Jump to content

Избори у Србији 2022.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Cene benzina u evropi:

TRADINGECONOMICS.COM

This page displays a table with actual values, consensus figures, forecasts, statistics and historical data charts for - Gasoline Prices.

Srbin placa slicnu cenu placa samo 0.2 $ dolara (20 dinara) jeftinije nego vecina evrope. 

Pride je plosecna plata u Srbiji 500 eura a u tim drzavama gde placaju 20 dinara skuplje po 2000 eura. 

Подели на овим сајтовима

Porezi plus payroll. Za dotsa evropskih drzacva.

Evo za Srbiju. 
Porez na rad 10  % minimalni 15 % maksimalni. 
Sve ove ostale payroll poreze (socijalno penziono zdrastveno , poslodavac plus radnik) ukupno 37 %. 

Sto bi ukupno porske opterecenje srpskog radnila dovelo na oko 50 %. Sto bi Srbina smestilo ovde: 

Моzda su nam cene vece ili jednake, mozda su nam porezi veci ili jednaki... ali su nam zato plate manje 🤡🤡🤡🤡🤡
image.png.086320e396f6e35859fc840a8681b05d.png

WWW.WIKIWAND.COM

Payroll taxes are taxes imposed on employers or employees, and are usually calculated as a percentage of the salaries that employers pay their employees.[1] By law, some payroll taxes are...

I da se onda raspravljamo o neoliberalizmu i jel je vucic diktator itd.... more...

Подели на овим сајтовима

Stvarno mnogo podatke trebacemi vremena to sve komentarisati. Skinu sam 1200 strane carine SRbije i jos EU, pa stvarno da vidim dal su tvoje tvrednje tacne.

Inace nemoj molim te za taktikom "fiskalnog saveta" cije argumente se dele na dve stvari.

- Ideologija (ne stampati pare, svejedno kakva je situacija, cak ako svi drugi rade, stabilan Dinar, privatizacija svega i svacega.

- Saveti koji su takvi, da su narav no tacni, ali koja i moja nepismena baba moze da da, i moja nepismena baba moze da ih da. Ja ocekujem o studiranih ljudi da daju i savete koja ne moze dati moja baba. Niko od kriticara neoliberalne politike je za to da sudovi rade 100 godina ili da ima brdo propisa i nesposobnih kadrova.

Подели на овим сајтовима

On 21. 11. 2021. at 21:32, Agnostik рече

- Ideologija (ne stampati pare, svejedno kakva je situacija, cak ako svi drugi rade, stabilan Dinar, privatizacija svega i svacega.

Expand  

Уопште ме не занима штампање пара. То је празна прича над којом немамо контролу. Демократски глас нема контролу над инфлацијом и савршено је бесмислено причати и теоретисати о томе.

Једноставно се не бавим стварима над којима имам 0 контроле.

Ја констатно то хоћу да ти објасним.. јер ти стално скрећеш у приче о стварима над којима немамо ни ја ни ти контролу нити ће ико икада ишта да нас пита... и скоро ни један једини народ нема контролу над тиме шта раде њихове народне банке. 

То је онај "утицај" о ком причаш, и савршено небитан за мене и тебе. Сигурно да би паметна контрола над истим доста помогла економију, али једноставно постоје друге ствари које исто тако помажу економију над којима имамо контролу а то су бизнис услови, порези, употреба пореских пара итд...

А не видим ко данас не подржава приватизацију свега и свачега, скоро све државе масовно приватизују скоро све осим јавних ресурса, рудника и слично...За руднике и слично ни сам нисам сгиуран колико је паметно приватизовати, мислим да је боље изнајмљивати или тако нешто.  

Цитат

Skinu sam 1200 strane carine SRbije i jos EU, pa stvarno da vidim dal su tvoje tvrednje tacne.

Expand  

Ја нисам скинуо ни једну страну, већ су ми стизале ствари из иностранства и знам колико су ме ребнули. 

