Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sine ne ljuljaj tu babu, nije se zato ona obesila.

Ne!!

Ne smes ovde taj satanisticki crni humor! Bež sotono! Bež!!

:D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 часа, Bokisd рече

Pa to sto je neko ubio bebu sto je plakala je zlocin bez presedana, dok je to koristiti za neku propagandu i karikaturu bez ikakvog smisla i dostojanstva

Karikatura itekako ima smisla... Ovde imam problem sa ljudima koji kad nesto nisu u stanju da ukapiraju ponasaju se ko deca, pa umesto da lepo kazu "ja ovo ne kapiram" pali im se odbrambeni mehanizam pa kazu "ma tu ni nema sta da se ukapira, i svi sto kazu suprotno su budale i smrdi im iz usta i moj cale je jaci od njihovog" :D

Jedina propaganda koju ova karikatura vrsi jeste propaganda protiv nasilja. Ne vidis to jer- ne kapiras. 

Ali to ne znaci da si ti sad glup jer ne kapiras posto me svi odma optuze da ljude pravim budalama svaki put kad im kazem da ne kapiraju. Ne, naravno... Nego je to jedan os aspekata svakr umetnosti. Neko kapora neko ne. Ti ne kapiras karikaturu ja ne kapiram Polock-a. Ni ja ti nismo glupi zbog toga, nego prosto svako ima svoj umetnicki domen koji mu prija.

Kic i sund se tako prave da ih svi kapiraju odma i na prvu, a kad odrastes na kicu i nisi upoznat sa umetnoscu, padas u zamku da ista ocekivanja stavljas i pred nju. A to je em pogresno em nemoguce... Da ne pricam da je sjajan indikator prosvecenosti...

I ranije sam to pokusavao da objasnim. Niko nece reci da je iko glup ako kaze da ne razume Pikasa npr... Ili Van Goga. Ni jedan ni drugi nisu stvarali iz razloga da zadovolje publiku pa je "zadovoljenje"  publike nevazno. 

al neprosveceni ljudi to ne znaju i plase da nerazumevanje umetnosti znaci da su glupi.

Slobodno recite "ja ne razumem ovu karikaturu niti humor koji se kroz nju koristi za politicki angazman" a ne ko deca "nije da ja ne razumem nego je to glupo i ako su ga pocepali, da me ne podseca na to kolko sam glup sto ne razumem!"... Glupost.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Karikatura itekako ima smisla... Ovde imam problem sa ljudima koji kad nesto nisu u stanju da ukapiraju ponasaju se ko deca, pa umesto da lepo kazu "ja ovo ne kapiram" pali im se odbrambeni mehanizam pa kazu "ma tu ni nema sta da se ukapira, i svi sto kazu suprotno su budale i smrdi im iz usta i moj cale je jaci od njihovog" :D

Jedina propaganda koju ova karikatura vrsi jeste propaganda protiv nasilja. Ne vidis to jer- ne kapiras. 

Ali to ne znaci da si ti sad glup jer ne kapiras posto me svi odma optuze da ljude pravim budalama svaki put kad im kazem da ne kapiraju. Ne, naravno... Nego je to jedan os aspekata svakr umetnosti. Neko kapora neko ne. Ti ne kapiras karikaturu ja ne kapiram Polock-a. Ni ja ti nismo glupi zbog toga, nego prosto svako ima svoj umetnicki domen koji mu prija.

Kic i sund se tako prave da ih svi kapiraju odma i na prvu, a kad odrastes na kicu i nisi upoznat sa umetnoscu, padas u zamku da ista ocekivanja stavljas i pred nju. A to je em pogresno em nemoguce... Da ne pricam da je sjajan indikator prosvecenosti...

I ranije sam to pokusavao da objasnim. Niko nece reci da je iko glup ako kaze da ne razume Pikasa npr... Ili Van Goga. Ni jedan ni drugi nisu stvarali iz razloga da zadovolje publiku pa je "zadovoljenje"  publike nevazno. 

al neprosveceni ljudi to ne znaju i plase da nerazumevanje umetnosti znaci da su glupi.

Slobodno recite "ja ne razumem ovu karikaturu niti humor koji se kroz nju koristi za politicki angazman" a ne ko deca "nije da ja ne razumem nego je to glupo i ako su ga pocepali, da me ne podseca na to kolko sam glup sto ne razumem!"... Glupost.

