Jump to content

Како неправославни виде нас православне вернике ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Dragi moje ovo su prekopirani sa poruka čini mi se od broja 102 upitan z amišljenje ja odgovorih!Ako sam koga uvrijedio ili gdje zbog nerazumijevanja vaše v jere pogrešio ili nekorektan bio recite mi!

Brate Bosnoljube evo moga komentara:

Samo dragi Bog zna koliko je pravi ko vjernik!Da li folira ili je iskren, mi to neznamo!Koliko je ko vjernik pokazuje svojim djelima!Konkretno:ako kažemo da kršćantvo uopšte a pravoslavlje poziva u ljubav i lijepe odnose, onda bi mogli veće za neke ovdje reći da su slabi pravoslavci!Ako je Isusov poziv svjetskog karaktera tj iznad nacionalnog a jeste, onda ko daje prednost nacionalnom nad vjerom onda je po tom pitanju već slabiji!Ako Isus poziva u iskrenost, negordost, zatim u skromnost onda već ima onih koji se po ovom pitanju neko može priupitati koliko je on pravoslavni po tom pitanju!Ako vaša vjera poziva u nepristrasnost i u objektivno i realno gledanje stvari a u to nesumnjam, onda trebate se upitati koliko ste pravoslavni!

Srboljube, brate rodjeni, potpuno je tacno ovo sto si rekao. Mada, secas se da si se zestoko naljutio na

mene i nisi hteo sa mnom ni da razgovaras jer se moje misljenje, tada, razlikovalo od tvog.  amin-nas

Razmena milsljenja je razmena misljenja, znaci dijalog ili razgoivor vise osoba. Svaka razmena misljenja

treba da se zavrsi stavljanjem tri tacke (...) Kao moj rodjeni brat (Grobar) i ja (Zvezdas) kada se

raspravljamo o sportu i, nekad, posvadjamo. Bez obzira na cijoj su strani jaci argumenti, mi ne menjamo

svoj klub i uvek se rastanemo tako sto on i dalje navija za Partizan a ja za Zvezdu.

Puno pozdrava za tebe brate. Danas idem za Srbiju da zagrlim zenicu i decicu 319.gif. S Bogom

Brate moj, kao prvo ja želim da ti meni zdrav i živ stigneš svojoj familiji!Ako si vozać nemoj brzo voziti jer želja da se susretneš sa voljenima nesmije značiti stizanje po svaku cjenu!Brate moj kada čovjek prvi puta uđe sa određenom grupom u dijalog tu treba vremena da se aklimatizuje da navikne na njih i oni na njega!U tom procesu se desi i da čovjek pogriješi, meni je se desilo!Recimo kod tebe nisam primjetio da si veseljak i da si čovjek otvorena srca za sve samo treba da uđe u tvoju frekvenciju!Bitno je da je čovjek iskren!Tebi za podatak ja sam navijao za Partizan dok sam bio mali i danas su mi draži od delija grobari!Ali danas kada je porodica za vratom malo vremena imama za te lijepe sporedne stvari u životu!Živ ti meni bio i poljubi svoju dječicu kada stigneš!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

када се патетика укрсти са радикалним поимања православља, добијамо онакве хришћане...

(апропо пар страница уназад са коментарима неких који сваки дијалог са другима виде као претњу по Цркву и као унијаћење са самим Антихристом)...

а без смиреле ни преко прага 1314_womens...

Подели на овим сајтовима

када се патетика укрсти са радикалним поимања православља, добијамо онакве хришћане...

(апропо пар страница уназад са коментарима неких који сваки дијалог са другима виде као претњу по Цркву и као унијаћење са самим Антихристом)...

а без смиреле ни преко прага 319.gif...

Драги брате...

Ја сам Енизу у ефекту рекао, то што сам рекао.

Јер сам се наљутио тог трена...наравно то није оправдање.

Е сад нечастиви се поиграо са нама, прво самном, па са тобом.

Ја сам рекао глупост и судио другоме.

Кајем се због тога.

И наравно, тражио сам Енизу (samodijalog) опроштај.

А ти ето, сад судиш мени.

А нити ме познајеш, нити знаш мој став према ткз. унијаћењу.

Извинио сам се већини чланова и није у реду да сада производиш лоше вибрације.

Нека благи Бог да, да се сви окупимо у љубави и миру.

Да неправославни, у овој теми, виде да се кајемо, праштамо и волимо. :nene:

Свако добро од Господа, желим вам!

Подели на овим сајтовима

а без смиреле ни преко прага 0110_hahaha...

Драги брате...

Кајем се због тога.

Да неправославни, у овој теми, виде да се кајемо, праштамо и волимо. 1314_womens

0102_laugh

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

а без смиреле ни преко прага 0110_hahaha...

Драги брате...

Кајем се због тога.

Да неправославни, у овој теми, виде да се кајемо, праштамо и волимо. 1314_womens

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Није истина иста за оног на дрвету и оног испод.

Можда је истина једна једина али, вероватно, има више путева до ЊЕ.

(Ово сам рекао тек да бих написао нешто на ћирилици). bliss jeeee

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

0442_feel .. da se pridruzim i kazem i ja koju rijec ...

Za mene dolazi u pitanje, koliko je covjek ... zaista .... covjek .. pa tako gledam iu pravoslavnima ... bracu i sestre ... i uvjek ima prednost, koliko je covjek vjernik ... 29dz8zk, jer po tome se prepoznaje kao pravoslavac ..

