Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Paradoksologija рече

I to je isti mehanizam racionalnog opravdavanja nasilja nad decom koje se ogoljava u ovim stripovima. I prečesto odmahujemo rukom na to jer je u pitanju 'samo' šamarčina. Kako se osećamo kad se isti taj mehanizam opravdavanja nasilja pojavi u ovom ekstremnom i jezivom kontekstu? Da li nas natera da se zamislimo, šokiramo, još više ustuknemo od nasilja?

Pa, ne treba bas iskarikirati stvari i postaviti u extremnom obliku, jer deca su ipak po prirodi takva da kmece i zanovetaju i izvoljevaju i slicno, i kada preteraju treba nekako da se smire i objasni im da takvo ponasanje nije dobro.

I, samarcina nije adekvatna i to moze da bude i nasilje i vecina nece da primenjuje takve nasilne metode i onda su ove slike takodje neprilicne i vrlo extremne i neadekvatne realnoj situaciji u zivotu i jos su senzacionalisticke ( senzacionalisticko - moze da sadrzi slike unesrecenih osoba)..... i ne mogu nikako da pomognu u resavanju problema.

Nego druga prica treba i drugacija postavka stvari i mislim da ne treba pricati koje su to sve stvari.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 часа, Bokisd рече

Pa, ne treba bas iskarikirati stvari i postaviti u extremnom obliku, jer deca su ipak po prirodi takva da kmece i zanovetaju i izvoljevaju i slicno, i kada preteraju treba nekako da se smire i objasni im da takvo ponasanje nije dobro.

I, samarcina nije adekvatna i to moze da bude i nasilje i vecina nece da primenjuje takve nasilne metode i onda su ove slike takodje neprilicne i vrlo extremne i neadekvatne realnoj situaciji u zivotu i jos su senzacionalisticke ( senzacionalisticko - moze da sadrzi slike unesrecenih osoba)..... i ne mogu nikako da pomognu u resavanju problema.

Nego druga prica treba i drugacija postavka stvari i mislim da ne treba pricati koje su to sve stvari.

пре 2 часа, Bokisd рече

ma, ne, drugi je tu kontekst, nisam mislio da to treba,.....

Razumem ja tebe, ali ne razumeš ti mene...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, cloudking рече

Jbt, ladno si procitala celu temu :) :D :aplauz:

#metoo

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Evo ih ovi pavijani... bas sam ih nedavno pominjao na temi :D

"Kad narucis naciste sa aliekspresa- levijatan!"

image.png

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

On 16.10.2020. at 12:15, J_a_n_a рече

Ne možeš lulu koja je slika porediti sa ilustracijama. Prosto nije istni žanr. Kao što nisu ni ikone:) jer postoji klasična umetnost a postoji i primenjena i razlika je ogromna.

I da to nije lula, već ilustracija lule i to je slikar i napisao na slici:)

giphy.webp

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, drvce рече

giphy.webp

:smeh1: Nastavi da škiljiš očima i razmišljaš o tome pogotovo o boldovanim rečima možda i bude jasnije. To se dešava kada kratkovidim pokušavaš nešto što je vizuelno opišeš rečima. Ne kaže se uzalud - jedna slika 1000 reči a ja svela na 3, pa ne ide :D

Подели на овим сајтовима

da pojasnim i ja :)

On 16.10.2020. at 12:15, J_a_n_a рече

Ne možeš lulu koja je slika porediti sa ilustracijama. Prosto nije istni žanr. Kao što nisu ni ikone:) jer postoji klasična umetnost a postoji i primenjena i razlika je ogromna.

I da to nije lula, već ilustracija lule i to je slikar i napisao na slici:)

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, J_a_n_a рече

A neka te oko moje :)

Evo ga... "napadni autora ignorisi sadrzaj" :D

Ne smeta mi ta snishodljivost, mada kapiram da je upucena iz zlobe, ali mi smeta sto bar ne objasnis ovu glupost u kojoj si ufacena od strane drvceta nam :D 

Salim se, ni to ne smeta, lepo je da se vidi koliko je suplja prica vas "kriticara umetnosti"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, J_a_n_a рече

Ovde si se složio sa "gluposti". :))

Sarkazam... nauhvatljiva stvar za ucesnike ove teme :D:D:D 

Zalim sreco, citirani post je (OCIGLEDNO) sarkastican... ovo "ocigledno" mora da ide u caps lock, posto ne, ja, ja ne mogu vise, stvarno... :D:D :D 

Подели на овим сајтовима

Al pazi, nije problem sto ne kapirate sarkazam, ironiju i parodiju... nego kad vam covek ukaze na to vi radije sve proglasavate za glupost umesto da se postidite i kazete "ugh ,ovo nisam znao/la, moracu malo vise da procitam o tome"

Nije sramota ne znati, sramota je ne zeleti da znas... a jos veca srmaota kad svoje neznanje proglasis za znanje jer te sramota sto se vidi da si neznalica...

Ne mislim na tebe konkretno, nego na ljude koji poput tebe prosto ne razumeju te jezicke forme. Preporucujem Steriju i Nusica ali i Biblija moze da bude dobro stivo o sarkazmu jer ga je koristio i sam Isus...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...