Уместо што читаш те глупости, дођи мало у Србију па наручи нешто из иностранства, и види. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 11. 2021. at 20:13, haveaniceday рече

U Srbiji mekbuk pro max kosta 516 000 dinara ili 6943 dolara

U Americi isti mekbuk kosta 3600 dolara. 

U nemackama 3.849,00

i onda dodje @Agnostik i prica mi kako su u Srbiji zapravo veliki problem banke... kako su nam porezi manji nego u evropi i slicno... 

Srbina koji se recimo bavi programiranjem ili dizajnom, ako hoce da kupi mekbuk pro u srbiji mora da plati skoro duplo vise nego nemac. 

Pa reci ti meni.. lepi moj.. je l su nam manji porezi? Ili jednsotavno nase prodavnice biju marzu 50 % jer im se moze ovde, kupuju ljudi mekbukove kao ludi.. 

Mekbuk nije izuzetak ovo vazi za sve racuanrske delove, automobile. masine, masinske delove itd... 

Expand  

2699$ kosta u SAD a u memackoj 3849€ a to je u dolarima 4332$. Ne siri dezinformacije pi forumu. I sada izracunaj kolika je carina u nemackoj.

A u Srbiji, koliko znam, Apple nema online store tako da je ta cena koju si naveo potpuno irelevantna i ne pojazuje nista osim da neko zeli da debelo profitira.

Подели на овим сајтовима

On 22. 11. 2021. at 16:07, Bilbija рече

ne pojazuje nista osim da neko zeli da debelo profitira.

Expand  

Па ко? Зашто је цена у Србији толика? 

ево ти директан линк за тај лаптоп на гигатрону... 

GIGATRON.RS

Laptop računari APPLE MacBook Pro 16 M1 Max 2021 Space Grey MK1A3ZEA Apple M1 Max,16.2'',Integrisana Apple M1,32GB,1TB SSD

ево на ајстјл 

ISTYLE.RS

Upoznajte Apple svet uz iSTYLE, gde vas čekaju Mac računari, iPad i iPhone uređaji, kao i veliki broj raznih dodataka i saveta. Nudimo servis, besplatne radionice, dostavu kurirskom službom...

Подели на овим сајтовима

On 22. 11. 2021. at 16:14, haveaniceday рече

Па ко? Зашто је цена у Србији толика? 

ево ти директан линк за тај лаптоп на гигатрону... 

GIGATRON.RS

Laptop računari APPLE MacBook Pro 16 M1 Max 2021 Space Grey MK1A3ZEA Apple M1 Max,16.2'',Integrisana Apple M1,32GB,1TB SSD

ево на ајстјл 

ISTYLE.RS

Upoznajte Apple svet uz iSTYLE, gde vas čekaju Mac računari, iPad i iPhone uređaji, kao i veliki broj raznih dodataka i saveta. Nudimo servis, besplatne radionice, dostavu kurirskom službom...

Expand  

Ovo su privatne firme koje mogu da prodaju i sa 20000$ ako hoce ali te cene nisu komparativne sa nemackim ili americkim koje si naveo. Ali iz nemacke cene mozes videti da je cena 60% veca od one u SAD.  . Tu su carine i porezi

Подели на овим сајтовима

On 22. 11. 2021. at 16:28, Bilbija рече

Ovo su privatne firme koje mogu da prodaju i sa 20000$ ako hoce ali te cene nisu komparativne sa nemackim ili americkim koje si naveo. Ali iz nemacke cene mozes videti da je cena 60% veca od one u SAD.  . Tu su carine i porezi

Expand  

Zasto bi privatna firma u Srbiji, koja generalno ima malu prodaju nabijala jos vecu cenu da joj prodaja bude jos manja? 
Poenta je da u Srbiji deru kozu sa ledja sa carinama i porezima. Zato nam je sva elektronska roba i automobili skuplja.

A vucko ako je pametan, skinuce te carine, a po nekim pricama vec radi na tome, jer kapira da je narodu pun kofer toga. Posebno na elektroniku, auto i mehanicke delove. 

