Sun14861 Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 Pitanje je kakvo je to znanje meditacija I da li ono negira molitvu I Hrista, baca ga u drugi plan, a u prvom stavlja sebe. Kakva je to onda nauka Ili znanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 Хришћанст пре 47 минута, mirko1929 рече Па нормално, кад је хришћанство директно довело до тога да себи спржим мозак. Шта, ти не би био збуњен у тим околностима? Неће бити да је хришћанство довело до тога да спржиш мозак, шта год ти то значило. Оно што ја знам јесте да хришћанство, тачније Црква као Тело Христово, директно доводи до спасења, до обожења, и то видимо по "облаку сведока", по светима које сваког дана прослављамо. Било је и оних који су у Цркви пропали, али неће бити да је Црква крива за то. Јер нема логике да Црква и исто време и спасава и упропашћује људе. Људе упропашћава њихово погрешно разумевање или пракса. Није мало оних који су, на пример, упропастили себе погрешним приступом и творењем Исусове молитве. пре 47 минута, mirko1929 рече Нико није ни рекао да се треба, већ да ће се наслађивати. То ће бити једно од рајских ужитака - уживање у правди Божијој. Нико се у рају неће наслађивати мукама грешника у паклу. пре 47 минута, mirko1929 рече Како не учи? Сви се спасавају само и једино милошћу Божијом. Пелагијанизам (учење да човек може да се самостално спасе сопственим трудом, те да може достићи савршенство и бити безгрешан) је осуђен као јерес. Ово сада са пелагијанизмом је померање приче и није идентично са оним што си прво рекао. Прво си рекао да хришћанство учи "да не заслужујеш ништа до гњев Божији, и да никада нигде нећеш напредовати." На то сам ти одговорио. пре 47 минута, mirko1929 рече Пелагије је говорио да су свети причали како су велики грешници само из скромности, а не зато што су стварно грешни. Ови сабори који су осудили пелагијанизам су рекли да су свети говорили да су грешни, зато што су стварно били грешни. Дакле, што више напредујеш, то више постајеш свестан своје палости и грешности. Погрешно сам се изразио. Није да мораш да верујеш у то, већ тим напретком стварно постанеш уверен у то. Мислим да се овде улази у терминолошке заврзламе. Да су свети били грешни, не би били свети, односно праведни. А с друге стране, у односу на Јединог Светог, сви су грешни. На теоретском нивоу, на нивоу спекулисања, ово је збуњујуће и нејасно, у пракси богоопштерња, све је јасно. Бојим се да ти имаш некакву чудну потребу да делове црквеног учења тумачиш у некаквом лошем смислу или светлу, ваљда да би доказао да је хришћанство криво што си ти, како кажеш, "спржио себи мозак". Ништа тиме себи нећеш помоћи. Само додатно компликујеш себи ствари јер збуњујеш и често саблажњаваш људе. А то ти није ни од какве користи у духовном смислу. slovoA, Bokisd and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 3 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 пре 10 минута, Sun14861 рече Pitanje je kakvo je to znanje meditacija I da li ono negira molitvu I Hrista, baca ga u drugi plan, a u prvom stavlja sebe. Kakva je to onda nauka Ili znanje? По ономе што сам читао о Моханђију то је поприлично опасно и неспојиво с хришћанством. Моханђијеви следбеници славе његов рођендан као празник (он је на другом крају света, а они се окупљају да му славе рођендан), сматрају да његов долазак у њихов живот пружа „прочишћење“ за целу фамилију, држе његову фотографију као икону, итд. Komunikaciju sa svojim pratiocima Mohanđi je podigao na novi, savremen nivo – aktivan je na mrežama, čak postoji i Mohanđi aplikacija preko koje primaju njegove poruke i uputstva, organizuju proslave njegovog rođendana i kad je on na drugom kraju sveta, drže njegove fotografije uz sebe, potpuno je prisutan u svakom njihovom danu, čak i uz fizičku udaljenost… Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 пре 51 минута, Драшко рече Meni se cini da Mirko "utrči" sa argumentima koji su rezultat čitanja literature (kojom ovde retko ko vlada) a ne čuh ni jednu reč protiv jevanđelja od njega Ја прочитах речи које се не слажу са црквеним учењем и то коментарисах у претходном посту. sampaganini92 је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 пре 1 минут, Родољуб Лазић рече Неће бити да је хришћанство довело до тога да спржиш мозак, шта год ти то значило. Оно што ја знам јесте да хришћанство, тачније Црква као Тело Христово, директно доводи до спасења, до обожења, и то видимо по "облаку сведока", по светима које сваког дана прослављамо. Било је и оних који су у Цркви пропали, али неће бити да је Црква крива за то. Јер нема логике да Црква и исто време и спасава и упропашћује људе. Људе упропашћава њихово погрешно разумевање или пракса. Није мало оних који су, на пример, упропастили себе погрешним приступом и творењем Исусове молитве. Такве су биле околности. Апсурд већи него било која Кафкина књига. Да ли ме је ђаво превеслао или нешто треће, не знам. Углавном, није добро. Отуда и мој „пројекат“ да пронађем веру која не доводи до тога. пре 3 минута, Родољуб Лазић рече Нико се у рају неће наслађивати мукама грешника у паклу. Како неће? То је једино што може да буде. Јер природно стање када него гледа вољеног (за друге нас баш брига, иако не би требало тако да буде) како се пати, је патња, из саосећања. Пошто је немогуће да се неко пати у рају, онда Бог даје свима да уживају у правди тако што се наслуђују мукама неправедних. пре 6 минута, Родољуб Лазић рече Ово сада са пелагијанизмом је померање приче и није идентично са оним што си прво рекао. Прво си рекао да хришћанство учи "да не заслужујеш ништа до гњев Божији, и да никада нигде нећеш напредовати." На то сам ти одговорио. Мислио сам да се подразумева августиновско тумачење Еванђеља. Пелагије је тврдио да не би Христос заповедио будите савршени, да је то недостижно. пре 9 минута, Родољуб Лазић рече Мислим да се овде улази у терминолошке заврзламе. Да су свети били грешни, не би били свети, односно праведни. А с друге стране, у односу на Јединог Светог, сви су грешни. На теоретском нивоу, на нивоу спекулисања, ово је збуњујуће и нејасно, у пракси богоопштерња, све је јасно. Како се онда нису по упокојењу вазнели као Богородица? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 пре 19 минута, mirko1929 рече Како неће? То је једино што може да буде. Јер природно стање када него гледа вољеног (за друге нас баш брига, иако не би требало тако да буде) како се пати, је патња, из саосећања. Пошто је немогуће да се неко пати у рају, онда Бог даје свима да уживају у правди тако што се наслуђују мукама неправедних. Занимљиви софизми. СОФИЗМИ. Немам времена ни потребе да се бавим твојим софизмима (који су, узгред, опет померање приче у односу на твоју првобитну изјаву). пре 19 минута, mirko1929 рече Мислио сам да се подразумева августиновско тумачење Еванђеља. Пелагије је тврдио да не би Христос заповедио будите савршени, да је то недостижно. Ништа ниси претходно рекао о подразумеваном августиновском тумачењу. Рекао си што си рекао и то сам коментарисао. Сада померапш причу и врдаш, тек да се нешто ради, писање ради писања. Сад би, ваљда, требало да кренемо у причу о Пелагију, па онда у нешто ново, из сокака у сокак... пре 19 минута, mirko1929 рече Како се онда нису по упокојењу вазнели као Богородица? То је оно што сам ти рекао. Ти си стално у "моду" проналажења цака и цакица које причу комликују и мрсе. Кад ти одговори човек на једно, онда причу помериш мало у страну, тек толико да имаш простора да даље делујеш у правцу у којем си кренуо. А ништа од тога теби није реално нејасно, него је у функцији да покажеш како хришћанство има и ову и ону и трећу и пету фалинку. А доказивање фалинки је битно да би показао да је хришћанство одговорно за твој проблем. А ја не бих да ме ти тако замајаваш. Јер томе краја нема. Увелк ћеш наћи нову цаку и ново померање приче. Вилер Текс, Н И Н Е, Bokisd and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 пре 2 минута, Родољуб Лазић рече Занимљиви софизми. СОФИЗМИ. Немам времена ни потребе да се бавим твојим софизмима (који су, узгред, опет померање приче у односу на твоју првобитну изјаву). Како бре софизми? Знаш ли колика је то била тема у средњем веку? Мени није јасно како до сада никада ниси за то чуо? Било како било, моја првобитна изјава је била паушална, ти ме тераш да продубљујем тему. Поента је била да је хришћанство раније било велики извор наде и среће за народ. Све неправде и муке које су патили на овом свету биће награђене, а они који су их чинили другима биће кажњени. То притом у условима кулука и зулума може да да снаге човеку да преживи живот. Била је реч о томе шта је људима привлачно у њу-ејџу, па сам узгред споменуо шта је људима пружало утеху у хришћанству, а онда сам се осврнуо на то шта човека може одвести у очајање. пре 18 минута, Родољуб Лазић рече Ништа ниси претходно рекао о подразумеваном августиновском тумачењу. Рекао си што си рекао и то сам коментарисао. Сада померапш причу и врдаш, тек да се нешто ради, писање ради писања. Сад би, ваљда, требало да кренемо у причу о Пелагију, па онда у нешто ново, из сокака у сокак... Па то се ваљда подразумева, будући да је супротно, пелагијанско, тумачење јеретичко. Као што рекох, из паушалних речи (истина, ту сам ја крив што подразумевам штошта, а не знам какву формулацију вере људи имају у својим главама) ме тераш на продубљивање, па ме оптужујеш за померање приче. пре 22 минута, Родољуб Лазић рече То је оно што сам ти рекао. Ти си стално у "моду" проналажења цака и цакица које причу комликују и мрсе. Кад ти одговори човек на једно, онда причу помериш мало у страну, тек толико да имаш простора да даље делујеш у правцу у којем си кренуо. А ништа од тога теби није реално нејасно, него је у функцији да покажеш како хришћанство има и ову и ону и трећу и пету фалинку. А доказивање фалинки је битно да би показао да је хришћанство одговорно за твој проблем. Па није то. Него ја сад први пут у животу чујем од тебе да су неки људи (сем Христа и Богородице) били безгрешни. Зато сам питао то што сам питао. пре 40 минута, Родољуб Лазић рече Бојим се да ти имаш некакву чудну потребу да делове црквеног учења тумачиш у некаквом лошем смислу или светлу, ваљда да би доказао да је хришћанство криво што си ти, како кажеш, "спржио себи мозак". Ништа тиме себи нећеш помоћи. Само додатно компликујеш себи ствари јер збуњујеш и често саблажњаваш људе. А то ти није ни од какве користи у духовном смислу. Не требају ти наводници. Пржење је било буквално, физичко. И симптоми фијукања, зујања и шиштања у глави, и печење свега које сада имам су физички. Да се разумемо, под пронађем веру, мислио сам на то да у својој глави, преформулишем оно што имам на такав начин, да то постане здраво, уместо аутодеструктивно. А рећи да хришћанство нема елемената које лако могу да човека да одведу у странпутицу аутодеструкције је неискрено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 Жао ми је, немам времена (а ни потребе) да се бавим нечим што ми делује као троловање и прича ради приче. Колико мислим да је требало, причао сам и износио ставове. И што се мене тиче, мислим да сам објаснио своју позицију. Ти си, рекао бих, добро разрадио своју технику манипулације у разговору и прилично си утрениран у томе. Али мени не треба да губим време доказујући оно што је сасвим јасно ономе ко хоће да му буде јасно. А мислим да је твој највећи проблем управо у томе, што је и теби све то јасно, али имаш порив да докажеш кривицу хришћанства у односу на тебе. А то ти, понављам, није на корист. А ти како хоћеш. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 Пре сат времена, Родољуб Лазић рече Ја прочитах речи које се не слажу са црквеним учењем и то коментарисах у претходном посту. Mislis da Mirko nije čitao crkveno učenje i da ne zna sta je crkveno učenje? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 Управо сада, Родољуб Лазић рече Жао ми је, немам времена (а ни потребе) да се бавим нечим што ми делује као троловање и прича ради приче. Колико мислим да је требало, причао сам и износио ставове. И што се мене тиче, мислим да сам објаснио своју позицију. Ти си, рекао бих, добро разрадио своју технику манипулације у разговору и прилично си утрениран у томе. Али мени не треба да губим време доказујући у хришћанству оно што је свакоме ко хоће, сасвим јасно. А мислим да је твој највећи проблем управо у томе, што је и теби све то јасно, али имаш порив да докажеш кривицу хришћанства у односу на тебе. А то ти, понављам, није на корист. А ти како хоћеш. Ovo je učitavanje i misinterpretation at utmost "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 Пре сат времена, Родољуб Лазић рече Хришћанст Неће бити да је хришћанство довело до тога да спржиш мозак, шта год ти то значило. Оно што ја знам јесте да хришћанство, тачније Црква као Тело Христово, директно доводи до спасења, до обожења, и то видимо по "облаку сведока", по светима које сваког дана прослављамо. Било је и оних који су у Цркви пропали, али неће бити да је Црква крива за то. Јер нема логике да Црква и исто време и спасава и упропашћује људе. Људе упропашћава њихово погрешно разумевање или пракса. Није мало оних који су, на пример, упропастили себе погрешним приступом и творењем Исусове молитве. Нико се у рају неће наслађивати мукама грешника у паклу. Ово сада са пелагијанизмом је померање приче и није идентично са оним што си прво рекао. Прво си рекао да хришћанство учи "да не заслужујеш ништа до гњев Божији, и да никада нигде нећеш напредовати." На то сам ти одговорио. Мислим да се овде улази у терминолошке заврзламе. Да су свети били грешни, не би били свети, односно праведни. А с друге стране, у односу на Јединог Светог, сви су грешни. На теоретском нивоу, на нивоу спекулисања, ово је збуњујуће и нејасно, у пракси богоопштерња, све је јасно. Бојим се да ти имаш некакву чудну потребу да делове црквеног учења тумачиш у некаквом лошем смислу или светлу, ваљда да би доказао да је хришћанство криво што си ти, како кажеш, "спржио себи мозак". Ништа тиме себи нећеш помоћи. Само додатно компликујеш себи ствари јер збуњујеш и често саблажњаваш људе. А то ти није ни од какве користи у духовном смислу. Ljude može i da upropasti NAMETNUTA PRAKSA koja je loša i mučeća Očigledno da takva praksa nije spojiva sa hrišćanstvom u suštini fsa and Жика је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 пре 3 минута, Драшко рече Ovo je učitavanje i misinterpretation at utmost Ја мислим м да није. А свакако је безвезе сада настављати причу о Мирку, његовом схватању црквеног учења, мом схватању Мирковог схватања и тако у недоглед. Јер то нема никакве ветзе са темом. Ако те то занима, отвори тему о Мирку. sampaganini92 је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 Управо сада, Родољуб Лазић рече Ја мислим м да није. А свакако је безвезе сада настављати причу о Мирку, његовом схватању црквеног учења, мом схватању Мирковог схватања и тако у недоглед. Јер то нема никакве ветзе са темом. Ако те то занима, отвори тему о Мирку. Nema sta da otvaram temu o Mirku On je ovde otvorio dušu i to je za svaki rispekt Ali nije dočekan baš "hrišćanski" od pojedini kad se otvorio ovde sampaganini92 је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 пре 2 минута, Драшко рече Ljude može i da upropasti NAMETNUTA PRAKSA koja je loša i mučeća Očigledno da takva praksa nije spojiva sa hrišćanstvom u suštini Мислим да је тема посета Јелене Ђоковић и Моханђија Косову и Метохији и прича о Новаку и њуејџу. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 24, 2021 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2021 Управо сада, Родољуб Лазић рече Мислим да је тема посета Јелене Ђоковић и Моханђија Косову и Метохији и прича о Новаку и њуејџу. Ne mlatomudi Odgovorio sam ti na tvoj post "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука