Jump to content

Разговарајте са теологом Александром Милојковим о догматским темама

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

пре 6 минута, Александар Милојков рече

Али ако дете одрасте и не жели више да слуша оца? Није ти добар пример, јер поништаваш човекову слободу.

Говорио сам о малом детету у односу на свог оца. Аналогија са одраслим човеком не стоји, јер човек никада не одрасте у односу на Бога (не може му постати раван, или га чак превазићи).

пре 6 минута, Александар Милојков рече

Христос јесте рекао - колико је коме дато, толико ће му се и тражити. Али је рекао и ово - онај који није знао, па није чинио, биће мало бивен. А онај који је знао а није чинио, биће много бивен.

Нешто слично је причао и Златоуст, па је дао баш екстреман пример. Каже персијанци када се суздржавају од инцеста (такав брак је био прихваћен код њих), то им се рачуна у добро дело, док се хришћанима непрактиковање инцеста не рачуна у добро дело, него се подразумева да неће практиковати то.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, mirko1929 рече

Ја сам био убеђен да је било неопходно лоботомизовати себе Христа ради: Дође ли ко мени, а не мрзи оца свога и мајку, жену и децу, браћу и сестре, па и сам живот свој, не може бити мој ученик!

Који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан, и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан (10, 37)

Evo ti druga 'lobotomizacija',..... i sta sad,....:POPOcorn1:..... (naravno da jedno i drugo ima svoj kontekst...)

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Здраво о. Александре

У патролгији о. Јована мајендорфа у антропологији св. Иринеја Лионског, каже да човек као трихотомно биђе је поред тело, душе састављен и од Духа Светога, човечијег духа...т.ј. да св . Иринеј се не изјашњава конкретно? 

Дали је ово питање разјашњено прецизније?

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...