Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Meni ni dan danas nije jasno k čemu im je trebao taj Euro Majdan? Je li ikom to od vas jasno? Ja sam mislio to je neka akcijica za mlade, tehno koncert i takve stvari, nešto sasvim sporedno, marginalno i bzvz. A ono to u njih pitanje života i smrti, miting nekakav ko za Komanča za najboljih Staljinovih časova. Ne pamtim da je iko u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj ili Mađarskoj pravio nekakve Majdane i izvodio takav karneval s tim svim, bilo par manjih akcija, išlo se glasat i to je to. Ili ove nove zemlje što su primljene, kakav je to besmisao? Taj ukrajinski Euro Majdan, ko to izmisli baš ga izmisli? Koji je bio smisao tog Euro Majdana? Šta su htjeli pokazat ili riješit s njim? Smisao mu je bio u besmislu izgleda.

Подели на овим сајтовима

Како нисам пренео? А шта је ово?

https://www.pouke.org/forum/topic/31957-neredi-u-kijevu-rt/?p=1048429

А текст који нападаш још увек стоји на званичном сајту УПЦ МП.

23-02-2014

Дорогі браття та сестри!

Через засоби масової інформації роз-повсюджується провокаційна інформація відносно Почаївської Свято-Успенської Лаври про те, що на території монастиря пере-ховуються «боєвики» та «тітушки». Цю інформацію розповсюджують люди, які зацікавлені в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

В зв’язку з цим, офіційно заявляємо, що ніякі «боєвики» та «тітушки» на території монастиря не знаходяться та не переховуються. Лавра як і раніше відкрита для всіх бажаючих. Богослужіння звершуються в своєму порядку.

Інформація про події в Почаївській Лаврі буде завжди оновлюватися на цьому сайті.

Са званичног сајта Украјинске Парвославне Цркве МП:

Помињу се унијати... и њихове претензије да поседују Лавру.

Боевики осадили Почаевскую Лавру

Сторонники майдана заблокировали подъезды к святым вратам Успенской Почаевской лавры и скита Святого Духа в Тернопольской области.

Лавра окружена пикетами молодчиков. Всех входящих и выходящих из лавры они пытаются проверять. Надуманный предлог – якобы в обители находятся два автобуса с «москальскими титушками».

Вооруженные группы завалили дорогу, ведущую в святую обитель, горящими шинами. У них греется около сотни боевиком с битами и огнестрельным оружием, готовым к применению.

Конечная цель этого более чем очевидна: захват Лавры униатами и изгнание православных монахов. Бесчинствующая сейчас на «евромайданах» униатская «украинская Греко-католическая церковь» давно претендует на обладание лаврой. Особенно усилились эти претензии в последние пару лет.

Наместник Лавры просит всех православных молиться о сохранении великой святыни в лоне Канонической Церкви от захвата униатов.

Почаевский наместник официально опроверг наличие боевиков или «титушок» на территории монастыря:

Postavio si dole članak sa demantom na sajtu ali tako da uopšte nije jasno kako je to

demant na ovaj gore članak i na taj tvoj komentar, znam valjda taćno šta i o čemu pišem! 

Niko nije dužan znat ukrajinski, tamo gdje si napisao ovo: 

Са званичног сајта Украјинске Парвославне Цркве МП:

Помињу се унијати... и њихове претензије да поседују Лавру

odmah direktno tamo si trebao napisati da to nije tačno
jer je demantovano ovim:ili sve to objasnit u novom postu
i ovim.

Otkud bi znao neko ko ne zna ukrajinski da je to dvoje u nekakvoj vezi, 
da je to dole saopštenje ustvari deman tog članka kad izgledaju svaki za sebe?

i kao obrazloženje napisat kako sajt Počajevske lavre
negira bilo kakve demonstrante i njihove protivnike
i tvrdi da se niko od njih nije tada nalazio tamo a prema tome
ništa od toga što je napisano u tom članku se nije moglo ni desiti.
kako će se desot i odigrat pokušaj "ozimanja" lavre kad tih
glavih aktera - navodnih uzurpatora tamo uopšte nije ni bilo?

i zato si uveo u zabunu nedužnog N.Petrovića koji je dva puta zbog tih dezinformacija pomislio
da su grkokatolici opsadili prvo Pečersku a potom i Počajevsku lavru, ako je to bila samo zabuna
Подели на овим сајтовима

Screenshot_from_2014_02_24_03_06_55.png

A ovo su konačno i te tituški, mladenci plaćeni i unajmljeni da na demonstracijama

izvikuju parole a po potrebi i izazivaju nerede među demonstrantima i sa policijom, 

najčešće su to navijački vandali i huligani spremni uvijek na bilo kakvu masovnu tuču.

Подели на овим сајтовима

На Криму се формирају народне милиције. Забрана руског језика и жеља екстремиста да русима ускрати држављанство (као у прибалтичким републикама), окупила је масе људи на протестима. У Севастопољу је на јавном скупу изабран нови градоначелник.

Подели на овим сајтовима

Процењујемо да Украјини треба 35 милијарди долара да стабилизује своју економију изјавио је опозициони министар финансија Јуриј Колобков. Рачунају на 15 милијарди од Русије + 20 милијарди које је јуче обећао председавајући парламентарног комитета Европе за спољне послове Елмар Брок.

Русија и Украјина пре било каквог трансфера новца желе да виде стабилну владу у Украјини. А европска Унија и финансијску реформу пре него одобри помоћ.

Подели на овим сајтовима

У Кијеву (у ком нема сукоба) број повређаних расте. У протекла 24 часа медицинску помоћ потражила је 31 особа, а 24 је смештено у болнице - саопштено је из министарства здравља.

Подели на овим сајтовима

Морам признати да смо имали сличне теме, али ми је тек на овој почело да бива јасно како (ће да) плови овај брод који се свет зове...

П. С.

Молио бих пар чланова да личним неаргументованим ставовима и спамовима не кваре овако корисну тему. Личне пројекције екуменских узрока и прозивке других су сасвим бескорисне, а једино ми жао што не учествују противници глобалних завера са аргументованим демантијима умешаности тих глобалистичких центара моћи у сваку кризу, пошто овде испливавају и ствари из наше блиске прошлости (нпр Отпор) али и садашњости (Босна, али и прича о Венецуели, пројекција будућих криза, начина догађања и сценарија, а мислим да је свима постало јасно шта нам следи ако одустанемо од пута у ЕУ). Имам утисак, читајући тему, убрзаног догађања и разјашњавања историје. Са једне стране ме фасцинира, а са друге стране ме обузима извесна зебња, са треће-ма како опасно изгледало-радује ме што маске спадају... То заиста охрабрује, јер или ће свет на праву страну кад види како се њиме "управља", или ћемо сви "на облаке, у сретање Господу у ваздуху".

У сваком случају, биће на добро, "кроз трње до звезда".

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

09:10   На Криму почела мобилизација против Кијева  -  У Криму, према одлуци Конгреса у Харкову је почела мобилизација. Сви који желе да се заштите од проевропских екстремиста на полуострву где је традиционално про-руско расположење, позивају се у националу милицију. Проевропски екстремисти покушавају да држе своје акције у Кримским градовима али бивају осујећени и пружа им се отпор.

" Крим за мир " и " Фашизам неће проћи ". Под таквим паролама и транспарентима са георгијевским лентама у центру Керча окупљени изражавају свој револт на потезе Кијева. Солидарност са Русијом изражена је сасвим конкретно: подигнута је руска застава на згради Градске већнице.

Из Кијева се чују све гласнији и јаснији позиви  - забрана руског језика и све срамнији статус руске популације Украјине који "нису држављани ", пракса је која већ постоји у неким балтичким земљама.

Оне који не верују у европске интеграције и желе да се одупру проевропским екстремистима су одржали митинг и  у Севастопољу. На јавном скупу на Тргу Накхимов је присуствовало преко 20.000 људи. Изабран је нови градоначелник. Градоначелник је постао предузетник Алексеј Чали - руски држављанин, који је рекао да становници града неће дозволити никоме да диктира услове.

Милиција се формира и у Симферопољу, где је одржан велики митинг за подршку Виктору Јануковичу. Наравно, нико не жели борбу, али на отпор против екстремиста народ је спреман.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...