Jump to content

Избори у Србији 2022.

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 19. 11. 2021. at 12:36, Avocado рече

Svakako me rušenje te kuće ne dotiče toliko koliko tebe i ostale obožavaoce zemunskih ubica i dilera droge... a naravno da te kuće nije trebalo rušiti bez zakonitog rešenja o rušenju bez obzira na vanredno stanje i razlog zbog kojeg je vanredno stanje uvedeno...

Expand  

Ijaoh meni, ne dotice ga banditizam njegovih miljenika i ubistva bez sudjenja ali mu jako smeta kasnjenje u izvrsenju resenja ... Moralna gromada, da ne kazemo moralna kisna glista ...

,😂😂😂😂

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 12:40, Bilbija рече

Ijaoh meni, ne dotice ga banditizam njegovih miljenika i ubistva bez sudjenja ali mu jako smeta kasnjenje u izvrsenju resenja ... Moralna gromada, da ne kazemo moralna kisna glista ...

,😂😂😂😂

Expand  

Rekoh već... večernja škola... sigurno da mogu da ti pomognu sa čitanjem i razumevanjem pročitanog...

A za projekcije neki dobar psiholog...

Dok, za pokušaj da rušenje nelegalno izgrađene kuće stečene kriminalnim novcem kriminalnog klana koji je ubio premijera, a pre rešenja o rušenju/oduzimanju, nekako izjednačiš sa odbijanjem da se sruši nelegalno izgrađeni objekat uprkos izvršnom rešenju, za to predlažem cirkus... nema više dobrih klovnova... možeš silne pare da namlatiš...

Za fantaziranje o ubistvu bez suđenja promeni izvore informisanja... predlažem Treće oko... podjednako su glupe priče kao priče ovih što te lože, ali su bar zabavni...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 12:51, Avocado рече

Rekoh već... večernja škola... sigurno da mogu da ti pomognu sa čitanjem i razumevanjem pročitanog...

A za projekcije neki dobar psiholog...

Dok, za pokušaj da rušenje nelegalno izgrađene kuće stečene kriminalnim novcem kriminalnog klana koji je ubio premijera, a pre rešenja o rušenju/oduzimanju, nekako izjednačiš sa odbijanjem da se sruši nelegalno izgrađeni objekat uprkos izvršnom rešenju, za to predlažem cirkus... nema više dobrih klovnova... možeš silne pare da namlatiš...

Za fantaziranje o ubistvu bez suđenja promeni izvore informisanja... predlažem Treće oko... podjednako su glupe priče kao priče ovih što te lože, ali su bar zabavni...

Expand  

Ako cemo o klovnovima ti si vrhunski ...zakon linca u tvojoj viziji prava je prihvatljiv kada tvoji istomisljenici likvidiraju....Samo napred ali molio bih te da ne mrsis vise i ne uplices moral i moralne kritike u diskusiju jer ga ocigledno nemas..😘😯😘😘🌹

Подели на овим сајтовима

image.png.40ba5882fa06da585c05e9a3bbed9c7d.png

Ово је поприлично лепо објашњено стање у Србији.
"овде просечан грађанин живи али таман онолико колико је био у стању да ризикује и сазуда солидну државу" 

Ево овде по форуму имамо грађане којима је ризик и зидање солидне државе у фоскули "вучић не ваља гласајте било кога" ... јер је то пут за сидање солидне државе. 🤣

"Људи кућа нам је лоше изграђена, како да је поправимо"
" Па да срушимо стару и направимо нову"
"Ок каква треба да буде та нова да не се не би срушила?"
"Па треба да не буде стара.... али иначе било каква" 

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:01, Bilbija рече

Ako cemo o klovnovima ti si vrhunski ...zakon linca u tvojoj viziji prava je prihvatljiv kada tvoji istomisljenici likvidiraju....

