Jump to content

Napustio nas je Djole Balašević...

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Гледао сам емисију у којој гост каже да је први пут видео икону крсне славе код Балашевића. Такође, за време комунизма је певао песме у којима се помиње верска тематика.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вукашин рече

Изненадио сам се кад сам прочитао да није било свештеника. 

Данас на YT гледам Бокана који каже да му је Патријарх Порфирије крстио децу. Да ли само сина, или и ћерке то нисам сигуран. Још рече да му је син хаџија...

Да ли може линк?

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Жика рече

@Trifke IZVINIO SE ZA TU PESMU PRED KONCERT U NOVOM PAZARU. IZVINITE NA VELIKIM SLOVIMA, NEĆE DA MI VRATI NA MALA.

Izvinuo se što je povredio osećanja ali ne i pokajao jer velika je tu razlika Žiko moj!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Ne zavrci za goles planinu, brate. Ti odlicno znas o cemu se tu radi.

Ne znam o čemu se tu radi. Ne vidim kakve veze ima tvoj citat sa onim što je čovek kazao!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Kad se prica o licnosti Balasevica u odnosu na veru i crkvu, da li zna neko da li je isao u crkvu, ispovedao, postio, pricescivao, ne mora sad da nije izbivao iz crkve.

Inace, onda mozemo da ga ocenjujemo samo kao i svakog coveka van crkve i tako i ne razumem o kakvom pokajanju tu mozemo da pricamo, pokajanje u smislu da radimo na spasenju svoje duse. Mozda je bio dobar covek ali da li bez crkve mozemo da se spasemo i bez da zelimo i radimo na tom spasenju.

Подели на овим сајтовима

Ako umrem mlad
Posadi mi na grobu samo ružmarin
Ne dozvoli tad
Da naprave od toga tužni treći čin

Nek mi ne drže govore
Nek drugom pletu lovore
Ako umrem mlad
Zaustavljen u koraku i snu

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Св. Павле говори да би волео да га одвоје од Господа за браћу по крви - Јевреје. Николај у молитви каже, моли Бога, да спасе народ његов, јер ако не спасе народ његов, Србе, са њим или без њега,да ће се у Рају осећати као у туђини.

То су духовни дивови, и ми н еможемо имати ту љубав ни близу....можемо имати али немамо.

Ђоле...ја му желим рајска насења, ко ће се спасити не знам и не смем да мислим....верујем да Бог гледа срце човеку...не знам критерије спасења. На крају нису нам ни откривени. највише кроз разбојника на крсту и то је то.

Нису сви рођени да буду генерали, Обилиши...он је певао и о Слави, и воштаници, и о "багрењу" кад је ломљено....истина, певао је и "севдалинку" и о Дрини, и помиљао да "не волЕ" 6. личку и Окучане...али и "само рата да не буде"....певао је о љубави, миру међу људима....е сад...

Цраство му небеско желим, а кад га се сетим помолићу се и за њ', мојом слабашном молитвицом.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

Kad se prica o licnosti Balasevica u odnosu na veru i crkvu, da li zna neko da li je isao u crkvu, ispovedao, postio, pricescivao, ne mora sad da nije izbivao iz crkve.

Inace, onda mozemo da ga ocenjujemo samo kao i svakog coveka van crkve i tako i ne razumem o kakvom pokajanju tu mozemo da pricamo, pokajanje u smislu da radimo na spasenju svoje duse. Mozda je bio dobar covek ali da li bez crkve mozemo da se spasemo i bez da zelimo i radimo na tom spasenju.

Problem je što se do neba diže čovek koji to nije zaslužio!

• Свиђа ми се 1

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Trifke рече

Ne znam o čemu se tu radi. Ne vidim kakve veze ima tvoj citat sa onim što je čovek kazao!

Dobro. Kad progledas na tu stranu - ti javi.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ćiriličar рече

На крају нису нам ни откривени.

"Gladan bejah i ne nahraniste me; go bejah i ne odenuste me..." Za ovo ti ne treba da budes general, morao bi do sad da ga znas naizust i bez razmisljanja, i to ako samo redovno odlazis na Liturgiju, nista drugo.

...

пре 10 минута, Ćiriličar рече

Цраство му небеско желим, а кад га се сетим помолићу се и за њ', мојом слабашном молитвицом.

To je odlicno. Sve sto je od srca, Bogu je milo i drago.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Problem je što se do neba diže čovek koji to nije zaslužio!

Sto se tice muzike, nisam bas nesto mnogo voleo njegovu muziku, mozda poneku pesmu, nekako mi je previse tugaljiva. Just_Cuz_19

Nisam pratio njegov zivot poslednjih godina, ranije koliko se secam, pa nije mi nesto ostao u bas najlepsem secanju zbog tog njegovog koketiranja sa time da smo svi krivi za ratove i da budem sa svima dobar bez obzira kakva je istina i nije mi se svidjala takva postavka stvari.

Ovako deluje kao da je bio dobar covek, sto nije mala stvar i pred ljudima i pred Bogom.

Подели на овим сајтовима

" Ostalo mi je još nešto na srcu, vezano za Đorđa Balaševića… Moram ovo da napišem, tišti me i boli kao duboka rana. Dobri narode, da nikada niste zaboravili činjenicu da je veliki Đorđe Balašević bio satanizovan godinama i decenijama u srpskim medijima, da su ga vređali, nazivali pogrdnim imenima, izvrtali njegove reči, nazivali ga izdajnikom… Isti ovi koji sad skupljaju klikove licemernim naslovima o njemu i njegovoj veličini. On nije bio pesnik, on je bio čitav jedan drugi svet. U njegovom svetu, dobar čovek se nije držao u šaci, nije se plašio, bio je slobodan. Zato ga je bagra mrzela. A znate zašto ovo pišem? Jer smatram da smo za to mi kao narod krivi. Zašto smo ćutali na sve to? Zar smo takve pi*ke?"

24SEDAM.RS

Jelena Karleuša još jednom se osvrnula na tužnu vest o smrti kantautora Đorđe Balaševića, te tome kako je ispraćen na večni počinak. U opširnoj poruci,

Подели на овим сајтовима

WWW.VIJESTI.ME

Dužni smo, ovoj zemlji, ovim ulicama ostaviti prostor za neke nove klince koji se neće gledati kroz onaj nišan što pita dal sam od njinih, il baš i nisam

Текст проте Гојка Перовића о Балашевићу, отплаках га.

Подели на овим сајтовима

On 24.2.2021. at 20:32, Протомајстор рече
WWW.VIJESTI.ME

Dužni smo, ovoj zemlji, ovim ulicama ostaviti prostor za neke nove klince koji se neće gledati kroz onaj nišan što pita dal sam od njinih, il baš i nisam

Текст проте Гојка Перовића о Балашевићу, отплаках га.

Ово само одштампати и носити са собом, па делити коме треба, не трошити речи...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...