Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Bojim se da niko nece procitati moj post. Na to se nadovezuje i strah da ga nece lajkminovati sve i ako ga procita.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

u pravom smislu reci, jedino se bojim Gospoda.....da cu ga naljutiti, razocarati....da necu ispuniti ono sto od mene ocekuje.....da ce morati po svom promislu da me opomene za moja sagresenja...a to sigurno nece biti prijatno za mene.....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Бојим се једино тога да се мојој породици не деси нешто лоше, али се Богу молим да нас срећа прати. Такође се бојим сазнања, тј. да ли делам и радим како треба и знам да никад не могу бити сигурна само у себе, већ је све Божија воља.

У страху и трепету, ћутећи и благосиљајући, приклањајући се светом гробу Исусовом, захвалимо Господу за то, што је Он био сам, да ми не бисмо били сами, био остављен, да ми не би били остављени, прошао кроз увреде и ругања, клевету и понижење, страдање и смрт, да би ми у сваком нашем страдању осетили – да нисмо сами, него да је Спаситељ – „ са нама до краја века“.

Подели на овим сајтовима

knjiga.jpg

..да ли волите да читате књиге и колико их читате...?

...како долазите до наслова који вас интересују....препорука или сл....

..да ли књиге скидате са нета или их купујете....?

...како их читате...?  брзо прелазите или детаљно проучавате....

...да ли на неки начин обележавате оловком одломке или цитате који су вам значајни....

...да ли се враћате да утврдите оно што сте прочитали....?

....да ли неке књиге читате више пута....?

немојте да се препаднете од оволиких питања.... :D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

веома волим књиге и много читам....до неких дођем преко препоруке...неке пронађем сама на разне начине....

не могу на нету да читам....волим да имам књигу у руци....чак их и не штампам иако је та варијанта јефтинија....

увек имам олову у руци и подвлачим, обележавам на разне начине оно што ми се допада....враћам се на обележене одломке и поново их ишчитавам трудећи се да их упамтим...има књига које сам прочитала више пута....и увек открила нешто ново....

и за мене баш важи оно....књига је човеков најбољи пријатељ....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Bojim se visine. Bojim se gmizavaca. Svekolikih insekata. (Mene kampovanje nikada videti neće. :) )

Bojim se gubitka kontrole. Da nisam na visini zadatka i da ne razočaram one koji od mene očekuju da sam tu, kada im treba, kada im je teško.

U zadnje vreme, se puno više bojim nekih drugin stvari, nego ovih opipljivih, da kažem.

Sada se puno više bojim nekih stvari u smislu, razmišljanja. Bojim se preteranog analiziranja, preispitivanja, vaganja...što svakako jeste sastavni deo moje ličnosti a kako se kasnije sve isporemetilo, umesto da me to sačuva, to me je blago unazadilo, kako bih rekla.

Bojim se, da neću ispuniti svoju svrhu. Da sam olako prokockala sve, da sam skliznula s nekog puta koji je bio dat, ili je to moj subbjektivni osećaj. Bojim se, da ovo neću nikada da prevaziđem. Bojim se da nisam jaka u čemu sam mislila da jesam. Bojim se, da precenih sebe u tome. Bojim se, da pogledam istini u oči...i negde suočim s tim..jesam li ja stvarno jaka kao ličnost a ne umem samo da se s ovim nosim, jer po toj logici zar ne bi jake ličnosti trebale i umele s svim da se nose u životiću?

Bojim se, da ne znam šta ovo sve beše i otkud ja tu, gde ne trebah da budem, već poodavno. Ili trebam, trebah, pa se bojim sebi da priznam.

Bojim se, da me sve ovo promenilo, na gore, jer sebe ne prepoznajem.

Bojim se, što se svega sada bojim. Što više nemam tako vere u ljude, što im se zbog loših stvari ne otvaram i propuštam one super sjajne, iz straha, da se sve ne ponovi i sve me lepo opet ne dotuče.

Bojim se, a šta da se i ponovi, kako bih tek onda "ustala" ako se i sada još uvek jel te "dižem" ?

Bojim se, šta će biti sa mnom, ako se ne izborim. Koji onda put sledi, kuda ići, šta raditi...jer očito sve što se dešava ima svrhu a ja ne kapiram moju.

Bojim se, što i dalje stagniram.

Bojim se, da sam razočarala one, koji su toliko toga očekivali od mene a u dubini duše, znam da nemaju blage veze o meni samoj, i šta osećam i šta me muči.

Bojim se sebe, šta bi bilo, da nemam u sebi ludačku samokontrolu. Možda se zato isto bojim i tako gubitka iste. Jer imam živce kao konji i konopce i možeš da mi skačeš po istima blago rečeno do besvesti, ali kada preteraš.... :)

Bojim se, šta Onaj od gore misli. Mislim da sam ga užasno razočarala. Stid me je zbog toga.

Bojim se sada više nego pre, zla u ljudima. Možda zato što tako opipljivo imah sreće da se susretnem s istim. Loših reči, koje te ruše. Dela koja osujućuju šta god radila i pokušavala. Bojim se tog nekog Đavola u ljudima, što im ne da mira. Što moraju da ti i ugaženoj staju na muku.  Bojim se loših umova. Lažljivih umova.

Bojim se ljudi koji mogu da kažu, urade ili se pobrinu za neke stvari a  da ne trepnu na sve ono što zove se svetim.

Da. Definitivno se bojim što se svega pobrojanog sada bojim. Nekada mi nije ni napamet sve ovo padalo. :(

Čudo jedno, šta jedan momenat sve može u životu da promeni. Da te isporemeti načisto i pogubi. :(

Подели на овим сајтовима

Bojim se visine. Bojim se gmizavaca, pauka. Bojim se hubitka kontrole. Da nisam na visini zadatka i da ne razočaram one koji od mene očekuju da sam tu, kada im treba, kada im je teško.

