Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Нешто си помешао. Цевовод испод Сирије је амерички пројекат, један од могућих разлога за ову ситуацију у Сирији.

Руси су направили Северни ток и започињу са градњом Јужног тока, тиме ће да снабдевају Европу својим гасом.

Овај конкурентски, који је требало да пролази испод Сирије, је чини  ми се требало да из Сауди Арабије узима гас ил тако нешто, то сам већ заборавио, ал то је био амерички пројекат, не руски.

Mozda ako ovaj cjevovod ne postoji:

http://en.wikipedia.org/wiki/Iran-Iraq-Syria_pipeline

Sa zadnjom recenicom kao referencom:

Syria's rationale for rejecting the Qatar proposal was said to be "to protect the interests of [its] Russian ally, which is Europe's top supplier of natural gas.

Dakle ovaj cjevovod je bio samar u lice tom kojeg pominjes. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Mozda ako ovaj cjevovod ne postoji:

http://en.wikipedia.org/wiki/Iran-Iraq-Syria_pipeline

Sa zadnjom recenicom kao referencom:

Syria's rationale for rejecting the Qatar proposal was said to be "to protect the interests of [its] Russian ally, which is Europe's top supplier of natural gas.

Dakle ovaj cjevovod je bio samar u lice tom kojeg pominjes. 

Ма јок, ово је један од милијарду планова, нема ово везе ни са Русијом ни са САД, сви су у једном периоду, када се причало и о Набуко-у и о још неким плановима, причали о неким великим нафтоводима или гасоводима који би снабдевали овога или онога.

Ја сам причао о гасоводу који су САД и САрабија планирале, који је био реалан (за разлику од Набуко-а), само да је Сирија хтела да уђе у посао. Не знам тачно како му је било популарно име, ал био једини пројекат у том делу света који је био реалан по резервама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма јок, ово је један од милијарду планова, нема ово везе ни са Русијом ни са САД, сви су у једном периоду, када се причало и о Набуко-у и о још неким плановима, причали о неким великим нафтоводима или гасоводима који би снабдевали овога или онога.

Ја сам причао о гасоводу који су САД и САрабија планирале, који је био реалан (за разлику од Набуко-а), само да је Сирија хтела да уђе у посао. Не знам тачно како му је било популарно име, ал био једини пројекат у том делу света који је био реалан по резервама.

Kako mislis nabuko nije realan? Zbog rezervi gasa? Pa nije stopirana njegova izgradnja. U Kaspijskom moru postoje ogromne rezerve gasa, i amerikanci imaju koncesiju tu. 

Sirija je odbila taj katarski prijedlog koji bi iz Saudi Arabije preko Sirije snabdjevao Evropu gasom. Razlog odbijanja je jer su stitili ruske interese kao njihove saveznike jer Rusija dominira u isporuci gasa Evropi. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Испред парламента Крима скупили су се кримски татари да подрже побуњенике у Кијеву...

На истом месту одржава се руски митинг против побуњеника...

Подели на овим сајтовима

Kako mislis nabuko nije realan? Zbog rezervi gasa? Pa nije stopirana njegova izgradnja. U Kaspijskom moru postoje ogromne rezerve gasa, i amerikanci imaju koncesiju tu. 

Sirija je odbila taj katarski prijedlog koji bi iz Saudi Arabije preko Sirije snabdjevao Evropu gasom. Razlog odbijanja je jer su stitili ruske interese kao njihove saveznike jer Rusija dominira u isporuci gasa Evropi. 

Стопирана је изградња Набуко гасовода јер, откад су се поједини партнери повукли, количина гаса (која је још од почетка пројекта била упитна) више није ни приближно довољна да цео пројекат буде реалан. Ако пронађу неке нове изворе, можда се и обнови, ал за сада је стопирано.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Dosad si toliko puta ponovio ovu frazu. Sta bi svijet bez vas inteligentnih. 

Ne ljutim se ja, rado citam i ucim od drugih, ali u onom sto si napisao nema ni zrno logike. Nista drugo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Испред парламента Крима скупили су се кримски татари да подрже побуњенике у Кијеву...

На истом месту одржава се руски митинг против побуњеника...

11: 55   5.000 Татара на демонстрацијама на КримуКримски Татари, присталице про-руских организација покушавају да приступе згради парламента полуострва. Окупљено је око до 5.000 Татара и 700 про-руских демонстраната испред зграде парламента.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

A kako ti znas da su oni odbili predlog zbog Ruskih interesa a ne  zbog svojih?

Evo recimo Janukovic je u Ukrajini odbio da oslobodi Timosenko na zahtev EU pa su oni zbog tog odbijanja obustavili put Ukrajini u EU pa su zbog toga pocele demonstracije. A uz sve to su Rusi ponudili ukrajini 15 mld dolara pomoci i to bespovratne ... Pa sada u cijem interesu je radio Janukovic? Ruskom ili Ukrajinskom?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Šta se ovde deŠava? Ko je sa čije strane?

Svako je na svojoj strani ...Niko ne stiti tudje interese vec svoje i sto pre Rusi u Ukrajini shvate da trebaju svi sklozno, kao jedan, da brane svoje interese bice bolje za njih ... Ako ih pocepaju kao sto su Srbe pre 15-20 godina lose im se pise ..

Подели на овим сајтовима

A kako ti znas da su oni odbili predlog zbog Ruskih interesa a ne  zbog svojih?

Evo recimo Janukovic je u Ukrajini odbio da oslobodi Timosenko na zahtev EU pa su oni zbog tog odbijanja obustavili put Ukrajini u EU pa su zbog toga pocele demonstracije. A uz sve to su Rusi ponudili ukrajini 15 mld dolara pomoci i to bespovratne ... Pa sada u cijem interesu je radio Janukovic? Ruskom ili Ukrajinskom?

Pa ruskih u njihovom slucaju vjerovatno znaci i njihovih jer su saveznici. 

Iskren da budem ne znam sta je to Rusija ponudila. Da li kredit ili donaciju, ima li negdje validan izvor da se procita o tome? 

Подели на овим сајтовима

Pa ruskih u njihovom slucaju vjerovatno znaci i njihovih jer su saveznici. 

Iskren da budem ne znam sta je to Rusija ponudila. Da li kredit ili donaciju, ima li negdje validan izvor da se procita o tome? 

Ma kakve bre donacije u milijardama dolara?

Подели на овим сајтовима

Evo izvor.

Citat:

Quasi sicuramente non erogherà gli aiuti a fondo perduto concordati con Yanukovic - 

Prevod:

()Rusija) ...sSkoro sigurno nece isplatiti pomoc kao "fondo perduto" dogovoranu sa Janukovicem...

A "fondo perduto" znaci :

Citat:

In finanza si definisce a fondo perduto un intervento finanziario caratterizzato dall'erogazione di un capitale del quale non si richiederà la restituzione

Prevod:

U finansi se definise "fondo perduto" kapital ciji se povracaj ne trazi .....

Intervju je sa profesorom Ferrara, direktorom nekakve agencije za saradnju Rusija - EU ...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...