Expand  

confused1

On 19. 11. 2021. at 13:01, Bilbija рече

Samo napred ali molio bih te da ne mrsis vise i ne uplices moral i moralne kritike u diskusiju jer ga ocigledno nemas..😘😯😘😘🌹

Expand  

Vidi, ako te slučajno kad si bio mali i uradiš nešto ružno mama pomazila po glavi i rekla: "pile mamino pametno" zato što si to pokušao da "opravdaš" tako što si izmislio da je i neko drugi uradio nešto ružno... to je samo zato što te mama neizmerno volela...  drugi ljudi nemaju ta osećanja prema tebi, pa ta vrsta "opravdanja" i skidanja odgovornosti ne funkcioniše...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:11, haveaniceday рече

image.png.40ba5882fa06da585c05e9a3bbed9c7d.png

Ово је поприлично лепо објашњено стање у Србији.
"овде просечан грађанин живи али таман онолико колико је био у стању да ризикује и сазуда солидну државу" 

Ево овде по форуму имамо грађане којима је ризик и зидање солидне државе у фоскули "вучић не ваља гласајте било кога" ... јер је то пут за сидање солидне државе. 🤣

Expand  

Jer pravo mlađansko rizikovanje je kad se ništa ne menja... :D   (dok se čeka novi, lepši, bolji Vođa da doleti sa Kriptona)

On 19. 11. 2021. at 13:11, haveaniceday рече

" Па да срушимо стару и направимо нову"
"Ок каква треба да буде та нова да не се не би срушила?"
"Па треба да не буде стара.... али иначе било каква" 

Expand  

" Па тако што ћемо да променимо ово што је покварено и труло"
"Немој ни случајно ништа да дираш и ништа да мењаш, јер ко зна каква мож да бидне ако било шта промениш. Само ако се појави неки архитекта на белом коњу којег Др. Млађа лично одобри, онда ово покварено и труло сме да се поправља и мења. До тада ћути, трпи и ако се случајно помене да је нешто покварено и труло, слушај паметњаковиће како паметују о томе колико су лоши сви они који би да промене оно што је покварено и труло."

Подели на овим сајтовима

Како изгледа држава са здравим патриотизмом и јаком националном свешћу, а када Србија заличи на ово тада ће и Србија бити боља, богатија, јача, праведнија. 

image.thumb.png.0f82c6fe27d9e449805e6da7bed77c3b.png

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:21, Avocado рече

"Немој ни случајно ништа да дираш и ништа да мењаш, јер ко зна каква мож да бидне ако било шта промениш. Само ако се појави неки архитекта на белом коњу којег Др. Млађа лично одобри, онда ово покварено и труло сме да се поправља и мења. До тада ћути, трпи и слушај Др. Млађу како паметује о томе какви су они који би да промене оно што је покварено и труло."

Expand  

Ајде мало да расчланимо ово.... 

Цитат

До тада ћути, трпи и слушај Др. Млађу како паметује о томе какви су они који би да промене оно што је покварено и труло

Expand  

Није питање какви су они који би да промене шта је покварено и труло, већ је сама дебата око тога шта је покварено и труло. Ако ти неко каже "труо је кров" а ти си убеђен да је "труо темељ" .. мало је глупо да им не причаш то....и да их не одвраћаш од губљења времена замене крова. Пошто све то кошта пара, времена и живаца. 

Цитат

Само ако се појави неки архитекта на белом коњу којег Др. Млађа лично одобри

Expand  

Oво је тотална неистина, ја сам лично теби понудио да ми кажеш за кога да гласам и гласао бих за ту особу. 
Ту сам хтео да видим две ствари:

1. Да ли си храбар или не. Што си показао да ниси јер не смеш да станеш иза ниједног кандидата. 
2. Да ли имаш јасну визију шта је заправо труло у Србији. Немаш. Ти мислиш да је проблем Вучић. 

Дакле твоје улагање на неку промену живота у Србији се своди на то да под псеудонимом критикује вучића. У реду, спреман си колико си спреман али тако нико, никада није променио ништа.
Али си имао прилику за бесплатан глас за оно што стварно мислиш, али ни то ниси смео... а зашто ниси смео.. па можемо само да шпекулишемо, ја ценим да је недостатак храбрости да станеш иза нечега јер онда губиш у будућности могућност критике ..... ако си погрешио. А ти се јако бојиш да погрешиш изгледа, чак и под псеудонимом. 

