Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

1 minute ago, friv рече

Ne razumem sta si zeleo ovim da kazes.Preformulisi post.

burazeru, oladi pivce i iskuliraj situaciju.

Veruj mi da nisi najpametniji i da ne ppstoji jedna jedina osoba na ovom forumu kojoj ces "otvoriti oci" ovakvim infantilnim pristupom.

Nesto procitao tu i tamo, odgledao par jutjub klipova i spreman si da postanes "ateisticki vojnik u borbi protiv zatucanosti"... Ironicno, istu siris ovakvim pristupom.

Mnogo... Ne, mnoooooogo glupa pitanja si doso da postavljas i jedino me cude ovi moji forumasi ovde sto su se primili poneki.

Iz ciste pristojnosti ili dosade te niko nije postavio na svoje mesto (pogle akvilija sta ti napisao u jednom pasusu a ti ni to nisi ukapirao, zamisli da ti podrobnije objasni neke stvari? Moze da ti postavi dva pitanja pa da se pitas de je put za pravo.)

Odma vidim da si jako mlad. To je super. Iskoristi tu mladalacku energiju na samoedukaciju i samoobrazovanje, da ne gubimo vreme i mi i ti ;)

Tvoj burazer ateista.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Kako da mu verujem kad mi nikada ništa nije rekao?

пошто дјелује преко мисли,наравно да ти је рекао,и говори штошта..свима нама.,али наравно ти имаш избор да вјерујеш да су те мисли твоје..

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking рече

burazeru, oladi pivce i iskuliraj situaciju.

Veruj mi da nisi najpametniji i da ne ppstoji jedna jedina osoba na ovom forumu kojoj ces "otvoriti oci" ovakvim infantilnim pristupom.

Nesto procitao tu i tamo, odgledao par jutjub klipova i spreman si da postanes "ateisticki vojnik u borbi protiv zatucanosti"... Ironicno, istu siris ovakvim pristupom.

Mnogo... Ne, mnoooooogo glupa pitanja si doso da postavljas i jedino me cude ovi moji forumasi ovde sto su se primili poneki.

Iz ciste pristojnosti ili dosade te niko nije postavio na svoje mesto (pogle akvilija sta ti napisao u jednom pasusu a ti ni to nisi ukapirao, zamisli da ti podrobnije objasni neke stvari? Moze da ti postavi dva pitanja pa da se pitas de je put za pravo.)

Odma vidim da si jako mlad. To je super. Iskoristi tu mladalacku energiju na samoedukaciju i samoobrazovanje, da ne gubimo vreme i mi i ti ;)

Tvoj burazer ateista.

Ako si ateista onda prodrzavas sta sam rekao jel da?

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Агница рече

пошто дјелује преко мисли,наравно да ти је рекао,и говори штошта..свима нама.,али наравно ти имаш избор да вјерујеш да су те мисли твоје..

Imas i ti pravo da verujes da te misli nisu tvoje. (Psssst! A tvoje su... Dokazano, ne pricaj nikome)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Da je vidite i vi, ne bismo morali da vodimo besmislene diskusije... :)

Ne, nego da je vidite vi vernici i da bude tako ne bi bilo besmislene diskusije. :) Ali to ti kazem iz mog ociglednog primera gde govorim da prvo nije stvoren savrsen covek.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, friv рече

Ne, nego da je vidite vi vernici i da bude tako ne bi bilo besmislene diskusije. :) Ali to ti kazem iz mog ociglednog primera gde govorim da prvo nije stvoren savrsen covek.

Problem je što ovde nema jednog člana vernika koji će reći da je stvoren savršen čovek.

Svi će se složiti da čovek nije stvoren savršen. Je li to toliko teško da se shvati?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, friv рече

Sve je verovatnije da ces ovakvim pisanjem biti svrsan u dve kategorije. Ili u trolersku ili u onu koja ne razume da hriscanstvo ne stoji na "jer tako pise u bibliji".

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, friv рече

Pa nije stvoren savršen čovek, ali je pozvan na savršenstvo.

Ajde se upoznaj malo šta uopšte kažemo pre nego što se uleti u polemiku... :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, friv рече

Ako si ateista onda prodrzavas sta sam rekao jel da?

