Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Bokisd рече

jel ti oces na block.... :smeh1:

Salim se, ali bre Cloud vidis da sam od pocetka osudio svaki extremizam.

nisi bas, osudio si ovaj muslimanski ekstremizam, pa mi je cudno sto ih osudjujes kad nastavnika niko nije terao da crta tu uvredljivu karikaturu?

Sam je to odlucio i dobio reakciju. Obe strane su krive. On je kriv sto ih je iritirao crtanjem a oni su krivi sto su mu odsekli glavu. 1:1

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, cloudking рече

Saopstenje cisto predvorje fasizma.

Фашизма или нацизма?

Могли би ви чанак-омладина да се договорите против чега сте.

Иди бре запосли се преко омладинске да лепиш наплепнице на воће, добро ти иде.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Фашизма или нацизма?

Могли би ви чанак-омладина да се договорите против чега сте.

Иди бре запосли се преко омладинксе да лепиш наплепнице на воће, добро ти иде.

Oba!

I komunizma pride! Sveeeeee :D

Ps. Hvala ti za ovo "omladina" :1405_love:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

nisi bas, osudio si ovaj muslimanski ekstremizam, pa mi je cudno sto ih osudjujes kad nastavnika niko nije terao da crta tu uvredljivu karikaturu?

Sam je to odlucio i dobio reakciju. Obe strane su krive. On je kriv sto ih je iritirao crtanjem a oni su krivi sto su mu odsekli glavu. 1:1

Sad stvarno preterujes.... :0201wink:.... ko je rekao da su obe strane krive.

Neko je vec naveo uporedjujes teroriste i krvnike sa ovim slucajem, nije bas isto.

Iako je ovde takodje osudjeno nasilje i nece se tolerisati sigurno.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Oba!

I komunizma pride! Sveeeeee :D

Ps. Hvala ti za ovo "omladina" :1405_love:

Аха. Добро. И ја сам исто против оба и против овог трећег. Нарочито сам против мешавине сва три зла обучена у одело толеранције и демократије а пормовисано кроз нпр Нова С.

Нема на чему, омладинац си размишљањем.

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс Sad ozbiljno. Znam da nisam bas zasluzio ali zamolio bih za tvoju iskrenu paznju.

Razmislite  o tome (mada sam vec pominjao) da upad i cepanje nemaju ikakve veze i sa kakvim karikaturama.

Ovo je politicka akcija. Vucic je poslao svoju operativu da zaplasi karikaturiste koji ga svakodnevno koriste  u svojim satirama.

Ne palite se da se ovde radi zaista  o crtezima. Niko za njih ne bi ni znao da ti momci nisu upali. Videlo bi ih sve ukupno 300 ljudi i to oni koji vec i znaju za njih. Nikakva propaganda nikakve gluposti o promociji nasilja.

Sada imate promociju ali drugo tipa... sad odjednom cela srbija zna za "nakaradne" karikature i imas narod koji je napaljen na autore. Nazivaju iih izdajnicima, nasilnicima, satanistima... 

Vucic je  u svojoj nameri savresno uspeo. Dikreditovao je ljude koji trenutnio jedini imaju neki znacajniji uticaj na njegovu javnu sliku a sad i kad vidis neku sjajnu Somborcevu politicku satiru, ti je neces uvaziti jer je to nacrtao "izdajnik, nasilnik i satanista koji crta zaklane bebe".

Razmislite i tome.

A narocito vas molim da razmislite o tome koliko je logicno da ce neka izlozba karikatura u nekoj maloj galeriji koju ce da vidi 300 ljudi, da bude nekakva propaganda nekakvog nasilja? 

Ne dozvolite majmunima da manipulisu vama. Toliko sam hteo da kazem na kraju.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Neko je vec naveo uporedjujes teroriste i krvnike sa ovim slucajem, nije bas isto.

Ne da nije baš isto, nego nebo i zemlja. Neko ti pocepa karikature, nacrtaš ponovo (nije da si se godinama mučio da naslikaš Mona Lizu pa kukaš od muke). Neko te siluje i nanese psihofizičke traume za ceo život, ti samo šta, uzmeš čarobni prah za brisanje sećanja i sve ok? Neko ti odseče glavu, ti je šta, uzmeš i zalepiš za telo i ideš dalje???

Poredjenja par ekselans. 

• Свиђа ми се 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Smaragdni kamičak рече

Ne da nije baš isto, nego nebo i zemlja. Neko ti pocepa karikature, nacrtaš ponovo (nije da si se godinama mučio da naslikaš Mona Lizu pa kukaš od muke). Neko te siluje i nanese psihofizičke traume za ceo život, ti samo šta, uzmeš čarobni prah za brisanje sećanja i sve ok? Neko ti odseče glavu, ti je šta, uzmeš i zalepiš za telo i ideš dalje???

Poredjenja par ekselans. 

Drugim recima, ako ja "odlucim" da je ona ikona dranja na zivo bolest, satanizam i promocija nasilja, mogu da udjem u tu crkvu da prefarbam ikonu i da lepo odem kuci.

NIsam ja kriv! Vi ste me isprovocirali sto crtate takve grozote. A posto nikoga nisam ubio, naslikacete je ponovo. Nista strasno....

Eto... ovo je adekvatnije poredjenje nadam se. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

@Вилер Текс Sad ozbiljno. Znam da nisam bas zasluzio ali zamolio bih za tvoju iskrenu paznju.