п.с.

Одличан је пример Трамп Биден.. дакле користили су слични медији сличну тактику против Трампа (ту се отприлике завршава сличност трампа и вучића на коју многи опозиционари форсирају) 

Шта је било потербно да се трамп смакне са власти? 
1. Гомила напаљених активиста који су ишли до те мере да пале и руше градове.
2. 90 % медија уперених против Трампа.

3. Намерно паљење расних немира. 

И онда, супер, променили су кућу, истрошили силне ресурсе, јел  су добили нешто боље? Џо бајден јесте свакако пристојнији од трампа али сада видимо да је и једнако лажов (или више), чак и више диктатор, ни не труди се да испуњава већину својих изборних обећања, бог зна колико је корумпиран (јер медији слабо покривају) и солидно је оштетио америчку економију.

Е сада, рецимо да сменимо вучића.. шта мени значи када ћу да га сменим за неког ко је исти или гори??? Оно што мене занима је "смена" српског менталитета и идеологије а не имена и презимена политичара.... 

И зато сада Демократе масовно крећу да губе на свим пољима. 

Исто ће да се деси и са Србијом уколико сменимо вучића и дође неко ко је сличан и гори. Уколико пар година раде лоше, добићемо то да се СНС враћа на власт одмах после али ће онда СНС бити још храбрији и моћнији. 

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:14, Avocado рече

confused1

Vidi, ako te slučajno kad si bio mali i uradiš nešto ružno mama pomazila po glavi i rekla: "pile mamino pametno" zato što si to pokušao da "opravdaš" tako što si izmislio da je i neko drugi uradio nešto ružno... to je samo zato što te mama neizmerno volela...  drugi ljudi nemaju ta osećanja prema tebi, pa ta vrsta "opravdanja" i skidanja odgovornosti ne funkcioniše...

Expand  

confused1

Ti imas ozbiljnih kongitivnih nedostataka 

😂😂

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:21, Avocado рече

Jer pravo mlađansko rizikovanje je kad se ništa ne menja... :D   (dok se čeka novi, lepši, bolji Vođa da doleti sa Kriptona)

Expand  

Не, добро је када се мења, не ваља када се лоше мења лошим. Не мењаш трулу греду - трулом гредом. Само си изгубио време, новац и направио још већи ризик. 

Греда којом мењаш трулу треба да буде здрава.. или макар здравија. 

Пре бих тражио здравију греду и не бих дирао трулу, него чачкао мечку и мењао трулу сличном таквом. 

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:22, haveaniceday рече

Како изгледа држава са здравим патриотизмом и јаком националном свешћу, а када Србија заличи на ово тада ће и Србија бити боља, богатија, јача, праведнија. 

image.thumb.png.0f82c6fe27d9e449805e6da7bed77c3b.png

Expand  

Пољска? (мрзи ме сад да проверавам заставу :) ) 

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:45, GeniusAtWork рече

Пољска? (мрзи ме сад да проверавам заставу :) ) 

Expand  

Да пољска. Главни проблем пољака тренутно забрана абортуса.....изнедрили пар јаких фирми, имају добру економију, знају да хоће капитализам итд... 

Уз све то имају јаку националну свест, патриотску, љубав према држави. 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:47, haveaniceday рече

Да пољска. Главни проблем пољака тренутно забрана абортуса.....изнедрили пар јаких фирми, имају добру економију, знају да хоће капитализам итд... 

Уз све то имају јаку националну свест, патриотску, љубав према држави. 

Expand  

Ево две највеће партије у пољској и њихови економски ставови.

Ова тренутна владајућа, конзервативна. 