Gledam u vecini slucajeva pozitivno .... na pravoslavnu vjeru, kao i na moju i druge koje istinski zive ... sto im njihova vjera nalaze ...

Imam respekt i postivanja kada se covjek ponasa kao pravoslavac .. vjernik ....

Bog ljubi svakog covjeka vise od nas ... ma tko to bio ... (On ne ljubi ... "grijeh" covjeka ..) tako i ja pokusavam u mojoj vjeri prepoznati to sto zivim .. au svakom covjeku gledam osobu koju je Bog stvorio ... njegovo ljubljeno bice, kako mene tako i pravoslavnoga ...

Zivim s pravoslavcima ... aaauuu mnogo godina .. Ovdje gdje zivimo .. prepoznajemo se po tome ... "A, i on je jedan od nas." Jer za druge, samo smo stranci ...

S njima, djelim ... dan, mljeko, kruh i ljepu rijec ... s njima djelim i lose i dobro ...

Iz tih razloga ... se usudim reci ... da je "jedinstvo crkve moguce .." jer mi to zivimo godinama ... na jedan drugi nacin ... Gdje dobro djelo, gdje ljepa rijec i ljubav pokazuje da zaista vjerujemo u jednoga Boga ...

Ovdje na forumu, ima nekoliko koji "gnjave", koje bi zaista trebalo malo usutkati ... jer svaka zapisana rijec ovdje na forumu je poslana u svijet ... i cijeli svjet cita ..

Ali, ima vise onih koji pozitivno gledaju, koji zive svoju vjeru i koji zele istinski pokazati ljubav .. u ljubavi svoju vjeru i ... koliko je o on Pravoslavni ... vjernik ....

Istinski tako mislim, jer u protivnom, ne bi dobrovoljno dosla na ovaj forum ... 0442_feel

Gospodin neka blagoslovi ovaj forum, sve vas koji vodite ovaj forum i sve clanove ... kako bi doista donijelo zdrave plodove, a po plodovima se prepoznajemo .... algabacaju

Подели на овим сајтовима

каја нам увек сведочи да истине без правог и искреног смирења нема... Хвала Вам кајо, што нас, упркос свим нашим несавршеностима, не само хришћански "трпите," него се заиста у искреном двигу братољубља, трудите и да нас разумете.

algabacaju

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Хвала ти Кајо на овим лепим речима. :drugarstvo:

А ми пошто желимо бити бољи, хтели бисмо од тебе чути просто како нпр ето ти видиш нас правослане.

Које су наше карактерне особине које увек излазе на површину?

Кажем, пошто као хришћани желимо бити бољи људи, поред позитивних ствар које примећујеш, били би ти изричито захвални да нам кажеш какве негативне ствари уочаваш код нас, да би знали исправити их... dada

Хвала.  nasznak

Подели на овим сајтовима

каја нам увек сведочи да истине без правог и искреног смирења нема... Хвала Вам кајо, што нас, упркос свим нашим несавршеностима, не само хришћански "трпите," него се заиста у искреном двигу братољубља, трудите и да нас разумете.

sFun_bat

Andrej...dragi brate...zdogovoreno...je da smo na ti..OK  0442_feel

Hvala ti..Vjeruj mi da ne trpim..Vidim sve  ljudski...onakvi,kakvi zaista jesmo..

a da kojim slucajem trpim...bez obzira sto je u virtualnom svijetu..prikazala bi Gospodinu ,kao zadovoljstinu...( naknadu) za moje grijehe...

Nekako volim,ako imam sansu u zivotu odraditi na zemlji dok zivim...koliko toliko..mozda ce manje biti u Kraljestvu nebeskom... :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

Кажем, пошто као хришћани желимо бити бољи људи, поред позитивних ствар које примећујеш, били би ти изричито захвални да нам кажеш какве негативне ствари уочаваш код нас, да би знали исправити и

Oce Agapije...hvala vam..

Dragi brate..

0442_feel..kako da kazem nesto,kada sam i ja ( jedna od vas...) ako mislimo na nesavrsenost ,propuste i mane..itd..

Ne usudim se upirati prstom u drugoga...jer nisam nista bolja...

Ovdje su  relativno mladi ljudi,koji se jos uce ,moraju sami praviti svoje greske da se na njima uce...

Covjek se ne moze nauciti na tudjim greskama..Ja mogu biti sloboda i ljubiti,ako ja simjem u mogu biti ja...

Tako i vi ovdje,koliko sam zapazila ,sve izvire iz srca...ono s cim  je srce  prepuno,to i tipkovnica pise...

E to se tako ljepo moze vidjeti,ako pocnete promatrati ljude,dok pisu svojim osobnim rijecima...

Za svakog covjeka je ...obitelj..to jest-porodica..kamen temeljac...a kasnije se sam izgradjuje...

Zato ,ne moze cojek dati nesto sto nije primio....Pa tako i u tekstovima ,kada su drugi u pitanju....vidi se sta posjeduje od vjere...a to je jednako medju svim narodima i religijama...a to je i kod mene i moje obitelji...

Treba,mladima pokazati ljubav,primjerom im pokazati...(jako je loso,kada netko istice-ja sam ja-i nitko drugi)...takav...redak u Bibliji ne postoji....

Nemam sta zista reci,a nemam ni pravo... :0104cheesy:  sFun_bat

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...