Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Nekako sam stekao utisak, iz tvojih pisanja na drugim temama, da za tebe nema ni tog "jednog".

Pretpostavljam da si ti upoznao tog "jednog", pa odatle i stav.

Да за мене нема ни тог "једног", односно да не верујем, како бих могао себе да сматрам верником?

Али да, има маса шарлатана и вуцибатина који варају народ, и апсолутно сам против њих, јер ми се гаде. И много сам их срео, и много их срећем, па их и препознам. Али, кад упознаш тог "једног", ове остале само оставиш по страни.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

0 nije sigurno :D A to da čovek koristi samo jedan deo mozga je urbana legenda i nema veze sa stvarnošću.

Nije tema, al' reko čisto da napišem, pošto se taj netačan podatak često koristi...

Када сам рекла  10 посто искоришћености  мозга  , молим вас појасните .Да ли је та тврдња аксиом или постулат./постоји разлика/Да ли се може десити да рецимо за једно 10 година , научници из друге перспективе сагледају људски мозак, и да увиде да су у својим испитивањима  нешто битно пропустили  и да рецимо се испостави да урбани мит од 10 посто искоруишћености  постане  аксиом. Постоји разлика у коришћењу  100 посто мозга и у развијености 100 посто. Ми можемо 100 посто да га користимо / значи  цео мозак користимо/

Отприлике сваки  део је активан а да ли је сваки део развијен до максимума и колико је развијен  то је питање. Односно мозак функционише цео али је развијено његових 10 посто менталних капацитета.10 посто се односи на капацитет.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Pa nije. Ne postoji i jedan jedini video snimak gde se vidi osoba koja drzi blagodatni oganj negde na svom telu duze od dve- tri sekunde sto je otprilike identicno vremenu koje mozemo biti izlozeni plamenu bez posledica, bez obzira da li je izvor plamena blagodatni ili kriket sa trafike

cricket-lighter-small.jpg

PS. Stranica koju si linkovala ne postoji...

Брате ниси видео линк доле испод линка који не може да се отвори.

Ниси разумео поенту , небитно је колико Благодатни Огањ не пече 2,3,5 секунди  или минут,

Није ту срж ни главно чудо.Чудо је сам начин како се јавља Благодатни Огањ , начин на који силази  у  храм .

Код кефалонијских змија  опет није чудо  ни питање да ли су или нису отровне / мада јесу отровне/

Већ главно чудо је  да са променом  календара у Грчкој, са старог на нови,

помера се и сам датум јављања змија, значи увек се јављају  на празник Успенија па било то по старом или по новом каледару, е то је оно што не може да објасни физика, наука.

Физичари, научници верујући,  наравно   објашњење уступају метафизици, која једино може да објасни  порекло тог  чуда . 

Рекох ја једном приликом да су креатори смајлића у понуди немаштовити,

Нисам приметила још  Смајлића Сизифа који узалудно гура камен ./ надам се да си поенту схватио/

Не вреди и да одеш у СВЕТУ ЗЕМЉУ, и да на лицу места се увериш у чудо Благодатног огња,

не би поверовао,  Да ти Господ одозго пружи руку и да је осетиш  /опростите на  овако баналном и пластичном поређењу/, ти би помислио  користим доле твој цитат, да је то твоја искривљена перцепција  . /сновиђење, сан умор итд итд/

Ne, ne... cekaj... ja uopste ne mislim na percepciju svedoka cuda, ne ja zapravo govorim o iskrivljenim percepcijama koje se svakodnevno desavaju a mi ih nismo ni najmanje svesni.’’

Нешто што је мета /иза/ можеш  обајснити само искораком иза /метафизиком/ . :bu:

У противном увек ћеш лупати главом од зид ,  нећеш се померити са места.

И на крају сама реч  неверник,  атеиста не може постојати без речи верник или теиста

знaчи не постоји самостално не може се објаснити самостално, постоји као одсуство вере

али се не може изоловано посмотрати ни тумачити.

АЈНШТАЈН

„Mi se, kao čovečanstvo, nalazimo u situaciji kao da smo malo dete koje ulazi u biblioteku punu knjiga na raznim jezicima. Dete zna da je neko morao da napiše te knjige. Ne zna na koji način. Ne razume jezik na kojem su knjige napisane. Dete pretpostavlja da postoji nekakvo misteriozno pravilo po kojem su knjige uređene, ali ne zna kako ono glasi. Mi vidimo svemir koji je lepo uređen i koji poštuje određena pravila, ali samo nejasno razumemo ta pravila“.

