Jump to content

Добитник Нобелове награде за физику, сер Роџер Пенроуз, тврди да је пре Великог праска постојао још један Универзум

Препоручена порука

Пре сат времена, Milan Nikolic рече

@Neno N

Какво је твоје уверење по питању слетања астронаута на Месец, да ли су крочили на њега или нису?

Nisu. Mislim sam da je sledece pitanje da li je Zemlja okrugla?:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Jestira. рече

Puklo kao moja veza koja nikad nije ni postojala :smeh1:

Vidiš to ima veze sa tim ništa/ni iz čega 

:)))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Neno N рече

Nisu. Mislim sam da je sledece pitanje da li je Zemlja okrugla?:smeh1:

То се не пита.

Сви знају да је равна само ћуте.

НАСА-ина завера.

Најгоре што су им се и Руси прикључили па шаљу лажне снимке наводно са станице Мир...

?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, dilic рече

Кад искључиш Бога, искачу праскови само тако. Без тога наравно нема успеха у науци, а колико има везе са истином. Свако нормалан зна да је експлозија разорна, да може само да уништи. Стварање је хармоничан процес Божјег делања пун лепоте и склада.

...

facepalm-head.jpg.23c2091d0601ab92b4d75033d41d7aa4.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, dilic рече

Кад искључиш Бога, искачу праскови само тако. Без тога наравно нема успеха у науци, а колико има везе са истином. Свако нормалан зна да је експлозија разорна, да може само да уништи. Стварање је хармоничан процес Божјег делања пун лепоте и склада.

Tačno, čini mi se da su neki naučnici i izračunali da je jačina velikog praska bila nekih 65 sekstiliona tona TNT. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Tačno, čini mi se da su neki naučnici i izračunali da je jačina velikog praska bila nekih 69 sekstiliona tona TNT. 

Kolko tiliona?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 20.11.2020. at 20:42, dilic рече

Ако се шалиш, овом поруком си победио. :2hf007n:

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Александар Милојков рече

Крај дискусије, човек решио проблем :D

Ateizam NIJE tvrdnja - YouTube

Аууу...

"Тешо сине, па ти се бодеш!"?

Каже Брега за Тифу: "Добар је он дечко, ал' дрогир'о се лошом дрогом "

??

П.С.

Сад озбиљно, зар је могуће да трошиш време на Пеђу?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Јанко рече

Сад озбиљно, зар је могуће да трошиш време на Пеђу?

Ма јок, налетео негде на линк па погледао. :)

Подели на овим сајтовима

On 18.11.2020. at 9:54, Александар Милојков рече

Их, па није баш тако, али ок, то је твој утисак

Pa zaista niko nije uspeo logički da zasnuje teizam.. skolastičari su kao pokušavali pa ih je jedino argument lomače sprečavao da izvedu panteistički zaključak. Čim jer argument lomače ukinut, panteizam je postao neupitan.

Ne znam da li si pogledao neku malo ozbiljniju debatu npr. kada Lenkos ima pravog filozofa za sagovornika (za razliku od filozofski neobrazovanih ateista kao što su Dokins, Hičens ..)

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Tumaralo. рече

Pa zaista niko nije uspeo logički da zasnuje teizam.. skolastičari su kao pokušavali pa ih je jedino argument lomače sprečavao da izvedu panteistički zaključak.

Ако под теизмом подразумевамо веру засновано на откривењу - што хришћанство јесте, онда се таква вера и не може, како кажеш, логички извести. У смислу, да човек ту није довољан сам себи, већ је потребно отривење и човеков сусрет са тим откривењем. Ја своју веру заснивама не на философском промишљању о Првом покретачу или Узроку (мада је то свакако важна тема), већ на вери, поверењу у догађај Исуса Христа. Разум може да води до идеје и Првом покретачу, али вера и прихватање откривења дају пуни садржај - то је оно што ме чини верником.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Александар Милојков рече

Ако под теизмом подразумевамо веру засновано на откривењу - што хришћанство јесте, онда се таква вера и не може, како кажеш, логички извести.

Teizam podrazumeva veru u Tvorca koji je odvojen od svoje tvorevine (kosmos, ljudi, životinje..) koji se javio ljudima i koji opšti sa ljudima preko proroka, molitve, verskih rituala, verske prakse generalno i podrazumeva Tvorca koji interveniše u život pojedinaca i u tok istorije u skladu sa svojim Promislom (šta god to bilo).

Teleologija je nerazdvojiva od teizma.

Od Galilea mi pouzdano znamo da teleologije NEMA u svetu jer svetom rukovode prirodni zakoni koji su matematčki opisani.

Iz istog razloga znamo i da ovo u prvom pasusu ne može biti istina kao i iz filozofskog razloga koji sledi:

пре 15 часа, Александар Милојков рече

Разум може да води до идеје и Првом покретачу, али вера и прихватање откривења дају пуни садржај - то је оно што ме чини верником.

Razum vodi do (metafizički) jednog Bića.

Ovo je u zapadnoj filozofiji jasno od Parmenida pa nadalje. 

Tim uvidom je, u krajnjoj liniji, ukinuta fundamentalna ontološka razlika između svih pojava i pojmova. 

Po gašenju lomača, u moderno doba, panteizam se vraća u punoj slavi sa Spinozom.

U novije doba, došli smo do još nekih značajnih uvida u nižem (prirodnonaučnom) empirijski proverljivom nivou, posebno sa Teorijom evolucije kojom je jednom zasvagda uništen legitimitet konceptu "specijalne kreacije".

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Tumaralo. рече

Od Galilea mi pouzdano znamo da teleologije NEMA u svetu jer svetom rukovode prirodni zakoni koji su matematčki opisani.

Iz istog razloga znamo i da ovo u prvom pasusu ne može biti istina kao i iz filozofskog razloga

Прочитај књигу: Жак Моно, Случајност и нужност

Затим, како теологије нема у свету? Ко је био Христос?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...