Ćiriličar Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 пре 15 минута, Milan Nikolic рече Можеш мислити каквих смицалица има против далекоисточних култура, чим то угрози хегемонију наших рођака западних. Не треба се водити површним схватањима а поготово не узимати здраво за готово оно што нам се сервира као став према далеком истоку. Милане...тупиш флоскулама уопштеним и сентименталним. Не можеш у тако крупним стварима говорити такве бесмислице. Када би ја категорсао твоје глаголе "предвиђао" (=прорицао) и сл. морао би то окарактерисати тешким речима. То је чисти сентиш што ти причаш, као нека треба у тангама и танкој хаљиници која пева о романтици и цела мушка сцена машта како је "опали". Јако је ружно говорити Рођи @Родољуб Лазић да има "јеретичка мудровања". Ја сам му говорио да наступа са "секташким менталитетом", али у неким еклисиолошким поимањима у смислу да ствари леда уско и да уско барата са чито православним чињеницама....где ћеш човеку говорити тако ружне и смртно опасне ствари. Пре свега то су увреде жестоке, горе него да му кажеш да је лопов, лажљивац, ма шта. Да не говоримо о томе које су последице јереси. Ти се залетиш да надубљу догматику о час посла, а 'вамо, исто тако, невероватно крупне ствари као христијанизацију Идије и Кине "лушпиш" к'о да је то ексирати кратки еспресо да се разбудиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 @ Милан Николић Што каже Ћирило, флоскула и паушалних, уопштених, исказа ти не недостаје. Још ћеш да увежеш и пантеизам са хришћанством. Не бих ја даље с тобом о свему овоме. Довољно је јасно, што се мене тиче. Јесте, ја сам површан и јеретик, а ти си оличење мудрости и православља. Господ нека и тебе и све нас просветли и води правим путем у Царство небеско. @ Ћириличар Нисте вас двојица једини који сте ми лепили етикете и дисквалификације. Списак је подужи. Али свакоме његове празне речи чекају исповест да буду поништене. То је многи боље него да сачекају код вас Други долазак. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 пре 2 часа, Ćiriličar рече Владика Данило Крстић је ставио будизам одмах до сатанизма. Будизам је сушта супротност хрићанству, потпун нестанак и тела и душе насупрот бесмртности душе. васкрсењу и вечном животу. Било би добро да човек, пре него што узме да критикује будизам (или било коју другу религију) заправо изучи шта та религија научава. Иначе не критикује ту религију, него нешто што је сам измислио, а што заправо не постоји. Довољно је рећи да не, будисти не верују да су буде мртваци. Будисти верују да они који медитирају да би изгубили свест немају добру судбину након смрти, нити успевају да остваре избављење: Those who take up this practice assume release from suffering can be achieved by attaining unconsciousness. However, when the life span in this realm ends, perception arises again, the beings pass away and are born in other planes where consciousness returns. Наравно, будизам није компатибилан с хришћанством, просто јер будисти сматраду да је буда (мало б јер је то титула, а не име, Сидарта Гаутама је само један од) већи од Бога и да је Бог заблудело биће (за хришћане, дакле, незамислива бласфемија!). Према будистима, Бог је само прво биће овог космичког циклуса које је умислило да је творац само зато што је био ту пре свих. Гаутама је научавао да је у сваком космичком циклусу Бог прво и последње биће циклуса, прво се роди, задње умре. И тако, каже Гаутама, након Бога дођу анђели. Евентуално, када се ти анђели роде као људи, и подвижничким животом достигну висок ниво савршенства на земљи, добију могућност да се сете свог претходног анђеоског битисања, и тако поприме заблуду којој у робовали тада, док су били анђели, а којој робује и сам Бог, који је анђеле и подучио тој заблуди, а то је да је Бог творац свега видљивог и невидљивог. И ти људи, услед тих виђења, постану монотеистички пророци. Али, каже Гаутама, људи који достигну још већи ниво духовног савршенства на земљи могу да се сете још више и даље, могу да се сете свих својих претходних битисања и да схвате да су кармички закони изнад Бога, те да и сам Бог робује њима. Упркос свему томе, будисти штују Бога, јер иако га сматрају заблуделим, верују да је добар. Кип Бога у будизму: Jевреји, муслимани и протестанти би рекли недопустиво идолопоклонство, за римокатолике и православце не знам, пошто и ми имамо неке сличне примере: Agaton Vuzman and Agnostik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 пре 57 минута, Родољуб Лазић рече Али свакоме његове празне речи чекају исповест да буду поништене. То је много боље него да сачекају код вас Други долазак Занимљиво, и хвала Богу да помињеш Христов Други долазак. Само не жури са антихристом. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 пре 46 минута, mirko1929 рече Jевреји, муслимани и протестанти би рекли недопустиво идолопоклонство, за римокатолике и православце не знам, пошто и ми имамо неке сличне примере: Не знам одакле таква застрањења, али нашао сам и овакве приказе: Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 пре 2 часа, Milan Nikolic рече Занимљиво, и хвала Богу да помињеш Христов Други долазак. Само не жури са антихристом. Ти си ме изгледа са неким побркао. Не знам да ли сам за све ове године на форуму три пута поменуо антихриста или Апокалипсу. Ако си на то мислио, пошто често пишеш лапидарно и недовољно разумљиво, па се не може знати шта си, у ствари, мислио. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 Kafanski amater је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 Што би рек'о Боки "морам, или ћу да пукнем"...све је то оцкеј, и тенис, и паре и што-шта. У реду је ако се узме и она од св. Павла да свима беше све не би ли кога придобио...али не видим никакав смисао, апсолутно никакав, да наши црквени великаши играју око Ђоковића толико. Ако хоће бити верник нека буде, по слободи као и свако. Са друге стране, ако је евентуално донатор - па фала пуно "да не зна левица шта чини десница". Понекад ми наше владике изгледају ко тинеџери који вриште пружајући капу да добију аутограм. Мислим...ко је Ђоковић у животу и мисији СПЦ? Стварно је мало превише, чак иритантно. Лично, не дај Боже, нисам завидан, напротив никада не бих пожелео такав живот...али јако је иритантно постало деценију те таблоидизације јавности: ред голих сиса, ред политике, ред Ђоковића, а народ нормалан се пати. И сад, ајде па и по Цркви. Ок, владика примио Ђоковића, патријарх на слави код Ђоковића...па што те оду некој баби на слау? Што не приме неку мајку која је родила 5оро деце и сл. Јако је иритантно то џед-сетовање постало. Ако му је жеље нек' буде најбољи до век векова...аман досадило брате више. И то јако глуп, уууужасно глуп спорт. Досадан, егоистичан, гладијаторски....тимски спортови и имају неки смисао. И сад и владике са Ђоковићем....нигде везе живе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 @Владимир Владимирович Цар1 Ајде не С! Ако знаш да причаш неким аргументима а не ко бабетина нека "овај бољи од тебе, ти бољи од њега"....не читам твоје постове, са људим тог калибра не дискутујем. Нема нипта БОЛЕСНИЈЕ него кад се идиот попут тебе појави са ко је бољи верник. Шетај са својим глупим "информер" коментарима. Која је то болест, хипотетички "завирити" шта други мисли и онда одговорити на ту хипотезу. Па да ишта знаш, сем тих глупости које ваљаш знао би да се вера не КОМПАРИРА! Не можеш компарацију вере разбојника и неког апостола да вршиш...и ничију. Вера, наша, и јесте у томе што је "први последњи, а последњи први"...не по људској логици. Бре, коментари су ти ко беспслане снјаке преко плота. Напиши нешто смислено ако знаш или ћути. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 @Владимир Владимирович Цар1 Који ти је ово ник по реду? Путине...каквих ликова овде све нема... Која је то болештина "владика Данило нема појма"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 Ко да сте припити. Шта рече, мајка са петоро деце, нека баба, ваљда сиромашна, али Патријарх редовно са бескућницима, многодетне породице редовно се гледају и помажу, ко има тај осећај и могућност да помогне. Ајде бре, све гледамо да критикујемо као да смо полуделе бабе. Шта је са нашим животима, време иде. Дал смо нахранили ми некога, дал смо било како помогли некоме, на било који психофизички начин. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 пре 10 минута, Milan Nikolic рече Ко да сте припити. Шта рече, мајка са петоро деце, нека баба, ваљда сиромашна, али Патријарх редовно са бескућницима, многодетне породице редовно се гледају и помажу, ко има тај осећај и могућност да помогне. Ајде бре, све гледамо да критикујемо као да смо полуделе бабе. Шта је са нашим животима, време иде. Дал смо нахранили ми некога, дал смо било како помогли некоме, на било који психофизички начин. Бре, знам ја да се помаже...него да се СЛИКА! Разумеш ти српски....народу је доста џед-сета свуда, јер нема за кору леба! Не окрећи причу. Бре да се напраи ПУБЛИЦИТЕТ неком норманом РАДНИКУ, мајци....не кажем ја да с ене помаже. Да се окрене плоча више од џед-сетера, звезда и којешта...ја могу Вучића да критикујем 100 година, али кад оде сељаку на тезгу, наздрави или помирише ракију са њим...заман да га лаже - па капа доле! Бре сви оће да буду јутјубери, да имају своје "телевизије", да буду аналитичари и џабалебароше, да буду звезде...сити смо бре звезда, оћемо нормалне људе око нас. А и ујавном простору. Људе из "квадратуре круга" - аман, заман. Нормалне људе у овом лудилу, да мало оздраве болесни јавни простор. Узгред - Додик се смеје, води Ђоковића владики, а онда каже "ма то је циганија, тека у ПМ". Дакле ЛИЦЕМЕРЈЕ ту влада жестоко. Наравно да је лицемерје, зато нек се вадике макну од тога. Да су СВИ Срби у РСрпској прваци света у свим спортовима - никад нас неће волети! Никада! Јер смо друга цивилизација! И онда нема шта да се родајемо никоме, него радимо свог посла. Што се спорта тиче, Дуци је комуњара/социјалиса, добар човек, мада није црквен - много лаје и вређа из револта и све му то не ваља - али је 300% у праву за то гладијаторство. А нормалан народ НЕЋЕ Ђоковича и НЕЋЕ Бака Прасе...јер оће да остане нормалан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 пре 3 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече Али ту сте ти и Бокан. Момак...ти си пуко у главу...и то добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 пре 3 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече Ко те диро пријатељу Мене? Ма нико! То је алргија на глупост - игром случаја глупост извире из тебе...зато немој то лично да схваташ. Ми не волимо глупост, а волимо људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2023 Пријави Подели Написано Мај 1, 2023 Људи, Владика извире из свакога од нас, мислим на Сишавшег Бога. Сманте мало дрчн... Родољуб Лазић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука