Jump to content

Joe Biden, 46. predsednik SAD

Оцени ову тему

Bernard

Препоручена порука

пре 23 минута, Ćiriličar рече

Видиш какве глупе изјаве дајеш. Ја живим у Русији, дакле Русија је моја до-мо-ви-на сада! Србија ми је отачжбина, али Русија ми је домовиа. Да нећу да носим "стетсон", и говорим "ооо, меееен"!?

У мојој деци тече и руска крв. Толико о мом "руском фетишу". А шта имаш ти, мучениче са Америком? Поред што су те демократизовали. Мис'им, то се подразумева да им даш а спешл тенкс фор демократизејшн :))

Pa to je najveca tragedija sa domacim zaljubljenicima u zapad. Nikako da se opasulje. Istok je za njih jos uvek Staljin i Gulag a zapad su "upoznali" prko holivudskog smeca... I nema sile koja im moze poomoci da izadju iz te psihoze koja im je servirana i u kojoj zive ..

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Ne lupetaj gluposti.

Ja pricam o tvojim predrasudama i odsustvu bilo kakve objektivnosti ili analicitkog priostupa.

Ako za USA stavis staitstiku o broju siromasnih a o rusiji stavis promotivni video sa jutjuba ti nisi uporedio te dve zemlje nego si izvrsio propagandu a ja o takvim ljudiam nemam bas neko previsoko misljenje.

Potpuno me boli uvo gde zivis, isto bih ti napisao, ziveo u Rusiji, USA, Srbiji ili Lihtenstajnu...

I naravno, svako insistiranje na objektivnosti se automatski racuna kao privreznost onoj strani koju ti dozivljavas kao nepirajtelj. To rade svi naciJonalsiti i ostala manje obrazoavana sekcija stanovnistva koja koincidentno trenutno i vlada u Srbiji... isti je model, cim probas da budes objektivan odma "napadas". 
Isti je manir u drzavnoj upravi, isti je manir u crkvi i isti manir kod svih naciJonalista. Kako vi mislite da bilo sta u vasim zivotima unapredite na bolje ako vam je polazna tacna "moj zivot, moja drzava i moja crkva  su savrsene i kao takve ne mogu biti kritikovane NIKADA I NI OD KOGAAAAAA aaaarrrgrghhhghhh!!!!!!"?

Eto klasicnog teksta osobe koja nije u stanju da izadje iz sablona u koji je ubacen.

On vise nije u stanju da vodi smisleni razgovor. Tu su naciJonalisti, manje obrazovana sekcija, stanonistva, lupaju ljudi gluposti i tome slicno ... A odrastao je u nekoj polovnoj Ladi sa kojom je putovao celoga detinjstva... :))

I sada on iz Lade zna da je SAD super a Rusija je Gulag, a nije otisao dalje od periferije Nisa ... i to sa ladom ... :))

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bilbija рече

I sada on iz Lade zna da je SAD super a Rusija je Gulag, a nije otisao dalje od periferije Nisa ... i to sa ladom

Немо' да се захебаваш. Нема смисла да спушаш аналитчку и фактографску дискусију на ниске нивое. Буди фаца па нашпиши научи рад, са једно дес' иљада фусота, и лео одговори човеку. Не сналази се он на тако ниским нивоима :))

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Топла порука Беле куће за Сретење: Да Србија нестане

Замислите да вам неко честита рођендан тако што вам пожели брзу смрт. Управо то је суштина топле поруке која је из Беле куће послата у Србију – честита се Дан државности 15. фебруар, Сретење, уз искрене жеље да Србија нестане као држава.

https://rs.sputniknews.com/analize/202102071124563070-topla-poruka-bele-kuce-za-sretenje-da-srbija-nestane-/

• Љут 1
Подели на овим сајтовима

Ne vjerujem da Biden tu ista moze politika i svijet su se promjenili u zadnjih 5 godina a kamoli 10 ili vise problem za Srbiju bi mogao bit taj sto je Biden ratna kerina za koju sam procitao da je u 50 godina karijere podsticao tocno 33 sukoba Amerike na raznim stranama svijeta. Necuveno. Problem je sto je Kosovo njegov jedini moguci dobitak i tu ce gledat da vam zagorca a situacija na Kosovu je šah mat niti Srbija ima de jure i de facto suverenitet niti su Albanci pokazali da znaju napravit drzavu a znamo da ni Albanija nema institucije ni dan danas, malo se u sto pita Srbe i Albance Kosovo je bojno polje veikih sila i njima odgovara sve samo da nema dogovora i mira. I tako vam je i u slucaju "zle ustaške tvorevine" Hrvatske i "zle cetnicke Srbije" malo se mi narodi tu pitamo pogledajte samo obicne Hrvate i Srbe putuju i luduju zive zivot Srbi dolaze ovdje Hrvati idu u Beograd i Novi Sad ali politicari mole boga da se stogod dogodi pa da krene medijska paljba medija "brnitelja hrvatstva i srpstva" sa obje strane. Najbitnije je da medju narodima u obicnom zivotu nema sukoba rijetko i kad popijemo u kavani a kamoli kad smo ok :D

Подели на овим сајтовима

On 7.2.2021. at 12:59, cloudking рече

Strasno. Jel imas i za rusiju?

Знаш како, човек живи у Русији, а изнео податке о Америци. 

Кажеш пристрасан, русофил итд.

Сигуран сам да је тачно. Врло вероватно из субјективно-објективних разлога (ожењен тамо или му фамилија одатле јер деца имају руске крви-субјективно, али ОК му живот тамо-објективно).

Мене више интересује зашто свугде пазиш на интерпункцију и велика слова (без обзира на шишану латиницу) ОСИМ код речи Русија.

Биће да управо ти имаш супротан проблем, самим тим и много већу субјективност од њега (не живиш ни у Русији ни у Америци, али Русију ниподаштаваш чак и писањем назива).

Слободно изнеси ти податке за Русе. И једни и други имају своје тајкуне-банкаре-олигархе-јапије-елиту, свој сјај и своју беду.

Ево неколико података - извор прозападни из 2018. овде:

У Русији 10% држи 75% богатства.

2018. је било око 20 мил. испод границе сиромаштва.

Данас услед светске рецесије, санкција запада и Ковид кризе тај број је сигурно већи, да ли је приближан по апсолутним бројкама Америци (која узгред има 2 пута више становника) не знам. Реците.

Треба узети у обзир однос плате-цене, тј платежну моћ становништва итд исл.

На први поглед изгледа да су Руси сиромашнији, ипак расподела богатства говори да је солидно већи маневарски простор за средњу и нижу средњу класу него у Америци.

Ето, па да нађемо негде простор за објективније заједничко сагледавање обе стране, а не још један разлог за свађе и поделе.

Знам људе који живе и у једној и у другој земљи, који добро зарађују, али који говоре о врло сличним стварима што се тиче сиромаштва као и богатства. Знам оне који су отишли да раде па лоше прошли - у обе земље. Свет је постао глобално село, све се брзо сазна - ко хоће.

Неће те свако у Русији дочекати раширених руку јер си Србин, али ће их бити доста који хоће АКО си добар човек и уз то Србин. Ако је ваљала толиким светитељима може и нама.

Неће те свако у Америци дочекати на нож јер си Србин (95% не зна ни да постојимо), већина обичног народа ће прво гледати какав си човек. Ако си добар онда ће се негде уз твоју помоћ сетити и Тесле, Пупина, Ђоковића или Јокића... Ако је Америка ваљала њима као и светитељима попут Јована Шангајског/Сан Францишког или Јефрема Аризонског - што не би свакоме?

Кад дође до велике лове, и код једних и код других је пресудан интерес а не нација.

Него, много је битније  каква је овде код нас ситуација. Мислим да је солидно лошија него тамо и онамо (осим у Куриру, на Пинку и Хепију). Цене су нам исте као и свуда а плате ниже и од ЦГ, БиХ, РСрпске, о ХР и СЛО да не причамо.

Ту би ваљало видети праве бројке, апсолутне јединице, а не статистичку гимнастику. Имамо овде на форуму људе из Холандије, Америке, Русије, Италије, Аустрије, са далеког Истока итд, сви живе солидно на свакој страни и износе већину добрих и понеку лошу ствар о средини у којој су и друштвеним уређењима-системима. Једино ови наши у отаџбини нешто не могу да се похвале (част изузецима, углавном "друговима члановима" или онима који добро пливају у екстремно коруптивно-криминализованом систему).

