Jump to content

Зашто ви, у ствари верујете у хороскоп?

Оцени ову тему

Јаков.

Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?  

77 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?

• da
      6
    • ne
      57
    • interesovala-o sam se
      15

Препоручена порука

Бићу искрен. Да верујем. 

Почео сам у пубертету да се занимам томе, пре свега због психолошке стране знакова. Јако ме привуклу јер сам по природи радознао, а и то доба сам хтео да пронађем себе као сви ми. Мој знак ми се није свиђао, чинио ми се без везе. Јарац, одвратна животиња, више бих волео да сам лав или ован нпр. Како год, чини ми се да сам изградио индетитет по томе, по том знаку. Али и пре тога сам био амбициозан, упоран, повучен, тврдоглав, што све одликује тај знак. 

Не верујем у астрологе који ми кажу: Данас ће ти бити овако, сутра онако. Читам у Блицу хороскоп: Љубав цвета, а мени никад горе  gringrin Али верујем да има нешто друго, та психолошка страна ми је посебно занимљива. Не верујем шта ми кажу да ће бити у будућности. Чини ми се да то астролози раде на основу карактера знакова, па рецимо за мене кажу: Бићеш успешан, богат на основу тога што сам амбициозан и упоран. Заиста сам такав, мој основни мото у животу је ''Никад не одустај''. Тога се држим као Оче наш. 

Не знам да ли нешто има иза тога, много тога не знамо, али сматрам да има нешто јер знам из искуства. 

Подели на овим сајтовима

Ima interesantnih razmišljanja. Ja bih sa vama podelio nešto...jedan skromni eksperiment. O čemu se radi ? Kao veroučitelj u srednjoj školi ne retko sam bio u situaciji da me učenici pitaju o astrologiji. ja sam pokušavao da im ponudim hrišćanski pogled na tu pojavu najviše u smislu da nam pored Hrista takve stvari nisu potrebne, mogu da budu zanimljive ali nemaju u sebi ono što čoveku zaista treba a to je Spasenje na način kako je Hristos to učinio. Ali, želeo sam da zajedno napravimo jedan eksperiment ( maturanti su bili u pitanju , znači 18-19 godina)...koji verovatno ima puno "rupa" ali nema veze. Uzeo sam opise 12 astrološkoh znakova, ne bilo kakve nego ozbiljnije. Izbrisao sam u tekstu sva mesta kroz koja bi učenici mogli da pretpostave o kom se znaku radi...dao im da pročitaju svih 12 opisa i da mi nadju onaj opis u kom se svaki od njih pronasao...tj. za koji misli da je opis njegovog horoskopskog znaka. Ni sam nisam znao šta mogu da očekujem. Rezultat je bio takav da je trećina od 30 učenika pogodila svoj znak. I sličan rezltat je bio u još dve grupe.

Подели на овим сајтовима

svetaca ima u svim znakovima

mi ,ako amo hriscani imamo svoj Uzor kome tezimo i gradimo buducnost u skladu s tom teznjom pa ko dokle stigne

a te zvede su stvarno prelepe, njihov odsjaj koji mozemo da vidimo, 

kakvog uticaja mogu da imaju na nas nemam pojma

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

СВЕШТЕНИК РОДИОН ПЕТРОГРАДСКИ ЉУДИ И ДЕМОНИ (Како пали духови кушају савременог човека)

АСТРОЛОГИЈА И МАГИЈА У СВЕТЛОСТИ ПРАВОСЛАВНОГ УЧЕЊА

Увод
Шта каже званична наука о астрологији
Историја порекла магије и астрологије
Црква и астрологија
Свети Оци, учитељи Цркве и њихов однос према астрологији
Узроци подударања неких астролошких предсказања с реалношћу
Астрологија и Рођење Христово
Астрологија и савременост

Подели на овим сајтовима

Bolje od bilo kakvog hororskopa. Reši test (jedino što se traži je kvalitetno znanje engleskog).

http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp

INFPs have the ability to see good in almost anyone or anything. Even for the most unlovable the INFP is wont to have pity

:) ИНФП :D

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Bolje od bilo kakvog hororskopa. Reši test (jedino što se traži je kvalitetno znanje engleskog).

http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp

resila pre neki dan :) Introverted iNtuitive Feeling Judging

introverted 80 %  :) pun pogodak .

dobar test

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Ја сад урадио :) ESFJ (Extraverted Sensing Feeling Judging) све подељено на по 30% сем `филинга` који је нешто мањи... :)

К`о Бил Клинтон :)

Подели на овим сајтовима

freska.jpg

To sa strane ima za cilj da prikaze nebesa. Zodijacki znaci se koriste kako u astrologiji tako i u astronomiji. Astronomi takodje koriste zodijak sto ne znaci da veruju u horoskop. 

Na prvoj strani vidi se zanci :ovan bik rak blizanci lav i devica (od ac do dc )  a sa druge strane su verovatno ostalih sest , i jasno je da je u pitanju prikaz neba. 