Haha, ti si veci vernik od ovih koje "raskrinkavas" ;)

Mene ateizam kao ideologija ne zanimam. Ateizam je rec kojom drustvo opisuje ljude poput mene a ne kategorija u koju sam svrstao sam sebe.

Ne, ne znaci da se slazem s tobom samo zato sto smo obojica ateisti. Ja sam covek kritike i kod mene nema takvih sektaskih mentaliteta. Sve je podlozno kritici pa i ja sam... A kamoli drugi koji se po nekom osnovu svrstavaju u iste grupe sa mnom.

Inace to "slaganje" sa ideologijom a ne sa stavovima je jednoumlje.ja se protiv jednoumlja borim svim silama. Bez razlike gde ga nalazim, dal kod vernika dal kod ateista, a iskustvo me uci da ono zavisi od ljudi, ne od ideologije ili religije.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, cloudking рече

Haha, ti si veci vernik od ovih koje "raskrinkavas" ;)

Mene ateizam kao ideologija ne zanimam. Ateizam je rec kojom drustvo opisuje ljude poput mene a ne kategorija u koju sam svrstao sam sebe.

Ne, ne znaci da se slazem s tobom samo zato sto smo obojica ateisti. Ja sam covek kritike i kod mene nema takvih sektaskih mentaliteta. Sve je podlozno kritici pa i ja sam... A kamoli drugi koji se po nekom osnovu svrstavaju u iste grupe sa mnom.

Inace to "slaganje" sa ideologijom a ne sa stavovima je jednoumlje.ja se protiv jednoumlja borim svim silama. Bez razlike gde ga nalazim, dal kod vernika dal kod ateista, a iskustvo me uci da ono zavisi od ljudi, ne od ideologije ili religije.

Dobro ti imas cak neki treci stav koji nije u mom domenu razmisljanja.Tj. smatram da ti ni ne trebas da odg. na ovu temu tj. ako se meni obracas(respect) jer ti zelis da ubacis trece misljenje.Ne kazem da nemas pravo da budes u ovoj diskusiji, ali ovde je konkretno prica samo za dve strane. Cist vernik i cist ateista,ako se tako moze reci za obojicu.

Ali ovde mozes da budes samo verniki ili ateista,ne mozes biti nesto izmedju pa da govoris ateista ovde nije u pravu ,vernik nije u pravu. Mozda moje misljenje kao otebi ovde nije tacno,i mozda ga ja ne tumacim kako treba ,ali ipak mislim da diskusija ovde ,ova trenutna treba da bude bazirana na vernika i ateistu. :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, friv рече

Dobro ti imas cak neki treci stav koji nije u mom domenu razmisljanja.Tj. smatram da ti ni ne trebas da odg. na ovu temu tj. ako se meni obracas(respect) jer ti zelis da ubacis trece misljenje.Ne kazem da nemas pravo da budes u ovoj diskusiji, ali ovde je konkretno prica samo za dve strane. Cist vernik i cist ateista,ako se tako moze reci za obojicu.

Ali ovde mozes da budes samo verniki ili ateista,ne mozes biti nesto izmedju pa da govoris ateista ovde nije u pravu ,vernik nije u pravu. Mozda moje misljenje kao otebi ovde nije tacno,i mozda ga ja ne tumacim kako treba ,ali ipak mislim da diskusija ovde ,ova trenutna treba da bude bazirana na vernika i ateistu. :)

S'ti pio nesto?

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, friv рече

Možeš da budeš samo vernik ili ateista, ali značenje te dve reči je:

Vernik/Teista - veruje u postojanje boga/bogova

Ateista - Ne veruje u postojanje bogova

I to je to ništa više od toga ove dve reči ne opisuju, apsolutno ništa više. Ni da li neko veruje da je čovek stvoren savršen iti bilo šta drugo.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Odahviing рече

Možeš da budeš samo vernik ili ateista, ali značenje te dve reči je:

Vernik/Teista - veruje u postojanje boga/bogova

Ateista - Ne veruje u postojanje bogova

I to je to ništa više od toga ove dve reči ne opisuju, apsolutno ništa više. Ni da li neko veruje da je čovek stvoren savršen iti bilo šta drugo.

Pa naravno samo vernik i ateista.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...