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@Јанко Ja se ne svađam sa likom, on je meni smešan sa svojim komentarima o Crkvi i Rusiji. Kad postiram stvari za SAD postiram negativne jer je američka elita dovela svet u staje ropstva. Nije ruska rublja svetska valuta bez pokrića kojom se manipuliše svetom. Nisu Rusi okupirali nikoga, bombardovali. Ne ruše vlade po svetu, ne dave tuđu decu sankcijama. Spoljna politika, sada i unutrašnja, SAD je smejurija i zemlja je na ivici građanskog rata. Osim toga, nas su bombardovali i oteli nam naveće svetinje, otimaju nam kosovski mit koji je naš temelj, itd.

Što se tičče Rusije, pa mogao bih milion negativnih stvari napisati, ali nije to tema. Kakav kontekst i kava tema, takvi i komentari. Samo vakcinu kad uzmeš, Fajzer je uradio vakcinu na osnovu komjuterske animacije, sa velikim rizicima, Rusi su uradili sigurnu vakcinu i tvorci vakcine suu se vakcinisali.

Uzgred, smešno je priččati uopšte o nekim etičkim normama Tvitera, Fejsbuka, Gugla, Bil Gejtsa, fajzera....šta ima Windows i Fejsbuk sa vakcinama bre??? Operativni sistem i društvena mreza? Ti ljudi su bolensi! Oni nas smatraju stokom, i odredjenim okolnostima mogli bi praviti sapune od nas!

Ja se ne plašim cipa u vakcini! Bre te jajare nisuu sposobne OBICNU vakcinu da naprave, koji crni cip! OBICNU vakcinu oni nisu sposoni da naprave, kamoli da nas cipuju, ali se bojim neyeljenih efekata. Nema etike kod tih ljudi, to su satanisti jer u Boga ne veruju, etike nemaju, moral im je bog te pita kakav. To su djavoimanu ljudi. Šta treba vlasniku Fejsbuka da ulaze u vakcine? Koliko para im treba da im bude dosta? Nema limita! Djavoiman covek nema limita, on je rob svom demonu.

I jos nesto, kad govorimo o profitu, cinjenica je da oni imaju para koliko hoce. Ove stvari su poprimile metafiyicki karakterm u smislu da ta elita NEMA isljucivo ekonomski interes.

Putin je govorio sada o "zlatnoj milijardi", nabijao im na nos. Oni imaju cilj, to nije teorija da svedu covecanstvo na tu milijardu. To se i ne krije. Zato su mi isto tako smesni oni koji govore o teorijama zavera. Ovo je PRAKSA!

I neki nas jadoV, nema ga za sta pašće ugristi, po forumima u zvezde kuje te dzukele koje ceo svet porobljavaju. Slava Bogu da je Rusija vono mocna, drugo mi svi kolo igrali da nije tako.

Zeznuo sam se, nije vojno močna, nego vojno NADmoćna! A to ove sataniste usporava u svemu. Nego, ne odustaju. trovaće nas virusima, rušiti vlade, dizati revolucije....opsni ljudi. Nema tu popravke bez revolucije u SAD.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ćiriličar рече

@Јанко Ja se ne svađam sa likom, on je meni smešan sa svojim komentarima o Crkvi i Rusiji. Kad postiram stvari za SAD postiram negativne jer je američka elita dovela svet u staje ropstva. Nije ruska rublja svetska valuta bez pokrića kojom se manipuliše svetom. Nisu Rusi okupirali nikoga, bombardovali. Ne ruše vlade po svetu, ne dave tuđu decu sankcijama. Spoljna politika, sada i unutrašnja, SAD je smejurija i zemlja je na ivici građanskog rata. Osim toga, nas su bombardovali i oteli nam naveće svetinje, otimaju nam kosovski mit koji je naš temelj, itd.

Što se tičče Rusije, pa mogao bih milion negativnih stvari napisati, ali nije to tema. Kakav kontekst i kava tema, takvi i komentari. Samo vakcinu kad uzmeš, Fajzer je uradio vakcinu na osnovu komjuterske animacije, sa velikim rizicima, Rusi su uradili sigurnu vakcinu i tvorci vakcine suu se vakcinisali.

Uzgred, smešno je priččati uopšte o nekim etičkim normama Tvitera, Fejsbuka, Gugla, Bil Gejtsa, fajzera....šta ima Windows i Fejsbuk sa vakcinama bre??? Operativni sistem i društvena mreza? Ti ljudi su bolensi! Oni nas smatraju stokom, i odredjenim okolnostima mogli bi praviti sapune od nas!

Ja se ne plašim cipa u vakcini! Bre te jajare nisuu sposobne OBICNU vakcinu da naprave, koji crni cip! OBICNU vakcinu oni nisu sposoni da naprave, kamoli da nas cipuju, ali se bojim neyeljenih efekata. Nema etike kod tih ljudi, to su satanisti jer u Boga ne veruju, etike nemaju, moral im je bog te pita kakav. To su djavoimanu ljudi. Šta treba vlasniku Fejsbuka da ulaze u vakcine? Koliko para im treba da im bude dosta? Nema limita! Djavoiman covek nema limita, on je rob svom demonu.

I jos nesto, kad govorimo o profitu, cinjenica je da oni imaju para koliko hoce. Ove stvari su poprimile metafiyicki karakterm u smislu da ta elita NEMA isljucivo ekonomski interes.

Putin je govorio sada o "zlatnoj milijardi", nabijao im na nos. Oni imaju cilj, to nije teorija da svedu covecanstvo na tu milijardu. To se i ne krije. Zato su mi isto tako smesni oni koji govore o teorijama zavera. Ovo je PRAKSA!

I neki nas jadoV, nema ga za sta pašće ugristi, po forumima u zvezde kuje te dzukele koje ceo svet porobljavaju. Slava Bogu da je Rusija vono mocna, drugo mi svi kolo igrali da nije tako.

Zeznuo sam se, nije vojno močna, nego vojno NADmoćna! A to ove sataniste usporava u svemu. Nego, ne odustaju. trovaće nas virusima, rušiti vlade, dizati revolucije....opsni ljudi. Nema tu popravke bez revolucije u SAD.

Знаш како, као атеизирани Србин у детињству - веома добро разумем његов начин размишљања и виђења ствари. Та компонента духовног за њега нема никаквог смисла, зато - у разговору са атеистом битно је износити релевантне чињенице.

Један другар атеиста после много година читања, истраживања и коришћења памети постао је много већи противник разних Матијевића од многих антиГМО верника. Мени је почео објашњавати колико је то лоше, и то не са аспекта светских завера банкара-илумината-масона-Гејтса или ко зна чега, већ својим разумевањем токова капитала, начина третирања пољопривредних култура (и сам се забавља са узгојем воћа), Монсантовог монополског положаја, тока пестицида у ланцу исхране и забринутошћу за своју децу.

Нема  разлога да се љутиш на Облачног превише, човек има (као и сви ми) своја ограничења, предрасуде, заблуде...

Само чињенице. Истина ће нас (све) ослободити. 

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Јанко рече

Мене више интересује зашто свугде пазиш на интерпункцију и велика слова (без обзира на шишану латиницу) ОСИМ код речи Русија.

Kako li vas ne mrzi da izmisljate ove gluposti :D 

Ako je istina na vasoj strani, zasto onda po definiciji mnogo lazete? Nema potrebe za laganjem... osim ako... istina  moooozda i nije bas u vasoj blizinji :D 

Пре сат времена, Јанко рече

Ево неколико података - извор прозападни из 2018. овде:

У Русији 10% држи 75% богатства.

2018. је било око 20 мил. испод границе сиромаштва.

Данас услед светске рецесије, санкција запада и Ковид кризе тај број је сигурно већи, да ли је приближан по апсолутним бројкама Америци (која узгред има 2 пута више становника) не знам. Реците.

Треба узети у обзир однос плате-цене, тј платежну моћ становништва итд исл.

На први поглед изгледа да су Руси сиромашнији, ипак расподела богатства говори да је солидно већи маневарски простор за средњу и нижу средњу класу него у Америци.

Ето, па да нађемо негде простор за објективније заједничко сагледавање обе стране, а не још један разлог за свађе и поделе.

Знам људе који живе и у једној и у другој земљи, који добро зарађују, али који говоре о врло сличним стварима што се тиче сиромаштва као и богатства. Знам оне који су отишли да раде па лоше прошли - у обе земље. Свет је постао глобално село, све се брзо сазна - ко хоће.

Неће те свако у Русији дочекати раширених руку јер си Србин, али ће их бити доста који хоће АКО си добар човек и уз то Србин. Ако је ваљала толиким светитељима може и нама.

Неће те свако у Америци дочекати на нож јер си Србин (95% не зна ни да постојимо), већина обичног народа ће прво гледати какав си човек. Ако си добар онда ће се негде уз твоју помоћ сетити и Тесле, Пупина, Ђоковића или Јокића... Ако је Америка ваљала њима као и светитељима попут Јована Шангајског/Сан Францишког или Јефрема Аризонског - што не би свакоме?

Кад дође до велике лове, и код једних и код других је пресудан интерес а не нација.

Него, много је битније  каква је овде код нас ситуација. Мислим да је солидно лошија него тамо и онамо (осим у Куриру, на Пинку и Хепију). Цене су нам исте као и свуда а плате ниже и од ЦГ, БиХ, РСрпске, о ХР и СЛО да не причамо.

Ту би ваљало видети праве бројке, апсолутне јединице, а не статистичку гимнастику. Имамо овде на форуму људе из Холандије, Америке, Русије, Италије, Аустрије, са далеког Истока итд, сви живе солидно на свакој страни и износе већину добрих и понеку лошу ствар о средини у којој су и друштвеним уређењима-системима. Једино ови наши у отаџбини нешто не могу да се похвале (част изузецима, углавном "друговима члановима" или онима који добро пливају у екстремно коруптивно-криминализованом систему).

Nista me od ovoga nije zanimalo ni najmanje ali svakako ti hvala na trudu.

KOmparacije rusije i amerike cu raditi ako nekad budem pred izborom da zivim u nekoj od te dve zemlje, nista preko toga me ne zanima.

Ono sto me zanima je da razotkrivam propagandne ideoloske hohstaplere koji lazirajuci satro poredjenja pokuasavaju da nametnu neku ideolosku vrednost pa tako kazu "evo statistika kako je amerika siromasna a evo i power point prezentacija sa lepim fotkama sa instagrama iz rusije da vidite koliko je to obecana zemlja... sve sto ja trazim je objektivnost, otud i reakcija.  A tvoj odgovovr je suvisan jer moj komentar tebi i nije bio upucen.

Ostaje gorak ukus u ustima jer vinovnik veze nema sta  si ti uradio ovim postom iako ga je uredno palcovao...

A sto je najbolje, kad bih bio zainteresovan za te detinje igre, ja bih njemu sad kao odgovor postavio iste takve dron klipove iz USA sa prelepim pejzazima ali ce njegov mozak iz svega toga da izvuce samo jedno- "ja hvalim USA" i zato biram na koga trosim energiju ;) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Ćiriličar рече

Nisu Rusi okupirali nikoga

Evo.... prespavao istoriju osnovne skole i sad se razmece gluposcu ko odlikovanjima :D 

ne moze... moras da izaberes... ili ces da ucis skolu ili ces da bezis sa casova da pusis iza terenceta...

Koji je tacno izvor tog tvog maloumnog seksualnog fetisa ka rusiji? I jel ti dovoljna mapa sibira da te "razradi" ili mora da gledas malo putinove govore, malo snimke ruskih ulica, malo tv prenos tabanja pusi rajota? :D :D :D 

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Ćiriličar рече

Samo vakcinu kad uzmeš, Fajzer je uradio vakcinu na osnovu komjuterske animacije, sa velikim rizicima, Rusi su uradili sigurnu vakcinu i tvorci vakcine suu se vakcinisali.

Dok je fajzer jeo rukama... rus viljuskom - boc! :)) 

пре 48 минута, Ćiriličar рече

Svakom sa pola mozga je jasno da zlatna milijarda nije nikakva "teroija zavere" bas kao ni CINJENICA da papa nosi cipele od decije koze i da zivimo na zemlji koja je ravna dok robujemo reptilinacima sa sirijusa koji su dirketno dosli sa idejom da uniste sveotosavlje instalirajuci svoje ljude i praveci tajnu svetsku vladu koja upravlja svima, cipuje ljude i baca otrove iz aviona.

Sta? Sve logicno....

Ako si tenkre....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...