Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, cloudking рече

Op. Slagao si

Само да ти појасним, ако имаш мозга да разумеш суштину реченог. Или лажеш или не умеш да схватиш прочитано.

Прва моја изјава:

И многи од ових што траже техничке замерке су чисти антисрби само не смеју на ову тему јасно то да кажу а остатак је просто тип људи чисто потрошачког "ја очекујем да филм буде...." менталитета. 

Друга моја изјава:

Ја сам рекао да постоје они који под велом стручних или техничких грешака (назови како хоћеш и схвати суштину реченог ако имаш са чим) желе да обезвреде овај филм. То су антисрби али не смеју отворено. Антисрбин је онај који релативизује и ћути и мудрује о геноциду над Србима, у било којој форми. Антисемита је онај који се тако понаша према холокаусту над Јеврејима, у било којој форми.

Друга група су потрошачи који очекују да све буде како су они замислили.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

Антисрбин је онај који релативизује и ћути и мудрује о геноциду над Србима, у било којој форми.

A zasto uopste pominjes te fiktivne antisrbe? Jel ima takvih ovde na temi? Ima li jedne osobe ovde koja "mudruje na temu genocida nad srbima"?

Ovo ostalo sto si pisao je cista vadjenka.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Tragično je što ljudi toliko tragično prihvataju kritiku jednog, ispostavilo se, prosečnog filma koji se na kraju toliko banalizuje da je ispao kao naš odgovor u raspravi "ko je koga". 

I opet taj večiti kompleks niže vrednosti u kom mi moramo da dokazujemo svetu nešto, moramo da vučemo ljude za rukav i da im prikažemo borbu nas sa njima. A svet nešto baš zabole ćoše. Pa kad shvatimo da ih zabole ćoše, mi onda puni ponosa kažemo "ma vaše mišljenje je bezvredno i ne interesuje nas". SVI i bukvalno SVI su priželjkivali oskara za najbolji strani film jer bi to predstavljao neki approval od strane međunarodne zajednice i moralnu satisfakciju a kad je Dara ispala iz konkurencije onda je grožđe kiselo a Tarantino đavoiman.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, cloudking рече

Pa nije to ograda... uf... slusaj.

ako imas dva filma i jedna prodje slekciju a drugi ne, prva i jedina konstatacija je da je jedan film bolji od drugog. A ako iz neke ideologije ne prihvatas takav stav, onda ti preostaju teroje zavere "mrze nas... politika je to... srbomrsci... bombardovali nas... uvek su podrzavali hrvate..." i ostale ilustarcije krajnjih mentalnih dometa. 

A ako nisi pogledala dva filma od kojih je jedan prosao a drugi ne onda ne mozesda budes sigurna ni u zvanicno objasnjenje ni u teorije zavere. S tim sto su teorije zavere 100% SIGURNE da je tako kao sto oni kazu (iako ni oni nisu gledali film)... smatram da je intelekrualno pravedno da ako nisi gledao filmove jedino sto mozes da kazes je "ne znam"... i da ne odbacis tu jedinu realnu opciju da jedan film jeste bolji, a posto nisi gledao "MOZDA" je jedini normalni opis.

Ja uvek biram ovaj neostrascen i ideoloski sto manje obojen put, jer  kad vidim ekipu koja vozi drugim putem, bukvalnom mi se povraca i razmisljam kako da decu sklonim od tog zla da ne odrastaju okruzeni tom patologijom jer ne postoji ikakava mogucnost da izrastu u dobre  i kvalitetne ljude dok su okruzeni time.

Pogledala oba i mogu ti reći Aida je prošla jer je Srebrenica in :D

Подели на овим сајтовима

Tragično je što ljudi toliko tragično prihvataju kritiku jednog, ispostavilo se, prosečnog filma koji se na kraju toliko banalizuje da je ispao kao naš odgovor u raspravi "ko je koga". 