Цитат

The party supports a state-guaranteed minimum social safety net and state intervention in the economy within market economy bounds. During the 2015 election campaign, it proposed tax rebates related to the number of children in a family, as well as a reduction of the VAT rate (while keeping a variation between individual types of VAT rates). In 2019, the lowest personal income tax threshold was decreased from 18% to 17%.[56] Also: a continuation of privatisation with the exclusion of several dozen state companies deemed to be of strategic importance for the country. PiS opposes cutting social welfare spending, and also proposed the introduction of a system of state-guaranteed housing loans. PiS supports state provided universal health care.[57] PiS has been also described as statist,[58][59][60] protectionist,[61][62][63] solidarist,[64] and interventionist.[65] They also hold agrarianist views.[66][67][68][69][70]

Expand  

дакле
1. Тржина економија са сејфти нетом 
2. Смањење проеза. 
3. Констатна приватизација. 

4. Смањење државне потрошње. 

ево је опозициона, друга највећа:

Цитат

The Civic Platform was founded in 2001 as economically liberal, Christian-democratic split from existing parties. Founders Andrzej Olechowski, Maciej Płażyński, and Donald Tusk were sometimes jokingly called "the Three Tenors" by Polish media and commentators. Olechowski and Płażyński left the party during the 2001–2005 parliamentary term, leaving Tusk as the sole remaining founder, and current party leader.

As a centrist[2] or centre-right[3][nb 1] political party, Civic Platform has been described as liberal-conservative,[14][15][16][17][18][19] conservative-liberal,[20][21][22][23][24] liberal,[25][26][27] Christian-democratic,[28] conservative,[29] neoliberal,[29] social-liberal[30] and pro-European.[31]

Expand  

Дакле две највеће партије, економски окренуте капитализму, обе окренуте десници. 

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 13:34, haveaniceday рече

Ајде мало да расчланимо ово.... 

Није питање какви су они који би да промене шта је покварено и труло, већ је сама дебата око тога шта је покварено и труло. Ако ти неко каже "труо је кров" а ти си убеђен да је "труо темељ" .. мало је глупо да им не причаш то....и да их не одвраћаш од губљења времена замене крова. Пошто све то кошта пара, времена и живаца. 

Expand  

Super... lepo je što rasčlanjujemo... ali kad to već radimo i daješ takve primere... onda rasčlani do kraja... da li je netačno da je "truo krov" tj. da li je ono što Vučić i SNS rade, posmatrano u celini, dobro ili je loše (trulo)?

(ne pitam da li je još nešto trulo, već samo ovo)

Oво је тотална неистина, ја сам лично теби понудио да ми кажеш за кога да гласам и гласао бих за ту особу. 

Expand  

Jesi... ali sam to naravno ignorisao kao potpuno neiskren i infantilan predlog... kad bi ti zaista glasao za nekog samo zato što sam ti ja tako rekao, bilo bi me sramota i za tebe... a ono što sam napisao se zasniva na brojnim tvojim porukama u kojima pričaš da nam treba nekakav novi vođa, bolji od Vučića... da treba da se svi dogovorimo oko nekih stvari i sličnih priča koje se praktično svode na: hajde da sada ne radimo ništa u vezi sa smenom Vučića, nego jednog lepog dana kada se pojavi neko ko se meni dopada i kada se nekom magijom svašta nešto promeni samo od sebe i svi nekom magijom odluče da misle sve isto što i ja...

Ту сам хтео да видим две ствари:

1. Да ли си храбар или не. Што си показао да ниси јер не смеш да станеш иза ниједног кандидата. 
2. Да ли имаш јасну визију шта је заправо труло у Србији. Немаш. Ти мислиш да је проблем Вучић. 

Expand  

Nisi hteo ništa da vidiš, jer da si hteo da nešto vidiš i saznaš, onda bi pročitao moj odgovor i pokušao da ga razumeš.

U svim odgovorima na to pitanje i razgovorima na ovu temu ti je jasno rečeno šta je trulo u Srbiji i da to nije Vučić kao osoba i da baš zato tvoje fantazije o nekom novom i boljem Vučiću ili insistiranje na nekoj ličnosti za koju treba da glasaš nemaju nikakvog smisla.

Дакле твоје улагање на неку промену живота у Србији се своди на то да под псеудонимом критикује вучића. У реду, спреман си колико си спреман али тако нико, никада није променио ништа.

