Jump to content

Како решити проблем "неположивог испита" на вишој школи/факултету

Препоручена порука

On 11.2.2021. at 1:52, Талични Том рече

Друго, ниси од јуче у Цркви. У Београду (Новом Саду, Загребу...) постоји макар један владика који добро стоји са неким битним људима у Министарству просвете. Пожалиш се њему, испричаш у чему је проблем, замолиш владику да интервенише и мало погура ствар, и у наредном испитном року све буде како треба. 

Sa ovim se nikako ne slažem! Šta da rade, brate, oni koji ne poznaju nikog ko bi mogao da "pogura stvar"?! 

• Волим 1

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 102
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Лидија Миленковић nije brat kriv. To se toliko uvuklo u društvo u Srbiji i mentalitet naroda da čovek smatra da je to normalno i u redu.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 10.2.2021. at 19:42, Александар Милојков рече

Моја ћерка ти одговара:

Пролазе на еци, пеци, пец... насумично, кога она изабере.

@Bokisd

Пре ће бити да су положиле онако како рече брат @Талични Том (за чији предлог @sanja84 рече "фуј"). Јер се тако нешто заиста одомаћило у нашем друштву.

Веза, интервенција, ако треба и мала награда => пролаз. "А ти, дете, ћути.", рећи ће јој отац који је интервенисао. Систем нетакнут.

Страшно, знам.

Зато нам је мало тешко замислити било себе било @Александар Милојков у тој улози. 

Нисам за предлог брата Тома, јер - шта сам научио дете тиме? И шта сам ја у свему томе, осим онога који "храни" тај и такав систем?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Лидија Миленковић рече

Sa ovim se nikako ne slažem! Šta da rade, brate, oni koji ne poznaju nikog ko bi mogao da "pogura stvar"?! 

Драга сестро Лидија, ако си пратила дискусију пажљиво могла си да прочиташ излагање Александра Милојкова. Код његове ћерке (и код многих других њених колега студената) није проблем у незнању, него у иживљавању једне особе која из ко зна ког ралога ради то што ради. Када један студент (Милојкова ћерка) зна готово наизуст целу књигу да преприча на испиту код нормалног професора то би значило једну од највиших оцена. Код дотичне особе то само ствара додатну мржњу, па онда крену додатна питања, па крене мрцварење само да би се нашао разлог да се студент обори. Да не улазимо у дубљу анализу зашто та професорка то ради, који су јој мотиви, али може да се деси да јој у руке (на испиту) допадне нека крхка рањива особа, која долази из провинције, са нагомиалним теретом у души, са породичним проблемима и ко зна чим. И баш такво једно иживљавање, а које се понавља вишеструко, моиже да буде она кап која је прелила чашу па да у новинама, у црној хроници, прочитамо наслов како је једна млада особа трагично завршила свој живот. Свако од нас има једну тачку на којој пуца, питање је само где се налази та тачка. У том контексту можеш да сагледаш мој предлог Александру Милојкову. Ако би он преко својих веза интервенисао да се та професорка обузда, да јој се скрене пажња да престане да ради то што ради, било би то једно велико и богоугодно дело. Јер, овде се не ради о нечијем незнању (незнању студената) веч о нечијем иживљавању (дотичне професорке). Значи, не да помогне ћерки да положи испит јер не зна, већ да јој се омогући да нормално полаже тај испит. Како каже Његош: ”Ал’ тирјанству стати ногом заврат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!”

Подели на овим сајтовима

@Талични Том mislim da je ova ideja sa medijima bolja, jer će svi imati koristi. Osim profesorke, koje će mi biti nekako zao, ali sta ces kad je takva. 

Tomo... Kad  "porastes" i izrastes iz okvira ove žalosne Srbije (mada je tako svugde manje-vise).. Shvatićes da ti ideja nije dobra. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, sanja84 рече

Tomo... Kad  "porastes" i izrastes iz okvira ove žalosne Srbije (mada je tako svugde manje-vise).. Shvatićes da ti ideja nije dobra. 

