Jump to content

Како неправославни виде нас православне вернике ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jedan od velikih predznaka Sudnjeg dana je i pojava osobe koju je Poslanik a.s., nazvao dedždžalom zbog njegove prevelike lazi i obmane. Dedždžal u arapskom jeziku znači-lažov, koji ima veliku sposobnost obmane, dakle da obmanjuje ljude.

On će za sebe tvrditi da je božanstvo, i Allah dž.š., ce mu omoguciti stvari koje niko sem Allaha nije u stanju izvrsiti, da bi ljude iskusao. Allah ce mu dati da ozivljava mrtvaca koje on ubije, zelenu bascu, dvije rijeke, blago  ovodunjaluckih riznica, naredbu nebesima  da spuste kisu, pa ce to i uciniti, naredjivat ce zemlji da proklije pa ce ona to i uraditi-a sve ce to ciniti Allahovom  voljom i odredbom.

Zatim se pri kraju Allah to njemu onemoguciti, pa nece biti u stanju da ubije ni jednog covjeka, niti da uradi bilo sta od onoga sto je prije radio.

Zatim ce ga ubiti Isa a.s., a Allah ce ucvrstiti vjernike u imanu. Sto se tice dedždžala, on nece moci zavoditi vjernike, one koji vjeruju u Allah dž.š., samo one koji budu totalne neznalice i bijednike i koji ce povjerovati u njega da bi zadovoljili svoje potrebe za hranom i imetkom.

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Цвеле, ајде мало спусти лопту.

У реду, видим да вам је дражи један муслиман од неколико православаца.

Јован Богослов каже: "А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у телу дошао, није од Бога: и овај је антихристов, за ког чусте да ће доћи, и сад је већ на свету."

Дакле, Александре, по теби, ово није тачно? amin-nas

Подели на овим сајтовима

Дискутабилно је некоме рећи да је антихрист а исповедати љубав Божију...

АнтиХрист је свако ко не исповеда Христа као Бога.

Ко није са Христом, против њега је.

Ја слушам Свете Оце, а не тебе.

Мухамед је један од антиХриста...

Koliko si ti licemjeran!Ovamo tokom mjesec dana ideš vruće, hladno glumiš, nekog vjernika, hrišćanina!smeta ti što koristim riječ krščanin, nepoštuješ učene ljude svoje vjere a znaš ko je antihrist!Mladi gospodine daleko si ti od pravog hrišćanina! Bolan ti mrziš sam sebe kada se pogledaš u ogledalu!

Ипак, мислим да је боље да суд оставиш Богу, боље ће он да суди...

Из ових твојих речи избија мржња.

Ал ни то ме не чуди...

Ако вас свет мрзи, знајте да је мене мрзео пре вас.

Кад бисте били од овога света, свет би љубио своје; али како нисте од овога света, него сам вас ја изабрао од света, због тога вас свет мрзи.

(Еванђеље по Јовану - Глава 15, 18-19)

Подели на овим сајтовима

Јован Богослов каже: "А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у телу дошао, није од Бога: и овај је антихристов, за ког чусте да ће доћи, и сад је већ на свету."

Не ради се о томе Цвеле. Знам ја добро шта моја вера говори. Међутим, нисмо овде да никога анатемишемо и раскринкавамо. Они њихову вњру, ми нашу и у здрављу да се дописујемо. И стварно не знам шта ти би? Не личиш ми на самога себе. А успут си отворио нови налог.... klapklap

Подели на овим сајтовима

Не ради се о томе Цвеле. Знам ја добро шта моја вера говори. Међутим, нисмо овде да никога анатемишемо и раскринкавамо. Они њихову вњру, ми нашу и у здрављу да се дописујемо. И стварно не знам шта ти би? Не личиш ми на самога себе. А успут си отворио нови налог.... klapklap

Није нови налог, само сам име променио.

Љутим се брате, овај Ениз се свима вама улизује.

Оног Агу је назвао свјетлом овог форума.

И сад, рецимо ти по мени пљујеш што ја цитирам Јована Богослова.

То је дотичном и циљ.

Има он нешто против мене.

Не знам због чега, сећам се кад је тек дошао.

Сваком муслиману сам пожелео добродошлицу.

Подели на овим сајтовима

Цвеле, дијалог смо замислили као упознавање, ако се сећаш.

Da! Upoznajmo se da ne bi bilo ne razumijevanja...mislimo na svoju i budućnost svoje djece i potomaka.

Подели на овим сајтовима

Цвеле, дијалог смо замислили као упознавање, ако се сећаш.

У реду је, опростите мени глупом. bliss jeeee

Сад ми криво што сам се уопште и вратио на форум.

Таман сам се порадовао, а затичем овде исламизацију на делу.

Више вам је стало да имате угледне исламске теологе, него младе вернике жељне знања.

Подели на овим сајтовима

Цвеле, немој тако. Стало нам је до свих. На крају крајева, ако ти разговори са инославнима не одговарају, широк је форум. Имаш много других тема, па изволи. Значи, нисмо овај међурелигијски разговор отворили да би смо се међусобно препуцавали (што не значи да не треба да износимо своје ставове, али са јасном мером и границом).

Подели на овим сајтовима

Сад ми криво што сам се уопште и вратио на форум.

Молим те,пази на свој речник! Култура писања и опхођења мора постојати.

Иначе селкоба је банован тако да се не гледа никоме кроз прсте...ни хришћанима,нити икоме другом.

Волео бих да ти није жао што си са нама,да мало промениш речник и да останеш...али то је твој избор у крајњем случају.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...