Expand  

A tvoje ulaganje u neku promenu života u Srbiji se svodi na to da pod pseudonimom napadaš svaku kritiku postojećeg stanja i svaki predlog promene.  :D

Ja ne kritikujem Vučića zbog Vučića... to nikako da skapiraš tj. kapiraš ali ti je lakše da vrtiš idiotsku mantru po kojoj kritičari režima nemaju nikakvu priču osim "ua Vučić" jer na ono što kritičari zaista pričaju nemaš adekvatan odgovor... nije problem npr. što Vučić kad mu se ćefne, odlučuje o tome ko će da dobije milion evra naših para kako mu se ćefne, problem je kad bilo ko tako nešto radi... takvo postupanje je problem i ideja da je to u redu, a Vučić je samo neko ko tako postupa i loži narod da je to u redu i normalno i zato ne treba da bude ni na kakvoj funkciji... a ako dođe neko ko će isto to da radi i da loži naivne da je to normalno, onda i njega treba smeniti... jer je (da opet ponovim, pa možda jednom skapiraš) problem u takvom postupanju, a ne u ličnosti i problem je što za takvo postupanje ne postoji nikakva odgovornost jer pamenjakovići traže razne izgovore da to "opravdaju"...

Али си имао прилику за бесплатан глас за оно што стварно мислиш, али ни то ниси смео... а зашто ниси смео.. па можемо само да шпекулишемо, ја ценим да је недостатак храбрости да станеш иза нечега јер онда губиш у будућности могућност критике ..... ако си погрешио. А ти се јако бојиш да погрешиш изгледа, чак и под псеудонимом. 

Expand  

Trla baba lan...

Одличан је пример Трамп Биден..

Expand  

Ko o čemu, umišljeni član srpske podružnice republikanske stranke SAD-a o Trampu...

Е сада, рецимо да сменимо вучића.. шта мени значи када ћу да га сменим за неког ко је исти или гори??? Оно што мене занима је "смена" српског менталитета и идеологије а не имена и презимена политичара.... 

Expand  

A srpski mentalitet i ideologija će se promeniti tako što braniš od svake kritike postojeći režim?  confused1

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2021. at 14:04, Avocado рече

Super... lepo je što rasčlanjujemo... ali kad to već radimo i daješ takve primere... onda rasčlani do kraja... da li je netačno da je "truo krov" tj. da li je ono što Vučić i SNS rade, posmatrano u celini, dobro ili je loše (trulo)?

(ne pitam da li je još nešto trulo, već samo ovo)

Expand  

Оно што снс ради је у целини посматрано лоше. И јесте трулеж.
Али је узрок трулежи влага која се скупља у темељу. Коју нико не адресира. 
И да замениш цео кров, стварно добрим новим гредама... опет ће да иструли... А мењање крова кошта ову земљу, грађане .. то јест рефлектује се на све наше животе.... 

Цитат

Jesi... ali sam to naravno ignorisao kao potpuno neiskren i infantilan predlog... kad bi ti zaista glasao za nekog samo zato što sam ti ja tako rekao, bilo bi me sramota i za tebe......

Expand  

А за моју срамоту ти је стало? Није до тога да се бојиш да кажеш јавно кога би ти подржао и зашто? 
Хајде да тестирамо ту теорију: Кога би подржао и зашто? 

Цитат

A tvoje ulaganje u neku promenu života u Srbiji se svodi na to da pod pseudonimom napadaš svaku kritiku postojećeg stanja i svaki predlog promene.  :D

Expand  

Тачно је да нападам критике "постојећег стања" али предлоге промена нисам видео (посебно не од тебе...) а ни од већине опозиције... То је и срж мојих напада... критикујете без предлога промена осим што би мењали имена. 

Сваки предлог промене који сам видео се налази у имену и презимену. Зато сам поделио и Мрдаља овде који критикује и стање и нуди промену, јер за разлику од тебе, он објашњава нешто.. зашто је греда трула и како је поправити. Ево ти клип опет ако ниси видео... таква култура опозиције треба да буде, какав је мрдаљ овде. Онда бих ја ћутао а народ би вероватно имао за кога да гласа... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...