Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Критичари, ако можете боље изволите. Само је глупо што ви савршени нисте први нешто урадили него су морали ови несавршени.

Negde sam cuo vec ovakve izjave... a da... zameni rec "nesavrseni" sa "zuti"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Драшко рече

Pljuvali su svi i Šotrin Kosovski boj ali to do sad ostade jedino ostvarenje na tu kapitalnu temu.

Šotrin Kosovski boj su uglavnom pljuvali zbog niskobudžetne produkcije koja je zaista za takvav projekat trebalo da bude mnogo skuplja i kvalitetnija. Medjutim, scenario je pisao LJ. Simović, i tu nema greške! Ne samo da nema greške, nego je to biser i zato se taj film citira i gleda i dan danas. U njemu je svaka scena smišljena gotovo antologijki. Tako to rade majstori, scenario je alfa i omega filma, upravo je Kosovski boj dokaz toga. 
Ovde, nažalost, scenario nije uhvatio ništa. Apsolutno ništa od onog što je trebalo. Nažalost. Ovakva tema zaslužuje i mora mnogo ozbiljnije da se napiše. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, J_a_n_a рече

Nažalost tako je. Tu su glumci i dijalog, zaplet, odlični, ali ostalo i ne baš, mada i oni su imali bedan buđet i snimili na brzinu to, ali uprkos nedostatcima ostade jedini na tu temu.

Ja taj film mnogo volim. Ja prema njemu imam neki emotivni pristup zbog kojeg zista uzivam u filmu. Medjutim svestan sam njegovih mana i kad ljudi argumentuju na temu koliko je to los film ja nemam nista protiv jer znam da su u pravu.

Ali to me ni najmanje ne sprecava da  u filmu i dalje uzivam svaki put kad ga vidim.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Ja taj film mnogo volim. Ja prema njemu imam neki emotivni pristup zbog kojeg zista uzivam u filmu. Medjutim svestan sam njegovih mana i kad ljudi argumentuju na temu koliko je to los film ja nemam nista protiv jer znam da su u pravu.

Ali to me ni najmanje ne sprecava da  u filmu i dalje uzivam svaki put kad ga vidim.

Da, isto. Volim taj film od malena. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Isto.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ali to me ni najmanje ne sprecava da  u filmu uzivam svaki put kad ga vidim.

Otvren um je najveci blagoslov. Pise vam to i u tim svetim knjigama vasim...

:D isto.

e8ef8aadc05fe157d83b8ced6032d6ee.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

пре 2 минута, Avocado рече

Isto.

Управо сада, J_a_n_a рече

:D isto.

Treba da osnujemo bend

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, psyche1979 рече

Ја сам филм управо погледао. И сад разумем зашто срби вековима ћуте. Не бране се и не говоре. А то је зато што је истина толико сурова и болна да је просто немогуће изговорити. После овог филма и све када тако погледам кроз историју уназад, данас сам прогутао највећи чемер и тугу што је чашу прелило до самог врха. Исплакао сам душу своју и идемо даље и данас се заклиљем сам себи да више нити јенде речи нећу проговорити. Одох да препливам саву у миру и тишини. Збогом!

Брате свака част за ове речи. То је света тишина о којој причаш. Мени је филм изгледао као да сам читао житија светих.

Подели на овим сајтовима

Na mene je film ostavio jak emotivni utisak. Nije kao Šindlerova lista, ali ima neku snagu.

Za mene je nekako najviše o ženama - o Dianama, majkama, sestrama koje se upinju da se životi dece nastave. Dara čak ispriča verziju Crvenkape u kojoj baka otera vuka i spase unuku.

Možda je potrebno biti majka da bi se ova dimenzija sasvim osetila, evo ne znam.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...