опет ћу цитирати   ПАСКАЛА

“ Тиме што се отворено јавља онима који Га свим срцем траже и скрива од оних који свим срцем беже од Њега, Бог регулише  људско знање о себи.

Он даје видљиве знаке  за оне који га траже и невидљиве за оне који су равнодушни према Њему.

Онима који хоће да виде Он даје довољно светлости, а онима који неће да виде даје довољно таме. ”

И на крају један  сестрински МЕТАФИЗИЧКИ смајлић загрљаја.

Немој ми само рећи  да не постоји зато што није опипњив и материјалан.

Ја сам га послала.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Када сам рекла  10 посто искоришћености  мозга  , молим вас појасните .Да ли је та тврдња аксиом или постулат./постоји разлика/Да ли се може десити да рецимо за једно 10 година , научници из друге перспективе сагледају људски мозак, и да увиде да су у својим испитивањима  нешто битно пропустили  и да рецимо се испостави да урбани мит од 10 посто искоруишћености  постане  аксиом. Постоји разлика у коришћењу  100 посто мозга и у развијености 100 посто. Ми можемо 100 посто да га користимо / значи  цео мозак користимо/

Отприлике сваки  део је активан а да ли је сваки део развијен до максимума и колико је развијен  то је питање. Односно мозак функционише цео али је развијено његових 10 посто менталних капацитета.10 посто се односи на капацитет.

Ево овде је лепо објашњено зашто идеја о искоришћености само 10% мозга није тачна: Линк

Подели на овим сајтовима

Како доживљавам атеисте? Мој одговор је: Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом.

Као прво, познајем веома мали број атеиста. Знам брдо Срба који нису хришћани, али нису ни атеисти него су тако неки агностици, сујеверни ликови, следбеници оријенталних учења или само верују да "има нешто", али мрзе и цркву и попове.

ПРАВИХ атеиста, дакле атеиста са ставом, познајем веома мало и сви до једног су изразито морални људи, узор савесног и одговорног друштвеног понашања и баш оно што пише у анкети "мисле својом главом", са нагласком на "мисле". Брдо људи се нетачно декларише као "атеиста" јер мисле да је довољно да ниси црквен и да ти је духовни живот опустошен и неуређен да би био атеиста... а свеједно су сујеверни и падају на колена у животним кризама.

Подели на овим сајтовима

..... Брдо људи се нетачно декларише као "атеиста" јер мисле да је довољно .....да ти је духовни живот опустошен и неуређен да би био атеиста...

ОПУСТОШЕН =  потпуно без нечега

Јесте, ... обожавам  што ми је живот ОПУСТОШЕН у вези теизма.   Осећај је неописиво добар.  Чула нису замагљена,  доживљавање поезије, љубави, другарства, хране, спорта, филозофије и осталих малих и великих ствари је непосредно и интензивно.   (дакле, ово је само сопствени доживљај;  не тврдим да су теистима чула замагљена  )

Подели на овим сајтовима

ОПУСТОШЕН =  потпуно без нечега

Јесте, ... обожавам  што ми је живот ОПУСТОШЕН у вези теизма.   Осећај је неописиво добар.  Чула нису замагљена,  доживљавање поезије, љубави, другарства, хране, спорта, филозофије и осталих малих и великих ствари је непосредно и интензивно.   (дакле, ово је само сопствени доживљај;  не тврдим да су теистима чула замагљена  )

Није баш... Ту више говориш о одсуству ичега, а опустошеност су рушевине, нешто где је било нечег живог и богатог, а остала је само пустош. А духовни живот није везан само за религију, у духовни живот спадају и уметност, естетика, осећања, идеје, идеализам. Сви атеисти које знам имају веома богат духовни живот.

Ови са "опустошеним духовним животом" су духовно (у горњем смислу) слаби, нестабилни и/или празни људи, често лоши, превртљиви, никакви. Па због тога што немају никакве идеале (ни интелектуалне) ни моралност, васпитање, грађанску свест... а уз то још и нису црквени, кажу да су "атеисти". А заправо нису, јер и даље имају елементе сујеверја о некој "вишој сили", страхове везане за то и сл.

