Jump to content

Да ли ће Жућа, Воја, Сики, Гаја... бити у Царству Небеском?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Свакако јесте значајније спасити човека, али не видим разлога зашто неби спасили и неко друго живо биће када смо у могућности.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Evo jos nekih dokaza iz Pisma da ce Žuča da bude u raju. :D

Bog je npr. u vreme Potopa rekao koje životinje da stavi u barku da ih izbavi od pogibije. Apostol Pavle kaže da sva tvar uzdiše da se pojave sinovi pravednosti radi izbavljenja od propadljivosti. Postanje 1:30 kaže:
"A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako."
Postanje 9:4:
"Ali ne jedite mesa s dušom njegovom, a to mu je krv." U istoj toj glavi, od 8. do 17. stiha, pominje se da Bog sklapa večni zavet sa Nojem i njegovim potomcima kao i sa životinjama. Navešću neke stihove:
"9A ja evo postavljam zavet svoj s vama i s vašim semenom nakon vas,
10I sa svim životinjama, što su s vama od ptica, od stoke i od svih zveri zemaljskih što su s vama, sa svačim što je izašlo iz kovčega, i sa svim zverima zemaljskim.
12I reče Bog: Evo znak zaveta koji postavljam između sebe i vas i svake žive tvari, koja je s vama do veka
15I opomenuću se zaveta svog koji je između mene i vas i svake duše žive u svakom telu, i neće više biti od vode potopa da zatre svako telo.
16Duga će biti u oblacima, pa ću je pogledati, i opomenuću se večnog zaveta između Boga i svake duše žive u svakom telu koje je na zemlji.
"
Isaija 11:6-9 kaže kako će biti u hiljadugodišnjem carstvu:
"I vuk će boraviti s jagnjetom, i ris će ležati s jaretom, tele i lavić i ugojeno živinče biće zajedno, i malo dete vodiće ih.
I krava i medvedica zajedno će pasti, mlad njihova ležaće zajedno, i lav će jesti slamu kao vo.
I dete koje sisa igraće se nad rupom aspidinom, i dete odbijeno od sise zavlačiće ruku svoju u rupu zmije vasilinske.
Neće uditi ni potirati na svoj svetoj gori mojoj, jer će zemlja biti puna poznanja Gospodnjeg kao more vode što je puno.
"

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Prva poslanica Korinćanima - 15. glava  

35.Ali će vam reći ko: kako će ustati mrtvi? i u kakom će tijelu doći

36.Bezumniče! to što siješ neće oživljeti ako ne umre.

37.I što siješ ne siješ tijelo koje će biti, nego golo zrno, bilo pšenično ili drugo kako.

38.A Bog mu daje tijelo kako hoće, i svakom sjemenu svoje tijelo

39.Nije svako tijelo jedno tijelo, nego je drugo tijelo čovječije, a drugo zivotinjsko, a drugo riblje, a drugo ptičije.

Dakle Pavle spominje cetiri vrsta semena: ljudi,zivotinje,ribe i ptice. Tako da i oni ucestvuju u vaskrsenju.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...