Zbog čega moderni naučnici,pa čak i Crkva, kroz civilizacijski sistem koriste kvalifikacije poput praznoverije itd?Upravo zbog svog SVEZNAJUĆEG stava koji su izgradili o sebi.

Zato sto kada udjes u istrazivanje dodjes jako brzo i jako lako do tog zakljucka. http://www.astrology-and-science.com/

"Sve mi pogodila" i nije bas neki podatak o istinitosti astrologije. 

1. Ako kazes jedno pa promenis misljenje to nije pogodjeno, ljudi cesto kod astrologa tako "navode" na zakljucak sami.

2. Nabrojacu 10 stvari o tebi pogodicu pet i bez astrologije. A jos ako te gledam mogu da pogodim i vise od pet, ako krenem da palamudim o tvom karakteru. Recimo.. ako mi dodje zena, ja sam astrolog i kazem "imas ljubavni problem" eto pogodio sam stvar.. al ne astrologijom vec logikom... sta ce kod mene ako nema ljubavni ili materijalni problem a ja sam astrolog? Drugo ljudi vole da slusaju o svom karakteru. Dosta astrologa prica poprilichno siroke kvalifikacije karaktera. "Jaka si lichnost, odlucna" ili "nesiguran si u svom zivotnom putu" pa to cu da vidim i bez natalne karte na coveku.

Naravno da današnja astrologija nije nikakva nauka, nego me interesuje zašto su zvezdoznalci u troparu i zašto su znaci zodijaka na freskama?

Iznad ti je odgovor. Znaci zodijaka na freskama imaju za cilj da predstave "kosmos" to jest nebesa. 

1. ne može neko nebesko telo da mi odredi karakter,to mogu geni mojih roditelja

To ti zapravo ne odredjuju ni geni roditelja, vise "ucis" svoj karakter. Naravno geni imaju uticaja ali je mnogo vise u tome kako si "naucena". Takodje karakter moze da se promeni. 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Dalje sta sam hteo da dodam:

Prvo, Astrologija nije nauka, ne postoji nikakav jasan naucni metod.

Drugo, mnogo testova astrologije postoji, nijedan ne daje pozitivne rezultate. Jedini test koji daje neki kao pozitivne rezultate jeste statisticki "mars efect" od strane Michela Glokena... medjutim ima puno gresaka u njegovim "kalkulacijama" i statistici. 

Trece, ideja astrologije o zapisanoj sudbini u kamenu je suprotna Hriscanstvu - nama Bog nije zapisao sudbinu niti karakter nigde. Mi smo slobodni i raspolozemo slobodnom voljom da se promenimo. Dakle astrologija kao takva je anti-Hriscansko ucenje.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нешто ја не вјерујем у хороскоп! А никад и нисам! Ја сам се тога плашила :D

Обично кад смо у том неком адолесцентском периоду, занимамо се за свашта па наиђемо и на хороскопе, али ето ја нисам! :) Ја сам била опсједнута сновима и тумачењу истих више него хороскопом  gringrin  али сам имала пријатељицу у школи која је баш много пажње посвећивала тим хороскопима! Она је набављала сву могућу литературу везану за то и израђивала неке мапе, дугорочне хороскопе и шта ти ја знам шта већ! Баш је била, да не кажем огрезла, али дубоко, дубоко у томе! Толико је била у томе да је развила способност да "препозна" хороскопски знак на некоме кога први пута види и на основу свега пар реченица које овај изговори!  :blink2:  Да будем искрена, мене је то, све скупа, плашило! Зато ја никад нисам дозволила њој да ми нешто говори, нити да ми израђује мапе, нити било шта друго! Могу рећи да сам била развила и неку аверзију према хороскопима, баш из тих разлога! Од тада па до данас, ја хороскоп не читам нити из забаве! :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Толико је била у томе да је развила способност да "препозна" хороскопски знак на некоме кога први пута види и на основу свега пар реченица које овај изговори!  :blink2:

Овако нешто сам и ја имао прилике да гледам.

Иако астролог може да "погађа" и користећи сопствену логику, уз неке уопштене одговоре који могу и овак и онако да се разумеју па их слушалац протумачи како њему одговара, чини ми се да у позадини негде може да постоји некакав утицај који...как да кажем... није од овог света. Сетим се одмах текста који сам давно читао о жени, Јања Тодоровић ( или већ слично се презививала) која је била познати астролог пре неких 20 година и која је писала да је у погађању коритила помоћ неког "унутрашњег гласа" који је слушала "унутрашњим слухом" и који је усмеравао њене одговоре. Она је практично била канал кроз који се некаква информација преносила клијентима. Прво је мислила да је то неки анђео којег јој Бог шаље јер она помаже људима а после је променила мишљење ... одбацила астрологију, покајала се како каже па је и тај глас тада протумачила као демонски.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...