Подели на овим сајтовима

82813784_yeto_Gospodi_zryachemu_vidno.jp

Атеиста фанатично верује. Он не може да докаже да Бог не постоји. Он не може ни да се провери. Али он стално то тврди.

Осторожно! Неофит!eba674189bcb.gif

Подели на овим сајтовима

Ево овде је лепо објашњено зашто идеја о искоришћености само 10% мозга није тачна: Линк

само сам прелетео текст, говори о редундантности?

а ја сам негде гледао читао да је то због уштеде енергије, и да не постоје неактивне регије, већ је у сваком тренутку активно само десетак посто мозга, али не увек истих 10%

кажу да би иначе мозак трошио превише енергије, овако троши 20%

Подели на овим сајтовима

@@Иван ♪♫,

ево један американски за разбијбригу на ту тему...

П.С. извините на спаму

Limitless_Poster.jpg

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Како доживљавам атеисте? Мој одговор је: Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом.

Као прво, познајем веома мали број атеиста. Знам брдо Срба који нису хришћани, али нису ни атеисти него су тако неки агностици, сујеверни ликови, следбеници оријенталних учења или само верују да "има нешто", али мрзе и цркву и попове.

ПРАВИХ атеиста, дакле атеиста са ставом, познајем веома мало и сви до једног су изразито морални људи, узор савесног и одговорног друштвеног понашања и баш оно што пише у анкети "мисле својом главом", са нагласком на "мисле". Брдо људи се нетачно декларише као "атеиста" јер мисле да је довољно да ниси црквен и да ти је духовни живот опустошен и неуређен да би био атеиста... а свеједно су сујеверни и падају на колена у животним кризама.

+1

Izuzetno poštujem stvarne ateiste koje znam. A nema ih mnogo. Ima mnogo onih koji su ljuti na Crkvu ili tradiciju ili Boga iz Starog zaveta. Ali nisu zaista ateisti.

Stvarni ateisti su obično bar koliko i ja, a često više, razmatrali sve moguće teološke i filozofske teme. I onda su, dosledni svojoj savesti, odlučili da ne mogu na osnovu suštinski nikakvih dokaza da veruju u Boga.

A, koliko znam, i mi vernici znamo da dokaza o postojanju Boga nema. Postoji vera. Vera često postoji na osnovu nedokazivih ličnih iskustava, koji mogu biti plod naše iskrivljene percepcije i želje da verujemo. Mi biramo da ipak verujemo. Ja ne znam da li smo u pravu. Intelektualno sam agnostik, lično vernik.

I poštujem iskrene ateiste i agnostike.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Нешто што је мета /иза/ можеш  обајснити само искораком иза /метафизиком/ . У противном увек ћеш лупати главом од зид ,  нећеш се померити са места.

Ne postoji "meta" niti "iza"... 

Postoje samo stvari koje jos nismo u stanju da razumemo... a posto nam ego ne dozvoljava da sebi kazemo "ne razumem" mi onda izmsiljamo razne "meta" i "iza" definicije cisto da bi smo se bolje osecali u vzi sa sobom samima...

PS. Nekada davno, udar groma je bio "meta" ili "iza"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Dokaži. Jasno, egzaktno, nedvosmisleno. Prezentuj nam apsolutno jasne materijalne dokaze koji dokazuju ovu tvoju tvrdnju i koji ne ostavljaju ni tračak sumnje u ispravnost tvog iskaza.

Aj prvo ti? TI kazes da ima, ajde dokazi.

Ja kazem da nema, ja ne moram nista da dokazujem. Onja ko tvrdi taj i dokazuje. Pa kad si tako lepo smislio, ajde sad, da te vidimo na delu...

Ali pre toga, razmisli za trenutak da si me ladno pitao da ti dam materijalne dokaze da ne postoji nematerijalno... razmisli o tome...

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Postoje samo stvari koje jos nismo u stanju da razumemo... a posto nam ego ne dozvoljava da sebi kazemo "ne razumem" mi onda izmsiljamo razne "meta" i "iza" definicije cisto da bi smo se bolje osecali u vzi sa sobom samima...

U početku sve beše "meta" i "iza".....

A onda dođe razum i istraživanje i poče prelazak"napred".

Mnogo je toga prešlo "napred", a verovatno još više toga čeka "prelazak".

Ovaj stalni "prelazak" i širenje našeg znanja o svetu oko nas je prilično jasan dokaz da nema nešto kao "meta" i "iza".

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...