Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Управо сада, Odahviing рече

Ricky Gervais: "It’s a strange myth that atheists have nothing to live for. It’s the opposite. We have nothing to die for. We have everything to live for."

Аха, интересантно... Али како да будеш срећан, ако знаш, да живиш кратко, један тренутак, па Тебе не ма?

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Dominika рече

Аха, интересантно... Али како да будеш срећан, ако знаш, да живиш кратко, један тренутак, па Тебе не ма?

Prvo ne mogu da pričam u ime svih ateista, svako pa i verujući nalazi različite stvari koje ih čine srećnima. Recimo možda ostavljanje otomstva i njihovo pravilno odgajanje ne čini te da živiš kratko već ostavljaš nešto za sobom, ili ukoliko uradiš nešto veliko u životu što će ostati upamćeno opet čini da ne živiš kratko nego večno na neki način.

A što se tiče mene, ja jesam nihilista, i psihopata na neki način, slabo imam emocije pa među njima i sreća. Jednostavno ne razumem mnoge ljutske emocije niti potrebu za nekim. Ali to sam ja. Kao što rekoh i među ateistima i meću vernicima ima različitih ljudi koji sreću traže na različitim mestima. 

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, friv рече

Realne ljude koji pokusavaju vernicima da objasne da Bog ne postoji.Ali postuju i kazu da svako ima pravo da veruje u sta hoce.

Ja sam do sada mislio da ateisti odbijaju da prihvate da Bog postoji a ne da su ubudjeni da on ne postoji u smislu kao sto su ubedjeni da Zemlja kruzi oko Sunca pa da to nekome mogu da objasnjavaju.

Подели на овим сајтовима

Pa mi jesmo ubedjeni da on ne postoji, jer ne moze Bog da stvori savrsenog coveka kao sto smo mi danas,a postoje koliko iskopina lobanja koje su se razlikovale,i gde je potvrdjen DNA sa nasim,u tim skeletima.Sto nam govori da Biblija nije tacna,tj. da nije Bog stvorio svet ni coveka. Razmisli malo.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, friv рече

Pa mi jesmo ubedjeni da on ne postoji, jer ne moze Bog da stvori savrsenog coveka kao sto smo mi danas,a postoje koliko iskopina lobanja koje su se razlikovale,i gde je potvrdjen DNA sa nasim,u tim skeletima.Sto nam govori da Biblija nije tacna,tj. da nije Bog stvorio svet ni coveka. Razmisli malo.

Ај не лупетај!

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, friv рече

Izvini zasto lupetam? Ako mi mozes objasniti. Hvala.

Zato što dođeš na temu od 60 strana i postaviš nativno pitanje!?

Стога, или провоцираш, ил` ти многе ствари нису јасне, али прочитај их~?

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Агница рече

Атеисте доживљавам као оне који вјерују ђаволу који им каже,а лаже,да Бога нема..

Послато са ST23i уз помоћ Тапатока

Jedini koji me je slagao, a ja mu poverovao je čika iz kombija, kada sam imao 10 godna, rekao je da ima bombone, ispostavilo se da nema.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Naravno da ne provociram,zelim miran stalozen razgovor,u kome cemo zajedno svi razmeniti misljenja.Ja naravno znam odg. na to moje pitanje,samo zelim da mi odgovore vernici.Da bih video da l ii svi isto misle.

A nije mi jasno kako vernik moze da veruje Bibliji u kojoj pise da je Bog na pocetku stvorio savrsenog coveka,a sta je sa neandertalcima.Zato sada ja tebe Milane pitam zasto ja lupam po tebi. Jer ako ti meni sad kazes da ja lupam sto sam rekao da nije istina sto pise u Bibliji da je prvo stvoren savrsen covek,onda se zapitam kako tvoj mozak moze da donsese takav sud o meni.

Tj. vidi se da ne zelis da potvrdis da je pre Homo sapiensa ziveo pristorijski covek koji se evolucijom promenio u sadasnjeg coveka,tj. Homo sapiensa. Ali ja mislim da to ti znas,ali mi nije jasno zasto ne prihvatis to sto sam rekao,jer je to kljucna stvar u ovoj diskusiji.Opet cu reci da nemam nameru da omalovazim nijednog vernika,ali zasto ljudi malo ne ukljuce mozak,jer im je sve pred nosom cisto kao dan.

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, friv рече

A ti razmisli da ovo nije srednji zapad Amerike i da tu nisu bible thumping zaludjenicima kojima je bilbija jedina knjiga vodilja. Ako ti je to nepoznato ovaj sajt ima mnogo materijala na tu temu pa mozes da se upoznas sa pravoslavnim hriscanstvom pa ako i dalje budes zeleo da ga napadas napadaces ono sto je zaista vezano za pravoslavlje.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aquilius Cratus рече

A ti razmisli da ovo nije srednji zapad Amerike i da tu nisu bible thumping zaludjenicima kojima je bilbija jedina knjiga vodilja. Ako ti je to nepoznato ovaj sajt ima mnogo materijala na tu temu pa mozes da se upoznas sa pravoslavnim hriscanstvom pa ako i dalje budes zeleo da ga napadas napadaces ono sto je zaista vezano za pravoslavlje.

Ne razumem sta si zeleo ovim da kazes.Preformulisi post.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, friv рече

Ovo preformulisi post ce biti svaka tvoja reakcija kad se susretnes sa odgovorima koje nisi ocekivao? Novi ateizam veoma polaze na skepticizam, otvorenost ka novim idejama i konstatno preispitivanje svojih stavova. Tako da ako ti kazem da biblija nije centralna knjiga hriscanstva, barem ne katolika i pravoslavaca, u smislu toga da je hriscanstvo izvedeno iz biblije onda je ipak red da nesto malo procitas na tu temu.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, friv рече

управо ово што ти је рекао

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...