I opet taj večiti kompleks niže vrednosti u kom mi moramo da dokazujemo svetu nešto, moramo da vučemo ljude za rukav i da im prikažemo borbu nas sa njima. A svet nešto baš zabole ćoše. Pa kad shvatimo da ih zabole ćoše, mi onda puni ponosa kažemo "ma vaše mišljenje je bezvredno i ne interesuje nas". SVI i bukvalno SVI su priželjkivali oskara za najbolji strani film jer bi to predstavljao neki approval od strane međunarodne zajednice i moralnu satisfakciju a kad je Dara ispala iz konkurencije onda je grožđe kiselo a Tarantino đavoiman.

Подели на овим сајтовима

Evo sad bas gledam (ne ceo film vec motam tu i tamo da vidim neke scene) ovaj snimak sa RTSa i jedno pitanje  mi ne izbija iz glave.

Kako to da ovim srbskim dusebrznicima ni jednog trenutka nisu zasmetali oni deterdzenti, omeksivaci, farbe za kosu i ostali produkti masovne prozivodnjei potrosackog mentaliteta kojima je RTS prodao ocekivano milionsku gledanost "jako potresnog filma o srpskoj istoriji"?

Da vas ne poznajem bolje, ocekivao bih sad da se listom skupite u demonstracije ispred RTSa jer je to direktno pljuvanje po zrtvama... u jednom trenutku ustasa kolje srbina a u drugom lepotica hoda misirisnim poljima lavande svog tek opranog donjeg vesa.

Ne smeta vam sto zaradjuju na srbskoj muci? Sto uzimaju kintu na velikoj gledanosti filma o zvesrstvima nad NASIM narodom!

A sta? Vi ste mislili da je to istorisjki film od nacionalnog znacaja, napravljen za siri istinu? Haha, to je film. Napravljen da zaradi pare... a to sto se budale pale na ideolosku kompenentu je samo bonus koji ce doneti-vecu zaradu.

Serem vam se ja na taj vas kobajagi patriotizam dizvintete. Svi ste klovnovi.

Jel ume neko da mi objasni otkud odsustvo hejta prema RTSu zbog ovog blatnatnog pišanja po srbskim zrtvama?

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

Светску телевизијску премијеру филма „Дара из Јасеновца” пратило је 2.650.000 гледалаца, саопштио је данас РТС. Током емитовања филма, РТС је синоћ била најгледанија од свих...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Božena рече
WWW.POLITIKA.RS

Светску телевизијску премијеру филма „Дара из Јасеновца” пратило је 2.650.000 гледалаца, саопштио је данас РТС. Током емитовања филма, РТС је синоћ била најгледанија од свих...

Kao sto rekoh, zaradila se lepa svotica novca na srpskim zrtvama... al to nasim forumskim naciJonalsitima ne smeta, njima je samo vazno da se "vidi istina" ;) 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, cloudking рече

ako imas dva filma i jedna prodje slekciju a drugi ne, prva i jedina konstatacija je da je jedan film bolji od drugog. A ako iz neke ideologije ne prihvatas takav stav, onda ti preostaju teroje zavere "mrze nas... politika je to... srbomrsci... bombardovali nas... uvek su podrzavali hrvate..." i ostale ilustarcije krajnjih mentalnih dometa. 

A zbog cega moramo prihvatiti taj stav? Jel to znaci da za svaki film koji prodje selekciju moramo da kazemo da je dobar? Tvoj svaki post je o nekim teorijama zavjere, a drugi malo pricaju o tome, pa... zakljucak znate i sami :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Maslacak_ рече

A zbog cega moramo prihvatiti taj stav? Jel to znaci da za svaki film koji prodje selekciju moramo da kazemo da je dobar? Tvoj svaki post je o nekim teorijama zavjere, a drugi malo pricaju o tome, pa... zakljucak znate i sami :)

Koji stav?

Ja postujem Janin stav. Pogledala oba i rekla svoje misljenje.

