Jump to content

О ПОСЛЕДЊЕМ ВРЕМЕНУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 365
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 4. 3. 2019. at 22:29, grigorije22 рече

Evo nesto sto je napisao jedan svestenik sa ovog foruma mislim da se zove Srdjan.

Следеће што морамо поменути су фамозне три шестице. Да видимо прво како се дошло до њих. У последњој књизи Библије, Откривењу Јовановом, читамо следећи текст:
Ово је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звери, јер је број човеков и број њен шест стотина шездесет и шест. (13,18)

У оригиналу, на грчком, овај стих изгледа овако:
ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ.

Шта је битно да овде уочимо? Да је број записан словима: пише шест стотина шездесет и шест, а не пише 666. Зашто је то битно? Зато што и да број није написан словима, него цифрама, опет не би стајало 666. У време писања Новог Завета нису се користиле индијско-арапске цифре, о којима смо нешто већ рекли када смо разоткривали нумерологију. Тако, да је свети Јован Богослов хтео да ову вредност напише бројем, он би написао 'χ ξ ϛ, а не ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ. Словенски превод овај стих преноси на следећи начин:

attachment.php?attachmentid=404292&d=147 

Да је преводилац хтео да напише бројевима вредност која је у тексту наведена, он би то учинио овако:

attachment.php?attachmentid=404293&d=147 

Ако консултујемо енглески превод верзије краља Џејмса (KJV), текст изгледа овако:
Here is wisdom. Let him that hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is Six hundred threescore and six.

Нигде ни трага од три шестице! Сад се ми питамо да ли је могуће да је неко толико неук (тј. тај ко је покренуо причу о три шестице) био толико утицајан, па је то веровање постало тако распрострањено??

Шта уствари значи тај број?
Свако слово у грчком алфавиту (као и у античким азбукама других народа) имало је своју бројевну вредност. Тако, α има вредност 1, β – 2, γ је 3, δ – 4 итд. Такође, они нису правили разлику између броја и цифре, јер број је био своја цифра. Библисти сматрају да је свети Јован овим бројем указао на неког од римских императора – гонитеља хришћана. Тако, када се Нерон цезар напише арамејским словима, добије се נרון קסר, што има – када се сва слова саберу – вредност шест стотина шездесет и шест. Неки тумачи сматрају, пак, да се иза овога крије Мухамед, оснивач ислама. У сваком случају, стих лепо каже Ово је мудрост; треба бити мудар, па одгонетнути поруку Откривења Јовановог. А убацивање три шестице (што уопште и не мора да се тумачи као шест стотина шездесет и шест, него просто као ти шестице једна поред друге) и веровање да оне имају некакву моћ када су написане једна уз другу... То је далеко од мудрости.

Expand  

@Zoran Đurović Aj malo odmori od kreacionizma i evolucije ovo je prava biblijska tema. Kriticari ovog teksta kazu da za nas uopste nije bitno kako je Sveti apostol Jovan Bogoslov video, vec je za nas hriscane bitno kako to Crkva vidi. A Crkva je to oduvek videla upravo kao broj 666. 

Evo takodje i kritika od strane clana zadnjevreme

Овде недостаје мало логике, Ако у време када је стих написам нису постојале цифре, онда број 666 и није могао другачије бити записан до словима. 

И пошто је то пророчанство за задње време онда је сасвим нормално да ми разумемо да је у питању број 666, 

Подели на овим сајтовима

Е ово је оно како ја видим жиг звери; инплант који ће омогућити људима неограничене интелектуалне способности, приступ серверима са знањем, могућност да живе у виртуелној реалности без ВР хедсетова, Ми остали ћемо по интелигенцији бити као мрави за те суперинтелигентне људе. Људи ће плаћати да добију инплант.

Остаће само једна велика ствар на нашој страни. Ми ћемо имати слободну вољу а воља тих суперљуди ће бити под контролом вештачке интелигенције, Живи били па видели. 

Путин је у једном говору рекао да ко буде владао вештачком интелигенцијом владаће светом. 

Погледајте то ће бити управо тако.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Погледајте како преко компјутера управљају осећањима миша и како се може утицати на његово понашање.

Преко инпланта који би био уграђен у лобању и преко 5г мреже спојен са вештачком интелигенцијом могло би се управљати у понашањем људи.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2019. at 6:34, Задње Време рече

Е ово је оно како ја видим жиг звери; инплант који ће омогућити људима неограничене интелектуалне способности, приступ серверима са знањем, могућност да живе у виртуелној реалности без ВР хедсетова, Ми остали ћемо по интелигенцији бити као мрави за те суперинтелигентне људе. Људи ће плаћати да добију инплант.

Остаће само једна велика ствар на нашој страни. Ми ћемо имати слободну вољу а воља тих суперљуди ће бити под контролом вештачке интелигенције, Живи били па видели. 

Путин је у једном говору рекао да ко буде владао вештачком интелигенцијом владаће светом. 

Погледајте то ће бити управо тако.

Expand  

Brate, moram nesto da primetim, da li Ti pises i ovde na Krstarici :

https://forum.krstarica.com/showthread.php/746069-Žig-zveri/page125

Ista je poruka.

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2019. at 23:22, Bokisd рече

Ista je poruka.

Expand  

A tamo Grom. Ko onaj subotar što je onomad banovan ovdena :)))

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2019. at 23:22, Bokisd рече

Ista je poruka.

Expand  

:))

Боки, Шерлоче :2hf007n:

Подели на овим сајтовима

Машине ће ускоро моћи да разумеју људске мисли и како наш мозак функционише, нисмо далеко од првог андроида у смислу повезивања људске и вештачке интелигенције у једно

Подели на овим сајтовима

Otac Serafim nikad ne mraci, on je super covek. poziva na pokajanje samo, kao i svi ostali...

e a vidi ovo cudo. teorija zavere parekselans. :) - ne znam kako se pravilno pise :)

https://m.youtube.com/watch?v=kZPlqbJlF9s

ali super zanimljivo...

sta pise onaj tvoj rus... dugo je...

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...