Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

ako je pusila, pila, nezdravo se hranila imalo bi osnova za "ubistvo iz nehata"

Па и у праву си. Никако да укапирам шта је у главама тих жена, какве су то особе, које, потпуно свесно, доводе у питање живот свог нерођеног детета. Па и свој.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У процесу је стварања, живо је, расте, напредује, прави, ствара то срце... Ако дође до грешке и то срце (главни орган без ког се не може) не почне да куца, или се не развије уопште, ту је крај. Даљи развој се не наставља и плод је мртав. На пр., постоји више облика спонтаних побачаја. Један од њих је задржани побачај (missed abortion), где плод нема више срчану радњу, не расте, остаје у материци још неко време и почиње да се разлаже. И не кажемо да живот није настао ако срце није почело да куца, већ кажемо да је живот тада престао. Ту постоји велика разлика.

Jasno. Damo sto izbegavas cinjenivu da i dalje ne postoji "momenat" kad je zivot "prestao"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Па и у праву си. Никако да укапирам шта је у главама тих жена, какве су то особе, које, потпуно свесно, доводе у питање живот свог нерођеног детета. Па и свој.

Ostanes u drugom stanju a da to i ne znas.

dobijes napad migrene i krenes da se krkas analgeticima nesvesna da si u drugom stanju. Zbog medikamenata plod se osteti i trudnoca bude neuspesna.

Ti ides u zatvor jer si iz nehata ubila jedan skup celija za koji zakon kaze da je novi covek, nova osoba...

Bi li prihvatila tu zatvorsku kaznu kao opravdanu?

Подели на овим сајтовима

@cloudking

`Ајде сад, назвао си ме дамом, шта се исправљаш :D

Како избегавам? Па, "моменат" је када срце које се развило, престане да куца (као и код одраслог човека). Или се срце, једноставно, уопште не развије. Плод се развија, онда дође време да се "прави" срце :) али, због грешке природе или нечег другог, та радња буде спречена и плод престаје са даљим развојем. То ти је тај "моменат".

Подели на овим сајтовима

Ostanes u drugom stanju a da to i ne znas.

dobijes napad migrene i krenes da se krkas analgeticima nesvesna da si u drugom stanju. Zbog medikamenata plod se osteti i trudnoca bude neuspesna.

Ti ides u zatvor jer si iz nehata ubila jedan skup celija za koji zakon kaze da je novi covek, nova osoba...

Bi li prihvatila tu zatvorsku kaznu kao opravdanu?

Е, па видиш, ја о томе много водим рачуна, и сматрам да би свака удата или сексуално активна жена требало да ради исто. Ако имам и најмању сумњу да сам у другом стању (а то, ваљда, знам, јер знам када и шта сам радила са својим мужем, а знам и када он по два, три месеца није код куће :) ), ја, пре него посегнем за било којим леком, урадим тест. Безброј пута сам до сада имала такве ситуације. И пре него сам ишла на рендген, и пре него сам се запослила у зубној ординацији где су, између осталог, радили и снимање зуба рендгеном, и, недавно, када сам због јаке упале синуса морала да пијем Хемомицин... Тако да... О овим стварима треба водити рачуна не због могућности да заглавиш у затвору, то је најмањи проблем, већ због чињенице да можеш наудити свом детету, а са тим је много теже живети.

Подели на овим сајтовима

Е, па видиш, ја о томе много водим рачуна, и сматрам да би свака удата или сексуално активна жена требало да ради исто. Ако имам и најмању сумњу да сам у другом стању (а то, ваљда знам, јер знам када и шта сам радила са својим мужем, а знам и када он по два, три месеца није код куће :) ), ја, пре него посегнем за било којим леком, урадим тест. Безброј пута сам до сада имала такве ситуације. И пре него сам ишла на рендген, и пре него сам се запослила у зубној ординацији где су, између осталог, радили и снимање зуба рендгеном, и, недавно, када сам због јаке упале синуса морала да пијем Хемомицин... Тако да...

Eh sad... Ako si ti super onda su sve zene super.

Ok menjam pitanje. Tj pitanje ostaje isto al se radi o tvojoj sestri/ drugarici/ majci...

ako iz tog razloga odu u zatvor, hoces li reci "tako i treba"?

Подели на овим сајтовима

@cloudking

`Ајде сад, назвао си ме дамом, шта се исправљаш :D

Како избегавам? Па, "моменат" је када срце које се развило, престане да куца (као и код одраслог човека). Или се срце, једноставно, уопште не развије. Плод се развија, онда дође време да се "прави" срце :) али, због грешке природе или нечег другог, та радња буде спречена и плод престаје са даљим развојем. То ти је тај "моменат".

Samo sto ne postoji momenat kad srce zakuca nego postoji period od nekoliko nedelja kad se to dedi. Nekom plodu zakuca u cetvrtoj nekom u sedtoj nedelji. Kako mozes da znas u kom momentu ce to da se dedi? Ne mozes to da znas.

A opet plod kome ne prokuca srce je isti i u cetvrtoj i u sedmoj nedelji al ovaj prvi je ziv a ovaj drugi nije... Nelogicno totalno...

Подели на овим сајтовима

Reci cu ti, ali prvo ti meni daj na cemu baziras svoju tvrdnju da ne postoji. Gde su ti dokazi?

Idi u bilo koju bolnicu i pitaj xa statistiku o tome kad treba srce da prokuca i nece ti dati podatak tipa "u petoj nedelji, trecem danu, dvadesetom minutu i sestoj sekundi" nego ce ti reci "U PERIODU od cetvrte do seste nedelje" iz prostog razloga sto se svaki plod razvija razlicitom brzinom zbog brojnih faktora...

Dakle- nemamo pojma.

Al dobro mozda ti znas, pa reci...

Подели на овим сајтовима

Eh sad... Ako si ti super onda su sve zene super.

Ok menjam pitanje. Tj pitanje ostaje isto al se radi o tvojoj sestri/ drugarici/ majci...

ako iz tog razloga odu u zatvor, hoces li reci "tako i treba"?

Па, види, било би ми бескрајно жао. И њих и детета ком су, због своје непромишљености, наудиле. И не, не бих рекла "тако ти и треба". Брате мили, ја сам Хришћанка. То ми не приличи.

Подели на овим сајтовима

Па, види, било би ми бескрајно жао. И њих и детета ком су, због своје непромишљености, наудиле. И не, не бих рекла "тако ти и треба". Брате мили, ја сам Хришћанка. То ми не приличи.

Nema veze bitno da se slazes da rteba da idu u zatvor. Misljenje protiv kojeg nemam argument iz razloga cistog apsurda, tako da to je to ;-)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...