U zadnje vreme, se puno više bojim nekih drugin stvari, nego ovih opipljivih, da kažem.

Sada se puno više bojim nekih stvari u smislu, razmišljanja. Bojim se preteranog analiziranja, preispitivanja, vaganja...što svakako jeste sastavni deo moje ličnosti a kako se kasnije sve isporemetilo, umesto da me to sačuva, to me je blago unazadilo, kako bih rekla.

Bojim se, da neću ispuniti svoju svrhu. Da sam olako prokockala sve, da sam skliznula s nekog puta koji je bio dat, ili je to moj subbjektivni osećaj. Bojim se, da ovo neću nikada da prevaziđem. Bojim se da nisam jaka u čemu sam mislila da jesam. Bojim se, da precenih sebe u tome. Bojim se, da pogledam istini u oči...i negde suočim s tim..jesam li ja stvarno jaka kao ličnost a ne umem samo da se s ovim nosim, jer po toj logici zar ne bi jake ličnosti trebale i umele s svim da se nose u životiću?

Bojim se, da ne znam šta ovo sve beše i otkud ja tu, gde ne trebah da budem, već poodavno. Ili trebam, trebah, pa se bojim sebi da priznam.

Bojim se, da me sve ovo promenilo, na gore, jer sebe ne prepoznajem.

Bojim se, što se svega sada bojim. Što više nemam tako vere u ljude, što im se zbog loših stvari ne otvaram i propuštam one super sjajne, iz straha, da se sve ne ponovi i sve me lepo opet ne dotuče.

Bojim se, a šta da se i ponovi, kako bih tek onda "ustala" ako se i sada još uvek jel te "dižem" ?

Bojim se, šta će biti sa mnom, ako se ne izborim. Koji onda put sledi, kuda ići, šta raditi...jer očito sve što se dešava ima svrhu a ja ne kapiram moju.

Bojim se, što i dalje stagniram.

Bojim se, da sam razočarala one, koji su toliko toga očekivali od mene a u dubini duše, znam da nemaju blage veze o meni samoj, i šta osećam i šta me muči.

Bojim se sebe, šta bi bilo, da nemam u sebi ludačku samokontrolu. Možda se zato isto bojim i tako gubitka iste. Jer imam živce kao konji i konopce i možeš da mi skačeš po istima blago rečeno do besvesti, ali kada preteraš.... :)

Bojim se, šta Onaj od gore misli. Mislim da sam ga užasno razočarala. Stid me je zbog toga.

Bojim se sada više nego pre, zla u ljudima. Možda zato što tako opipljivo imah sreće da se susretnem s istim. Loših reči, koje te ruše. Dela koja osujućuju šta god radila i pokušavala. Bojim se tog nekog Đavola u ljudima, što im ne da mira. Što moraju da ti i ugaženoj staju na muku.  Bojim se loših umova. Lažljivih umova.

Bojim se ljudi koji mogu da kažu, urade ili se pobrinu za neke stvari a  da ne trepnu na sve ono što zove se svetim.

Da. Definitivno se bojim što se svega pobrojanog sada bojim. Nekada mi nije ni napamet sve ovo padalo. :(

Čudo jedno, šta jedan momenat sve može u životu da promeni. Da te isporemeti načisto i pogubi. :(

Mislim da mogu da pomognem, piši na pp Ne brini, briga ne pomaže, ne boj se, strah ne pomaže, opusti se i veruj u sebe, ti si vredna, ti si od Boga, ništa nije dramatično osim u tvojoj glavi. :D

Подели на овим сајтовима

Јако волим да читам књиге и читам их јако често. Мада се понекад, из разних разлога задржим на истом наслову и по мјесец-два - касније све то надокнадим када нађем погодно вријеме за читање.

Имам поприличну кућну библиотеку, коју још увијек нисам ишчитао. Наравно, понекад код уличних продаваца пронађем неки, мени добар наслов, за који се не либим издвојити новце.

Дакле, углавном их купујем. Нити волим, нити могу читати читаве књиге на компјутеру, иако велики број књига које ме инересују могу пронаћи на нету.

Први пут их читам брзо (али са разумијевањем), да би им се други пут враћао са максималном посвећеношћу.

...да ли на неки начин обележавате оловком одломке или цитате који су вам значајни....

Сува оловка ми служи за те радње, али нисам још увијек стекао ту навику. Иако сматрам да је подвлачење битних ствари јако добро и корисно.

Углавном се враћам. Наравно, не на сваку, али оно што је посебно битно и интересантно - да.

Да, много пута сам прочитао исте књиге и никада нисам пожалио, јер се сваким новим читањем било које, иоле боље и смисленије књиге се уочи, научи и схвати нешто ново.  

И да, Џесика - књига је, збиља најбољи пријатељ (али само својим љубитељима).

• Волим 1

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

@@Караконџула, :aplauz: :good2: 8086.gif

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

немојте да се препаднете од оволиких питања.... :D

Volim da citam. Kad nadjem nekog zanimljivog autora kasnije pogledam koje su knjige uticale na njega/nju i tako nadjem nesto novo pa idem od jedne do druge. Neke knjige citam po citav dan bez da stanem, a na nekima napravim pauzu po nekoliko nedelja pa nastavim. Cesto obiljezim odlomke i citate, upisem ih u kompjuter i cesto se vracam da utvrdim ono sto sam procitao. :)))

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Cesto obiljezim odlomke i citate, upisem ih u kompjuter
:ekstra:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...