Ma niko nije u toj Platonovoj pecini, ..... jasno je meni sta su hteli, nego nije odgovarajuci nacin i to vecina ljudi nece da prihvate i onda nikakva korist, nego moze da bude i steta...... sto se i vidi, prvo u extremnom reagovanju i nasilnistvu i mozda i neko postane i jos vise izritiran tim slikama i ko zna sta sve jos.... ne mozes extremima da lecis neki drugi extrem, pa to je nemoguce....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ma niko nije u toj Platonovoj pecini, ..... jasno je meni sta su hteli, nego nije odgovarajuci nacin i to vecina ljudi nece da prihvate i onda nikakva korist, nego moze da bude i steta...... sto se i vidi, prvo u extremnom reagovanju i nasilnistvu i mozda i neko postane i jos vise izritiran tim slikama i ko zna sta sve jos.... ne mozes extremima da lecis neki drugi extrem, pa to je nemoguce....

Nisu.Karikature.Krive.Za.Nasilncku.Reakciju.

Nasilnici.Su.Krivi.Za.Nasilnciku.Reakciju.

Ponavaljaj dok se ne utuvi...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

Nisu.Karikature.Krive.Za.Nasilncku.Reakciju.

Nasilnici.Su.Krivi.Za.Nasilnciku.Reakciju.

Ponavaljaj dok se ne utuvi...

Nisam opravdao nasilnike,..... nego da extrem izaziva razlicite extreme nasilnistva zato sto se extremno postavlja,..... ali izaziva i extreme u razmisljanjima (to sam prvenstveno mislio).

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Bokisd рече

Nisam opravdao nasilnike,..... nego da extrem izaziva razlicite extreme nasilnistva zato sto se extremno postavlja,..... ali izaziva i extreme u razmisljanjima (to sam prvenstveno mislio).

Opravdao si. Stavio si znak jednakosti izmedju nasilnika i zrtve i nista sto sad napises ne moze to da promeni. Tako da - opravdao si.

Подели на овим сајтовима

Ministartsvo "kulture" nastavlja da birljira  u svojim sopstenjima :D 

"Изјавом да је саопштење Министарства културе и информисања „нацистички памфлет”, несрећни Филип Шварм промовисао је себе као само дно посустале и подељене медијске сцене у Србији.

Овакве клеветничке и небулозне изјаве представљају говор мржње, опасне су и штеточинске.

У недостатку било каквих аргумената, Шварм конфабулира на начин који изазива забринутост јер афирмише лаж и болесне оптужбе као начин комуникације и позива на политичко и свако друго насиље, цртањем мете на челу својим политичким противницима.

Никакве медијске стратегије и прокламована права на слободно изражавање неће од Шварма направити интелектуално поштеног и морално одговорног новинара.

Овом срамотном изјавом потписао се на аутопортрету свог бешчашћа."

WWW.KULTURA.GOV.RS

Изјавом да је саопштење Министарства културе и информисања „нацистички памфлет”, несрећни Филип Шварм промовисао је себе као само дно посустале и...

Подели на овим сајтовима

Imam neki osecaj da ministarstvo "nije krivo" za ova sramotna, beščasna i destruktivna saopštenja... nego da su ljudi prosto izazvani. Akcija- reakacija   :)

Jel vama ok da se jedno ministarstvo kulture obraca javnosti na ovakav poseljaceni, pijacni nacin? 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, cloudking рече

Opravdao si. Stavio si znak jednakosti izmedju nasilnika i zrtve i nista sto sad napises ne moze to da promeni. Tako da - opravdao si.

Ma, jok, procitaj sve moje poruke na temi i videces da nije tako..... (i pazi na kontekst....:D)

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Bokisd рече

Ma, jok, procitaj sve moje poruke na temi i videces da nije tako..... (i pazi na kontekst....:D)

Procitao sam. Ostajem pri svom zakljucku.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

kada podrzavam nasilje i nasilnike.... :stadaradim:

Ултра хулиган Боки бије и сева витичастим заградама! Гађа са три тачкице...Опасно!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

Ултра хулиган Боки бије и сева витичастим заградама! Гађа са три тачкице...Опасно!

......  :starece:  ......

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Vidi ga kako sad zna da verbalni delikt nije nista strasno... al zato ako nacrtas muslimanu muhameda ili hriscaninu nesto grozno u stanju su ruku da ti otkinu iz ramena :D:D:D 

Ehej, Teks!

BU!

image.png

PS. Izvinjavam se administraciji ako sam nekoga ugrozio ovim crtezom tj. natpisom... evo spreman sam da pokrijem deo bolnickog lecenja svakome ko je pretrpeo ozbiljne psiho fizicke probleme zbog mog blatantnog istupa :((

PPS. Please dont kill me

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...