Драга Сања, довољно сам израстао и порастао да могу да разлучим како ствари функционишу, и у Србији и у белом свету. Имам и довољно година, не недостаје ми ни животно искуство, а не може да ме наљути ни када ми тепаш (Томо) к’о малом детету, још мање када напишеш за мој коментар (моје мишљење) да је фуј(илити: дно дна). Просто, зато што површно гледаш на неке ствари. Поздрав од Томе за тебе.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@Талични Том Dugo smo na forumu oboje, i zaista gajim poštovanje prema tebi, tako da ni najmanje nisam posumnjala u tvoje dobre namere.:naklon: Samo mislim da tvoj navedeni predlog nije dobar. Sumnjam da bi takva intervencija promenila ponašanje dotične profesorke, jer sigurna sam da je sličnih intervencija od raznih autoriteta već bilo. 

пре 13 часа, Талични Том рече

може да се деси да јој у руке (на испиту) допадне нека крхка рањива особа, која долази из провинције, са нагомиалним теретом у души, са породичним проблемима и ко зна чим. И баш такво једно иживљавање, а које се понавља вишеструко, моиже да буде она кап која је прелила чашу па да у новинама, у црној хроници, прочитамо наслов како је једна млада особа трагично завршила свој живот. Свако од нас има једну тачку на којој пуца, питање је само где се налази та тачка.

Upravo zbog takvih osoba, smatram da treba strogo stati na put iživljavanjima, ucenama i svim mahinacijama. 

Mom sinu su ostala 4 ispita do kraja studija, i upravo je zbog slične situacije izgubio volju da završi fakultet, iako je bio dobar student, na budžetu, i iako ta profesorka ne radi više na našem univerzitetu. Vredan je, radi, zaradjuje , privredjuje, ali ja, ipak, molim Boga da se trgne i pronađe u sebi snage da diplomira.

Pomozi nam svojom molitvom. :)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

@Александар Милојков

Да сам на њеном месту, вероватно бих отишла код декана факултета и рекла да пет пута падам испит код једног истог испитивача и да желим да ми се омогући полагање код другог професора. Професора сигурно има неколико, није тај испитивач једини из тог предмета. Ако то не успе код декана, онда бих се обратила председнику студентског савеза на факултету и тражила исто, јер је он ту да заступа права студената и учествује на сваком заседању управе факултета.

Тако бих вероватно ја у овом случају који си изнео у уводном посту (даље нисам читала).

Нека је твојој ћерки са срећом и успехом у даљем студирању. ?

ПС. Нисам ни ја за било шта “преко везе”, јер се оставља лош пример детету. Само поштено.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Јанко рече

Зато нам је мало тешко замислити било себе било @Александар Милојков у тој улози. 

Што се мене лично тиче, мени је најтеже да је гледам како се безуспешно мучи и како пада у очај. Али, хвала Богу, успео сам да је подигнем и да настави даље.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, sanja84 рече

@Талични Том mislim da je ova ideja sa medijima bolja, jer će svi imati koristi. Osim profesorke, koje će mi biti nekako zao, ali sta ces kad je takva. 

Да, једне новине и једна телевизија чекају моју обсервацију и кренуће са извештавањем. Размишљам да пре тога ипак напишем писмо директорки Академије.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Марина Савковић рече

Професора сигурно има неколико, није тај испитивач једини из тог предмета.

Једино она предаје тај предмет. Ево, погледајте нов распоред предавања. Једино код ње постоје групе које обнављају предмет (то је ово црвеним словима "об.")

Sanja1.pdf Sanja2.pdf

Подели на овим сајтовима

Увек сам био бунтован тамо где се нису знали јасни критеријуми, а поготово сам тешко подносио неправду да не важе исти услови за све. Зато се трудим да негујем правичност и да то ученици виде. Не може професорско место на факултету да служи за истресање фрустрација. Зна се шта мора да се пренесе студенту, зна се каква мора да буде комуникација са студентом и мора да се јасно зна шта се од њега тражи. Нека је захтеван, у реду, али мора да се зна шта се тачно тражи. На овоме мора да се инсистира. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Александар Милојков рече

Да, једне новине и једна телевизија чекају моју обсервацију и кренуће са извештавањем. Размишљам да пре тога ипак напишем писмо директорки Академије.

hm...ako istupis pod imenom i prezimenom napravice se veliko breme za tvoju čerku. Da li ona može da ponese to breme?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...