Ćiriličar Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 пре 52 минута, Родољуб Лазић рече Смири се брате" говори неко ко за себе мисли да је (довољно) смирен некоме за кога мисли да није смирен. Сама чињеница да процењујеш моје смирење и да налазиш да нисам смирен је лоша позиција. Независно од тога да ли си у праву. Генерално је потпуно безвезе говорити некоме да се смири, јер то свако од нас може рећи оном другом. Зато што нико од нас није довољно смирен. Па сагласно томе, могао бих и ја теби рећи - "смири се брате, немој смиривати друге". Али нећу. Јер сам ја смирен. Да оставимо личну раван - ово је добро и општеважеће. Ово треба да говри неко ко је надређен некоме ко је подређен - игуман калуђеру и сл. Текс сору вери мач Него, вас двоица мало да оладите (=смирите се ) поводом ових "духовних савета": -Смири се: свако свакоме говори на прву. -Не осуђуј, ко си ти да судиш другима: чим човек нешто критикује, одмах се јаве дежурни "духовници" да ти ударе чвоку са овим. Фол ти си осуђивач, а они тако пуну љубави. И управо тај став је код оних који немају куражи да осуде или критикују неку појаву или дело некога. "Ми осуђујемо грех а не грешника" они тиме претварају у: "ти осуђујеш грешника, пусти грех нека цепа по своме". -Молитвеник у шаке и моли се: мислим, као да су ти "духовници" форумски излизали плочице керамичке од метанија. Као да је молити се пити лимунаду, па сад има мањак течности, дедер мало то порави - 2 литре на дан да попијеш. -Да имаш љубави не би тако говорио: оно, као да је љубав виљамовка крушка која расте под балконом....само се протегни мало више и убери. Достижи љубав је светост највишег ранга где Закон престаје и настуа закон љубави. То је надилажење природе своје. И сл. ПС: Вас двојица, @Родољуб Лазић @Вилер Текс дедер мало се смиравајте. Само осуђујете јер немат љубави - молитвеник у шаке. Сад ће да стигне поворла "ај лов ју"...све са дугом. Родољуб Лазић and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 @Ćiriličar Све ок, него како у саобраћају? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 пре 7 минута, Вилер Текс рече Све ок, него како у саобраћају? Ма...ниам разумео питање...ако је асоцијација гуп сам да укпирам...мож' ли конкретније? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 пре 20 минута, Вилер Текс рече Реци ми ако си возач, како успеваш да да се смириш у саобраћају? Спаси возаче, јер нам је туга преголема Смирен човек је увек смирен, и на форуму и у саобраћају. Ćiriličar and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 Једино озбиљно искушење је разговор са женом, понекад, кад некоме дође жута минута. Све остало је боза. Вилер Текс and Ćiriličar је реаговао/ла на ово 1 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 пре 8 минута, Ćiriličar рече Ма...ниам разумео питање...ако је асоцијација гуп сам да укпирам...мож' ли конкретније? Пошто сам признао да је Рођа пример смирења питао сам га да ме посаветује како да прођем кроз саобраћајну гужву и будем смирен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 Управо сада, Родољуб Лазић рече Једино озбиљно искушење је разговор са женом. Све остало је боза. Мудро збориш Рођа. Ту је ћутање не злато, него платина. Родољуб Лазић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 пре 2 минута, Вилер Текс рече Мудро збориш Рођа. Ту је ћутање не злато, него платина. Понекад не ни обично ћутање, него ћутање "правим се мртав". Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 пре 7 минута, Родољуб Лазић рече Смирен човек је увек смирен, и на форуму и у саобраћају. И не смирен исто. Ако ти треба савет јави. Помени. Жив био. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 пре 33 минута, Ćiriličar рече -Смири се: свако свакоме говори на прву. -Не осуђуј, ко си ти да судиш другима: чим човек нешто критикује, одмах се јаве дежурни "духовници" да ти ударе чвоку са овим. Фол ти си осуђивач, а они тако пуну љубави. И управо тај став је код оних који немају куражи да осуде или критикују неку појаву или дело некога. "Ми осуђујемо грех а не грешника" они тиме претварају у: "ти осуђујеш грешника, пусти грех нека цепа по своме". -Молитвеник у шаке и моли се: мислим, као да су ти "духовници" форумски излизали плочице керамичке од метанија. Као да је молити се пити лимунаду, па сад има мањак течности, дедер мало то порави - 2 литре на дан да попијеш. -Да имаш љубави не би тако говорио: оно, као да је љубав виљамовка крушка која расте под балконом....само се протегни мало више и убери. Достижи љубав је светост највишег ранга где Закон престаје и настуа закон љубави. То је надилажење природе своје. И сл. Ово ти је антологијски пост. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 Управо сада, Вилер Текс рече И не смирен исто. Ако ти треба савет јави. Помени. Жив био. Помени и ти. И праштај. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 Управо сада, Родољуб Лазић рече Ово ти је антологијски пост. Једино му је ова слика мало...дискутабилна. Нисам одмах видео. Ćiriličar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 пре 19 минута, Родољуб Лазић рече Једино озбиљно искушење је разговор са женом, понекад, кад некоме дође жута минута. Све остало је боза. Мислиш да ти жена дигне...живце Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 22, 2022 Пријави Подели Написано Јул 22, 2022 On 21.7.2022. at 17:21, Вилер Текс рече Не, ти и Роки сте доктори за пароле и цитатологију. И захтеве. A bre Viler ovo jos jedna parola.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јул 23, 2022 Пријави Подели Написано Јул 23, 2022 пре 12 часа, Bokisd рече A bre Viler ovo jos jedna parola.... Боки самo за тебе: Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука