Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Десет година страдања за Христа

Видео клип православних Американаца којим се показује десотогодишњи прогон Цркве у БЈРМакедонији..

Клип се иначе налази и на страници ''Слобода за Архиепископа Јована'' http://freearchbishop.com/ и која прати сва дешавања у вези са прогоном Цркве у Македонији.. можемо видети и да се броји сваки дан затвора као и да су побројана сва хапшења и полицијски упади и малтретирања од почетка прогона до сада

И даље није ни изблиза јасно, зашто се у Србији, осим овде на ''ЖРУ'' страницама, нико не бави прогоном Цркве у Македонији - барем у виду сличне јавне медијске борбе .. а сви услови за то постоје...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

И даље није ни изблиза јасно, зашто се у Србији, осим овде на ''ЖРУ'' страницама, нико не бави прогоном Цркве у Македонији - барем у виду сличне јавне медијске борбе .. а сви услови за то постоје...

Млакост,"теологија" мени је добро,дипломатија,секуларизам,бављење психолошко-финансијским проблемима...

Звучи као да сам самозвани "духовник",познавалац религије,личим на несрећног М.Ђорђевића,пишем уз ветра.

Али макар неки покушај да се каже СТАВ да Хришћанство није ово што се нама сервира,

него ово што се догађа М.Јовану и његовима.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

У Србији је потпуни медијски мрак, у Срби се спинују све информације о Цркви, у Србији ЛСВ одвали како су попови у маскирним униформама и сви медији то пренесу као сушту истину... у Србији само ја на Видовдану преносим демантије и саопштења епископа Иринеја , сви остали (нецрквени сајтови или антицрквени) преносе оно што пише у куриру или блицу , или оно што се пише у Љуљацима. У Србији нема довољан број објективних новинара ... у Србији само на алтернативним медијима можеш чути истину

Подели на овим сајтовима

• Гости

Десет година страдања за Христа

У Сједињеним Америчким Државама, већ дужи низ година функционише интернет презентација "Ослободите Архиепископа" (види овде), која информише јавност енглеског говорног подручја о државном прогону на верској основи у Р. Македонији, усмереном против Архиепископа охридског г.г. Јована, Епископа, клирика, монаштва и верног народа канонске Цркве у својој домовини, Православној Охридској Архиепископији.

Православни Хришћани из САД, су своје виђење гореспоменутог прогона, преточили у видео клип, који је обишао свет. Погледаје га:

Подели на овим сајтовима

БЕЗ КОМЕНТАРА

Снесено јајце со шест краци и карта на Македонија

Сонце со шест краци и карта на Македонија. Вакво јајце се појави во велешкото село Иванковци. Го снела кокошката од домашната фарма на семејството на Чедомир Тасевски. Чедомир и неговата сопруга биле изненадени како од обликот така и од симболите што се покажале на јајцето.

Отидов да ги соберам јајцата и кога гледам јајцево не е во ред. Што да му правам дали да го фрлам, или да го земам. Го зедов. Се изненадив од она што го видов", рече Чедомир Тасевски.

Тасевски одгледува педесетина кокошки. Ни рече никогаш досега не пронашол вакво јајце. Вакво јајце досега се нема појавено ниту во целото село Иванковци.

Сонце, знаци, а позади како да е насликана картата на Македонија. Еве гледајте", рече Тасевски.

Производителите на јајца оваа појава ја сметаат природен феномен. Сепак веруваат дека е предзнак на среќа и благосостојба.

http://vecer.com.mk/?ItemID=4E50670743DE6A48A4F68B02295251D0

Подели на овим сајтовима

БЕЗ КОМЕНТАРА

Снесено јајце со шест краци и карта на Македонија

Сонце со шест краци и карта на Македонија. Вакво јајце се појави во велешкото село Иванковци. Го снела кокошката од домашната фарма на семејството на Чедомир Тасевски. Чедомир и неговата сопруга биле изненадени како од обликот така и од симболите што се покажале на јајцето.

Отидов да ги соберам јајцата и кога гледам јајцево не е во ред. Што да му правам дали да го фрлам, или да го земам. Го зедов. Се изненадив од она што го видов", рече Чедомир Тасевски.

Тасевски одгледува педесетина кокошки. Ни рече никогаш досега не пронашол вакво јајце. Вакво јајце досега се нема појавено ниту во целото село Иванковци.

Сонце, знаци, а позади како да е насликана картата на Македонија. Еве гледајте", рече Тасевски.

Производителите на јајца оваа појава ја сметаат природен феномен. Сепак веруваат дека е предзнак на среќа и благосостојба.

http://vecer.com.mk/...4F68B02295251D0

Опет чудо са јајетом! fmqmtx

Сада чекамо да нека од кокошака у Македонији снесе јаје на коме пише "МПЦ једина права Црква".

Подели на овим сајтовима

Скопље: Владика Јован Вранишковски поново у истражном затвору

понедељак, 11. јун 2012.

vladika-jovan-vranisevski.jpg

СКОПЉЕ – Архиепископ Јован Вранишковски пребачен је из затвора Идризово у Скопљу у истражни затвор, на захтев суда - због нових кривичних дела за која се терети.

Владика Јован је заједно са 19 следбеника крајем прошлог месеца осумњичен за прање новца.

Полиција их терети да су у исти дан уплаћивали по пет хиљада евра на рачун Удружења за унапређење грађанских и верских слобода Анастасија, а да је тај новац био намењен за куповину имовине у Македонији за изградњу објеката његове цркве, коју Македонија не признаје.

У мају, суд у Велесу је архиепископа охридског и митрополита скопског Јована осудио на две и по године затвора због наводне проневере.

(Танјуг)

Подели на овим сајтовима

Опет чудо са јајетом! .. Сада чекамо да нека од кокошака у Македонији снесе јаје на коме пише "МПЦ једина права Црква".

Заглавиће јој се у ''апарату за сношење'' ... ;)

Подели на овим сајтовима

Скопље: Владика Јован Вранишковски поново у истражном затвору

понедељак, 11. јун 2012.

vladika-jovan-vranisevski.jpg

СКОПЉЕ – Архиепископ Јован Вранишковски пребачен је из затвора Идризово у Скопљу у истражни затвор, на захтев суда - због нових кривичних дела за која се терети.

Владика Јован је заједно са 19 следбеника крајем прошлог месеца осумњичен за прање новца.

Полиција их терети да су у исти дан уплаћивали по пет хиљада евра на рачун Удружења за унапређење грађанских и верских слобода Анастасија, а да је тај новац био намењен за куповину имовине у Македонији за изградњу објеката његове цркве, коју Македонија не признаје.

У мају, суд у Велесу је архиепископа охридског и митрополита скопског Јована осудио на две и по године затвора због наводне проневере.

(Танјуг)

Ево да само потврдим ону теорију о СРАМОТИ СРБББСКИХ МЕДИЈА и њиховом срамотном извештавању ..и то оних (у овом случају ''ТАНЈУГ'') - који су ''врхунски'' а о онима ..другима да и не причамо...

Дакле... није ВРАНИШКОВСКИ .... него ВРАНИШКОСКИ

Једно презиме се не може исписати исправно (а тек акцентовати) а камо ли нешто друго..неко ће рећи да је ово небитно..па и јесте поред свега осталог али бар ово можемо д аисправимо лакше...

Подели на овим сајтовима

Ево и ово су конкретни предлози, и то више него ЛОГИЧНИ, и ЈЕДИНИ НОРМАЛНИ у овом тренутку (а и много пре)..

Ја мислим да само то би пробудило народ у Македонији, бар да не одобрава прећутно ово шта се сада догађа по судовима и затворима. Елем, кад би неко из вишег клира неке помесне цркве (може Констатнопољ, Москва или сви заједно) дошли пред "Шутке" и одржали молебан - жабокречина код народа би се узбуркала и многи би прстом на челом кренули. Ал опет, ко сам ја да се мешам у Божје планове?

Pater_noster_cu.PNG

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да само то би пробудило народ у Македонији, бар да не одобрава прећутно ово шта се сада догађа по судовима и затворима. Елем, кад би неко из вишег клира неке помесне цркве (може Констатнопољ, Москва или сви заједно) дошли пред "Шутке" и одржали молебан - жабокречина код народа би се узбуркала и многи би прстом на челом кренули. Ал опет, ко сам ја да се мешам у Божје планове?

Ове из Цариграда би на улици линчовали - због антигрчког расположења које влада у Македонији! Чак и да Патријарх Вартоломеј лично дође не би га чекала добродошлица!

А ове из Москве би прогласили српским марионетама - већ видим натписе у скопским медијима - "Потплаћен од стране срба и грка, руски поп (или владика) даје подршку секти Вранишкоског који се налази у затвору оптужен због организовања криминалних радњи прања новца"!

Проблем лежи на обичном народу који је заслепљен, од стране власти, мишљу о угрожености македонског народа, језика, државе...

Власт се свим силама труди да одржи садашње стање. Измишља се античко порекло, негирају се словенски корени. Историја се прекраја и узима парцијално као основа садашњости. Измишљајући порекло народа и државе одбацују се историјске чињенице и замењују бајкама и жељама националне мегаломаније (исто као што раде муслимани у Босни).

Македонском народу предстоји пуно искушења.

Једнога дана стидеће се својих предака и њиховог прогона Архиепископа Јована, ПОА и верног народа. Тако је то одувек бивало у историји, да потомци схвате да су њихови преци погрешили. Ретко се дешавало да су сами преци схватали да чине грешку и да су одустајали од тог пута.

И ми сами смо добар пример тога: После другог светског рата наше власти су мноштво немаца, (жена, деце, стараца) отерали у логоре и тамо их изгладњивали до смрти (имао сам прилику да чујем приче неких преживелих, а неке и лично познајем). Па данас ми осуђујемо и згражавамо се над гнусним поступцима наших људи.

Подели на овим сајтовима

Ове из Цариграда би на улици линчовали - због антигрчког расположења које влада у Македонији! Чак и да Патријарх Вартоломеј лично дође не би га чекала добродошлица!

А ове из Москве би прогласили српским марионетама - већ видим натписе у скопским медијима - "Потплаћен од стране срба и грка, руски поп (или владика) даје подршку секти Вранишкоског који се налази у затвору оптужен због организовања криминалних радњи прања новца"!

Проблем лежи на обичном народу који је заслепљен, од стране власти, мишљу о угрожености македонског народа, језика, државе...

Власт се свим силама труди да одржи садашње стање. Измишља се античко порекло, негирају се словенски корени. Историја се прекраја и узима парцијално као основа садашњости. Измишљајући порекло народа и државе одбацују се историјске чињенице и замењују бајкама и жељама националне мегаломаније (исто као што раде муслимани у Босни).

Македонском народу предстоји пуно искушења.

Једнога дана стидеће се својих предака и њиховог прогона Архиепископа Јована, ПОА и верног народа. Тако је то одувек бивало у историји, да потомци схвате да су њихови преци погрешили. Ретко се дешавало да су сами преци схватали да чине грешку и да су одустајали од тог пута.

И ми сами смо добар пример тога: После другог светског рата наше власти су мноштво немаца, (жена, деце, стараца) отерали у логоре и тамо их изгладњивали до смрти (имао сам прилику да чујем приче неких преживелих, а неке и лично познајем). Па данас ми осуђујемо и згражавамо се над гнусним поступцима наших људи.

Мислим да сте у право за насловима у новинама, али не би се обичан народ латио "мача" ако буде видио тамо неки респектибилан број људи у мантији. Ствар је у томе да пребивајући дуго у расколу народ је изгубио контакт са спољног света и многи незнају какво је православље изван граница Македоније.

Да не причам како би се народ замислио ако рецимо један Путин реагира како што је реагирао приликом притвора настројатеља Ватопетдског манастира. Политичка реакција можда би дала брже резултате, јер у Македонији увелико се заговара неки други пут, ако већ неможе држава у Европи, ондак да се држава окрене ка истоку. Већином народа симпатише и идеализује русе али незна какав је официјалан став Руске Православне Цркве. С друге стране, једна безначајна посета неког као Курајева вергла се у медијиума као малтене да су руси признали расколничке МПЦ.

Дакле у овом моменту ништа осим "васпитне" мере љубави других православних народа неће доњети резултате код већином народа који је нажалост неуцрковљен, злостављан, уплашен и испраног мозга.

Састрадање са архиепископа довеће до неговог брзог ослобођења, али опет понављам ко сам ја да дајем идеје и да пркосим Божје воље.

Ваш у Христу брат.

Подели на овим сајтовима

Да не причам како би се народ замислио ако рецимо један Путин реагира како што је реагирао приликом притвора настројатеља Ватопетдског манастира. Политичка реакција можда би дала брже резултате, јер у Македонији увелико се заговара неки други пут, ако већ неможе држава у Европи, ондак да се држава окрене ка истоку. Већином народа симпатише и идеализује русе али незна какав је официјалан став Руске Православне Цркве. С друге стране, једна безначајна посета неког као Курајева вергла се у медијиума као малтене да су руси признали расколничке МПЦ.

Дакле у овом моменту ништа осим "васпитне" мере љубави других православних народа неће доњети резултате код већином народа који је нажалост неуцрковљен, злостављан, уплашен и испраног мозга.

Одлична идеја ово да Путин реагује. Макар неким писмом. То би вероватно имало утицај на народ, или бар на један део који би се "отрезнио" од расколничких прича и почео да здраворазумски размишља.

Само што још увек нема те његове реакције, а Архиепископа све више прогоне.

Подели на овим сајтовима

како би се народ замислио ако рецимо један Путин реагира како што је реагирао приликом притвора настројатеља Ватопетдског манастира. Политичка реакција можда би дала брже резултате..

Одлична идеја ово да Путин реагује. Макар неким писмом. То би вероватно имало утицај на народ, или бар на један део који би се "отрезнио" од расколничких прича и почео да здраворазумски размишља.

Само што још увек нема те његове реакције, а Архиепископа све више прогоне.

Па да би било ко реаговао макар и Путин треба му се то предложити и образложити.. Али не треба заборавити ни нашег Председника, као ни премијера кога немамо,...али никако не треба заборавити Вука Јеремића! Он је сада председавајући тамо у Скупштини УН и то треба максимално искористити.. Уз знање да је он човек који није без осећаја за Цркву, шта више веома је наклоњен Истој..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...