Нема више права сад се приближава време борбе прса у прса, дијалог је очигледно сахрањен одавно дошло је време кад ће се поново проблеми решавати како и спада по старински...  

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

U medjunarodnoj politici vazi samo pravo jaceg.

Нажалост изгледа да је тако, али не би требало да буде тако. Барем ми Срби би требало да знамо шта значи када се примењује закон јачега а не правичност и да због тога не подржавамо никада и никакво не-право...

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Kad je neko napadnut, on se (valjda) brani, nema tu pitanja o bilo kakavom pravu. A ako si imalo ispratio temu, videces da su mnogobrojni Rusi, koji zive na teritoriji Ukrajine (vidi mapu sa prosle strane), brutalno napadnuti od strane placenih neofasista.

Prosto i jednostavno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Па што нису ти "међународни правари" реаговали онда кад су фашисти сели на столице владе у Кијеву?

Него се сад праве паметни кад Руси хоће да заштите свој народ на истоку.

Нема више права сад се приближава време борбе прса у прса, дијалог је очигледно сахрањен одавно дошло је време кад ће се поново проблеми решавати како и спада по старински...  

Ствар је јако једноствна, по међународном праву једна држава сме да интервенише у другој држави само у две ситуације : 1) када је нападнута и 2) на основу дозволе Савета безбедности УН. Друга ствар, свака страна у рату, свака легитимна страна у рату, треба да има јасно истакнута обележја на униформама. У овом случају, нажалост ништа од тога није испоштовано. Нисам ја глуп да не знам да важи само право јачега и неправда у свету, само кажем да сви треба да жалимо што је тако, јер смо искусили добро шта значи када нас неко гази само јер му се може, мимо права и правде.

Подели на овим сајтовима

kako nije? pa isto je to kao s Československom, praško proljeće pa invazija,

ovdje bila kijevska zima pa invazija, sad ta godišnja doba ni nisu tako važna,

bitan je taj redoslijed, demonstracije pa invazija i važno je da su Rusi u pravu!

Да Руси су у праву исто као што свако право да се сврста у ред про-фашиста, про-усташа тако и они имају право да бране свој народ.

Нажалост изгледа да је тако, али не би требало да буде тако. Барем ми Срби би требало да знамо шта значи када се примењује закон јачега а не правичност и да због тога не подржавамо никада и никакво не-право...

А шта је по теби правичност у овој ситуацији да Русија остави свој народ да их тлаче неки трули фашисти који су дошли на власт насиљем и проливеном крвљу?

• Волим 1

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

E, i drzite se teme. Srdjane, ako zelis da pricas o medjunarodnom pravu vezano za ovu temu - otvori drugu i prenesi razgovor, ovde samo ostavi link, da se zna odakle je ta nova tema pocela.

Dakle, nova tema - pa pricajte, svaku poruku koja dalje nema direktne veze sa dogadjajima u Ukrajini cu da obrisem...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

23.00 - Владимир Путин поручио Бараку Обами да у случају ширења насиља у Украјини Русија задржава за себе право да "заштити своје интересе".

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

23:40   Медведев рекао Јацењуку да ће Русија штити своје грађане - Руски премијер Дмитриј Медведев је разговарао са Јацењуком, те му је нагласио да "руска страна задржава право да штити легитимне интересе грађана и војног особља стационираног на територији Аутономне Републике Крим, а Украјински званичници у случају незаконитих одлука о употреби силе против руских грађана морају сносити одговорност за то." 

Штавише, према Медведеву, руске оружане снаге "у случају потребе могу да делују у оквиру мандата датог од стране Савета Федерације председника."

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

23:40   Путин саошптио Бан Ки Муну да Русија неће толерисати насиље над својим грађанима - Руски председник Владимир Путин и генерални секретар УН Бан Ки Мун су разговарали о кризи у Украјини, саошптава прес служба Кремља .

"Владимир Путин је рекао да у случају ескалације насиља против руског говорног подручја становништва у источним регионима Украјине и Крима , Русија неће толерисати, не може остати по страни, те да ће применити потребне мере у оквиру међународног права," - наводи се у саопштењу .

Обе стране су нагласиле потребу да се спречи даља ескалација кризе у Украјини, додала је Прес служба.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...