Na postujem ove golube gaćane koji nisu videli ni jedan a ni ne pomisljaju na tu opciju da je jedan  MOZDA ipak bolji od drugog... ne, njima je sve "plan" protiv njih. Tako valjda sebi dizu vaznosti i unose malo boje u isfrustrirane zivote. To je normalno. Odbrambeni mehanizam kod svakog ostecenog coveka.. a dao bog pa smo svi osteceni na neki nacin :D

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Марек рече

Pa naravno, svaku racionalnu osobu zanima uspeh a ne neuspeh. Da je film dobio neku nagradu bio bi uspeh, posto nije dobio nagradu zabole nas uvo za tu nagradu a i to je uspeh. U svakom slucaju film je uspesan i sa nagradom i bez nje, i sa potvrdom balkanskih klosara i bez potvrde balkanskih klosara. Sta zna srpska filmska javnost kada se satoji  od Mikine dece... ne vrede pisljivog boba a po svetu se radi o "deci" Harweya Weinsteina i njima slicnih... gomila pedofila, lakih zena i muskaraca ... nemoralno dno, to je glumacki i filmski svet. Da je film dobio nagradu bilo bi OK, posto nije i sta ce nam od ovakvog ljudskog dna...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, cloudking рече

Evo sad bas gledam (ne ceo film vec motam tu i tamo da vidim neke scene) ovaj snimak sa RTSa i jedno pitanje  mi ne izbija iz glave.

Kako to da ovim srbskim dusebrznicima ni jednog trenutka nisu zasmetali oni deterdzenti, omeksivaci, farbe za kosu i ostali produkti masovne prozivodnjei potrosackog mentaliteta kojima je RTS prodao ocekivano milionsku gledanost "jako potresnog filma o srpskoj istoriji"?

Da vas ne poznajem bolje, ocekivao bih sad da se listom skupite u demonstracije ispred RTSa jer je to direktno pljuvanje po zrtvama... u jednom trenutku ustasa kolje srbina a u drugom lepotica hoda misirisnim poljima lavande svog tek opranog donjeg vesa.

Ne smeta vam sto zaradjuju na srbskoj muci? Sto uzimaju kintu na velikoj gledanosti filma o zvesrstvima nad NASIM narodom!

A sta? Vi ste mislili da je to istorisjki film od nacionalnog znacaja, napravljen za siri istinu? Haha, to je film. Napravljen da zaradi pare... a to sto se budale pale na ideolosku kompenentu je samo bonus koji ce doneti-vecu zaradu.

Serem vam se ja na taj vas kobajagi patriotizam dizvintete. Svi ste klovnovi.

Jel ume neko da mi objasni otkud odsustvo hejta prema RTSu zbog ovog blatnatnog pišanja po srbskim zrtvama?

Прсо си ко бас.

Па што да филм не заради?

Подели на овим сајтовима

1. Добро је што је неко урадио играни филм на ову тему.

2. Нисам гледао филм, али режија је моја слабост, стога верујем да филм ни блиу није могао да да неку целину страхота Јасеновца.

3. Конкретно, верујем да није имао довољно пара. За овакве пројекте неопходна су велика средства. Само да би се предтсавила слика Јасеновца, потребо је изградити читав логорски простор, реконструисати га негде. Затим у њему имати неколико хиљада статиста! Иако би те сцене биле по само неколико секунди, можда пар минута, само те сцене коштају милионе евра. Алу су неопходне да се дочара логорска атмосфера.

4. Има разних начина да се овакви пројекти одраде, али ајде, рецимо праћењем судбине некога од логораша. Међутим, оно што је јако важно, јесте страшно питање "зашто"? Какво је то зло и одакле извире? Кокретно, злодела усташа се темеље на конвертитству! То је срж. Она не би била таква ни због Цркве у Хрвата, ни због Хрватства...дубина злодела се темељи на одрицаљу од свога идентите, од себе - зато је требало, поред грандиозности проојекта, поред приказа бруталности, поред праћења некога или неколицие лограша, да се испрати, паралелно, судбина макар једног од конвертита-кољача. И, не треба штедети, потражити историсјке податке и приказати и улогу свештеника Цркве у Хрвата. Мада опрезно и искључиво на фактима.

Не верујем да је овај филм то све успео или могао. Али поздрављам покушај.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Просечан србенда рече

Прсо си ко бас.

Па што да филм не заради?

Ne zaradjuje film, nego RTS blento :D

Zapravo zaradjuju oba jer se produkcija filma nije tek tako odrekla bioskopskih prikazivanja. Cijim li je parama sve to placeno... majku mu :)  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...