Naprimer, ukida se porez na luksuz na automobile po kubikazi motora.
Imali smo idiotsku situaciju da je nov bmw iz recimo 2020 godine sa motorom od 1800 kubika jeftinije registracije nego ford iz 91 sa 2500 kubika. 

Ovaj se setio posle osam. Al se setio. Jer se ne bavi praznim moralisanjem kao odredjena druga ekipa kojoj je bitno da nisu "makijevelisti" kao njihova opozicija. 

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2021. at 12:36, haveaniceday рече

Zasto bi privatna firma u Srbiji, koja generalno ima malu prodaju nabijala jos vecu cenu da joj prodaja bude jos manja? 
Poenta je da u Srbiji deru kozu sa ledja sa carinama i porezima. Zato nam je sva elektronska roba i automobili skuplja.

A vucko ako je pametan, skinuce te carine, a po nekim pricama vec radi na tome, jer kapira da je narodu pun kofer toga. Posebno na elektroniku, auto i mehanicke delove. 

Naprimer, ukida se porez na luksuz na automobile po kubikazi motora.
Imali smo idiotsku situaciju da je nov bmw iz recimo 2020 godine sa motorom od 1800 kubika jeftinije registracije nego ford iz 91 sa 2500 kubika. 

Ovaj se setio posle osam. Al se setio. Jer se ne bavi praznim moralisanjem kao odredjena druga ekipa kojoj je bitno da nisu "makijevelisti" kao njihova opozicija. 

Expand  

Carinebu Srbiji ns robu iz EU su ravne nuli ili skoro. Iz nemackog primera vidis da su njima na tobu iz SAD 60% carine i porezi. A zasto kod nas pruvatnici deru sa cenaa? Zbog iste logike zbog koje srpski seljak hoce da zivi sa dve krave i hektarim zemlje. Tako i ovi bi da pridaju tri lap topa i da zive gidinu dana od profita. A to nema nikave veze sa drzavom i carinama vec sa balkanskom gluposcu i gramzivosti balkanaca...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Carinebu Srbiji ns robu iz EU su ravne nuli ili skoro. Iz nemackog primera vidis da su njima na tobu iz SAD 60% carine i porezi.

Expand  

Gresis, narucivao sam stvari iz evropske unije. Racunaju ti cenu posiljke plus postarina * 1.1(carina) * 1.2 (pdv). 
Ne postoji izuzetak za robu iz EU. 
Da postoji Srbi bi narucivali macbook iz Nemacke a ne bi kupovali iz Srbije. Mozda postoji za neku robu ali laptopovi, graficke kartice itd.. ne postoji. Ili je mene prevarila carina Srbije i nelegalno mi naplatila carinu ili ne postoji. 
image.png.ba8b8d558f1ecb011c3963c4c7f018ea.png

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2021. at 15:41, haveaniceday рече

Gresis, narucivao sam stvari iz evropske unije. Racunaju ti cenu posiljke plus postarina * 1.1(carina) * 1.2 (pdv). 
Ne postoji izuzetak za robu iz EU. 
Da postoji Srbi bi narucivali macbook iz Nemacke a ne iz Srbije. 
image.png.ba8b8d558f1ecb011c3963c4c7f018ea.png

Expand  

Apple nije evropska firma vec americka. Carine na evropske proizvode je ravna nuli ili skoro nula. A PDV se placa u svskoj drzavi pa i u Srbiji. 

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2021. at 14:42, Jokic Z. рече

djindjic je imo problema sa nogom pred smrt ko tita

Expand  

А код Тите си могао да спаваш на клупи, па преко ноћи дође дежурни милиционер да те покрије и остави ти паре за бурек да имаш

Подели на овим сајтовима

INFOKLIX.COM

Vuk Drašković, koalicioni privezak SNSa je dao intevju za Vreme u kome se osvranuo na mnogo tema, mi smo izdvojili verovatno najzanimljiviji deo, jer su ostali stavovi Vuka Draškovića odavno...

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...