Jump to content

Spavanje, ritam i poremecaji

Препоручена порука

Tako je jedna seljanka zaspala dok je muzla krave: „Kao i svakog dana, ujutro sam muzla krave i odjednom sam zaspala. Više ničega ne mogu da se setim.

Kad smo već kod snova,sanjala sam Vladiku Andreja sa kadionicom u nekom crveno zlatnom ogrtaču . A onda mi je luda krava razbila komp. :D   San je bio mnogo čudan i realističan. Te krave su bile pomahnitale,kao da znaju da se najviše plašim krava od svih domaćih životinja.

Probudila sam se 2 sata kasnije nego obično,a uvek se budim u isto vreme.  Neverovatna paralela sa pomenutim  citatom.   :nene:

P.s. Ozbiljno. Najozbiljnije.

P.s.s. Načinila sam analizu sna. Pre nekoliko dana sam slušala emisiju Duhovnici na studiju B,u emisliji je  Monah bio  jako zanimljiv,svi moji prijatelji su odmah poželeli da ga upoznaju jer je delovao prilično razuman :))) . Kada su gosti otišli ja sam proveravala poruke na Fb i mailu,a onda sam se oduševila kada sam na Fb stranici Manastira Dečani ugledala mnogo krava,kao iz raja ,te slike su bile mnogo cool.Zatim sam na youtubu tražila stare epizode Duhovnika i tako nadjem Vladiku,poslušam 15 minuta i promenim klip,na omiljenu mi gitarijadu.   0504_music

A pošto je danas počeo post,mislila sam da sebe lišim neta,što bi zaista bilo najpametnije.Sve emocije rezultirale snom koji je usledio nekoliko dana nakon pomenutih dogadjaja.

P.s.s.   A sada se zaista opraštamo,verovali ili ne.  

Pozdravlja vas i voli Arsenija čije štrabopisje čitate.

:351780:

Подели на овим сајтовима

kada sam videla naslov teme, vrlo sam se zainteresovala...meni se vec duze vreme neprestano spava....jedva drzim oci otvorene u autobusu, crkvi......uopste nije stvar da malo spavam...naprotiv....evo i sad dok ovo pisem, meni se spava....da li se to jos nekome desava....?

u ovoj prici ipak nisam pronasla sebe....ja sam neki drugi slucaj....ali nije iskljuceno da stignem i do tog stadijuma... :1303_womens:

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Imam i ja slicne epizode... uvek mi se desavaju posle dugih perioda stresa. Prosto spavam noc i ujutru sve je normalno i cim sednem oci mi se sklapaju. Padam u epizode kratkog i isprekidanog spavanja, ali citav dan. Uvece sve normalno, legam u isto vreme i zaspim kao da nisam spavala u toku dana. Katastrofa...

Подели на овим сајтовима

kada sam videla naslov teme, vrlo sam se zainteresovala...meni se vec duze vreme neprestano spava....jedva drzim oci otvorene u autobusu, crkvi......uopste nije stvar da malo spavam...naprotiv....evo i sad dok ovo pisem, meni se spava....da li se to jos nekome desava....?

u ovoj prici ipak nisam pronasla sebe....ja sam neki drugi slucaj....ali nije iskljuceno da stignem i do tog stadijuma... :1303_womens:

To se meni desavalo ali u ekstremnijem obliku, bukvalno mi padala glava na sto za vreme rucka, i ispostavilo se da sam negde zapatio kunjalicu tj. Influenzu A valjda, stim sto sam u paketu dobio i Adenovirus pa sam svaki dan imao i temperaturu i to godinu dana. E da, i bio sam zut i beonjace su mi bile zute. Izlecio sam se Todoxinom, tj. mixom lekovitog bilja, meda, limuna i sta ja znam jos, koji mi je napujdao imunitet i sam se izborio sa oba virusa.

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

To se meni desavalo ali u ekstremnijem obliku, bukvalno mi padala glava na sto za vreme rucka, i ispostavilo se da sam negde zapatio kunjalicu tj. Influenzu A valjda, stim sto sam u paketu dobio i Adenovirus pa sam svaki dan imao i temperaturu i to godinu dana. E da, i bio sam zut i beonjace su mi bile zute.

нисам се пронашла ни у тој причи..... 0703_read

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

нисам се пронашла ни у тој причи..... 0703_read

Svejedno, vidi sta valja od zelenih travki i prirodnih preparata koji krepe pa to njopaj i pravi neke sokove od sangarepe i sta ja znam :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

ево неких пар коментара на тему прекомерног спавања.....скинуто са нета.....

je receno da zato mnogo spavam jer moji zivci to traze tj. samo tako odmaram i hranim organizam jer kad sam budna pod stresom sam i to je nesto sto mi je potrebno

Ja imam neverovatnu potrebu za spavanjem.Ujutru ne mogu da se razbudim,preko dana moram da spavam i to po 2 sata a do pre 3 godine je spavanje za mene bilo gubljenje vremena.Posto sam depresivna,anksiozna i jos svasta nesto mislim da ja na taj nacin bezim od realnosti koja mi ne prija. A kada se probudim osecaj je odvratan i samo cekam vreme kada cu ponovo moci da spavam.Daleko od toga da samo sedim i ne radim nista ali sve to nekako u cilju da mi brze prodje dan.Meni rekose da je to neurotski san.

rezultat je bio da sam podjednako umorna/odmorna i kad spavam 6 i kad spavam 12 sati

Izbegavam popodnevno spavanje, jer ako legnem spavam po 4-5 sati. Jednostavno ne mogu da se probudim posle sat vremena.

hipersomnija atipična depresija

definitivno jeste neka skrivena depresija,

radi o tome da se ljudi konstantno pospani,sto ih dalje ometa u svakodnevnim obavezama na fakultetu,poslu..I da nikad nisu naspavani,ma koliko spavali i da ujutru jeeedva mogu da ustanu,na neki tek 10alarm koji zvoni ili pak ne ustaju,da po ustajanju jos bi spavali,pospani su non stop...I popodne bi dremali i predvece i uvece..I uprkos kafi i svim mogucim napicima,njima se i dalje spava

osoba previše spava jer ima potrebu da beži od stvarnosti.

nedostatak gvozdja

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...