Razmislite  o tome (mada sam vec pominjao) da upad i cepanje nemaju ikakve veze i sa kakvim karikaturama.

Ovo je politicka akcija. Vucic je poslao svoju operativu da zaplasi karikaturiste koji ga svakodnevno koriste  u svojim satirama.

Ne palite se da se ovde radi zaista  o crtezima. Niko za njih ne bi ni znao da ti momci nisu upali. Videlo bi ih sve ukupno 300 ljudi i to oni koji vec i znaju za njih. Nikakva propaganda nikakve gluposti o promociji nasilja.

Sada imate promociju ali drugo tipa... sad odjednom cela srbija zna za "nakaradne" karikature i imas narod koji je napaljen na autore. Nazivaju iih izdajnicima, nasilnicima, satanistima... 

Vucic je  u svojoj nameri savresno uspeo. Dikreditovao je ljude koji trenutnio jedini imaju neki javni uticaj na njegovu sliku a sad i kad vidis neku sjajnu Somborcevu politicku satiru, ti je neces uvaziti jer je to nacrtao izdajnik, nasilnik i sartanista.

Razmislite i tome.

A narocito vas molim da razmilite o tome koliko je logicno da se neka izlozba karikatura u nekoj maloj galeriji koju ce da vidi 300 ljudi bude nekakva propaganda nekakvog nasilja? 

Ne dozvolite majmunima da manipulisu vama. Toliko sam hteo da kazem na kraju.

Е ово већ има смисла. Ми смо причали о другим стварима, естетским, моралним, верским.

Трећа ствар. Мислим да је ово класична дб прича каквих је било много. Рецимо слично оном националном строју. Нека маргинална организација наци (иако тврде да нису) магараца који се сукобљавају са комунистичким магарцима (који вире из задњице колонијалној капиталистичкој банди).

И направила се прича у којој је кренуло пљување по свему српском и Цркви наравно.

Наравно да би све ово остало и даље андерграунд да није било упада, одмах новинске приче и сад ми два дана трубимо о томе.

Да ли је ова прича коју сам сад ја испричао, која има за циљ да оцрни српство као у случају националног строја или је ово што ти кажеш, да је хтео да их уплаши не знам. Има основа и за једно и за друго. Али врло могуће да је ДБ прича.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Drugim recima, ako ja "odlucim" da je ona ikona dranja na zivo bolest, satanizam i promocija nasilja, mogu da udjem u tu crkvu da prefarbam ikonu i da lepo odem kuci.

NIsam ja kriv! Vi ste me isprovocirali sto crtate takve grozote. A posto nikoga nisam ubio, naslikacete je ponovo. Nista strasno....

Nije promocija nasilja već glorifikacija mučeništva za Hrista kroz koju deluje blagodat. Jeste, naslikaćemo ponovo.

"Vreme čuda", deja vu...

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вилер Текс рече

Е ово већ има смисла. Ми смо причали о другим стварима, естетским, моралним, верским.

Трећа ствар. Мислим да је ово класична дб прича каквих је било много. Рецимо слично оном националном строју. Нека маргинална организација наци (иако тврде да нсиу) магараца који се сукобљавају са комунистичким магарцима (који вире из задњице колонијалној капиталситичкој банди).

И направила се прича у којој је кренуло пљување по свемо српском и Црквни наравно.

Наравно да би све ово остало и даље андерграунд да није било упада, одмах новинске приче и сад ми два дана трубимо о томе.

Да ли је ова прича коју сам сад ја испричао, која има за циљ да оцрни српство као у случају националног строја или је ово што ти кажеш, да је хтео да их уплаши не знам. Има основа и за једно и за друго. Али врло могуће да је ДБ прича.

Ja nemam nikakve sumnje da je ovo Vucicevo delo.

Autokratski sistem je takav da nikad ne napada sadrzaj nego autora. Kad kazem sadrzaj ne mislim na ove karikature nego na aktuelni rad ovih karikaturista koji je intenzivno politicki.

I onda, umesto da se branis od tih politickih karikatura, ti lepo "ocrnis" autora i time mu obezvredis SVE sto je uradio. Ova konkretna izlozba je dosla kao kec na deset jer nisu morali da im kopaju po istorji i da traze neke skandale nego su samo uzeli ono sto im je pruizeno na tacni.

Tu se sad namece misljenje, mozda nije trebalo ni da prave tu izlozbu i time daju gorivo Vucicu, ali ja se ne slazem i ovde bih se vratio na beskompromisnost pravih umetnika. Autocenzura je najgori vid cenzure.

Sto se tice nase teme, jel ok nasilje jel ok crtez... Mi treba da se pazimo od toga da svoje licne stavove  i misljenja postavljamo za kriterijume. to je vrlo opasno tle jer, kao sto sam pokusavao ovde da ilustrujem bezbroj puta, ako ti sebi da s za pravo da srovodis nasino svoje licno misljenje onda nemas nikakvo pravo da se bunis ako ja to isto radim.

Zato su te stvari jasno definisane i nema potrebe da ih mi sad komplikujemo a otprilike glase "I klaud i teks imaju pravo na slobodu izrazavanja i nemaju porava jedan drugome tu slobodu da dovode u pitanje". Ukoliko ta sloboda predje zakonske granice institucije ce adekvatno reagovati.

Zato ja danas ponosno mogu da kazem "ona pravoslavna izlozba je s*anje zivo, sve gluposti i losa umetnost" ali cu uvek u potpunosti da branim vase pravo da izlazete svoju umetnost kolik ogod se one meni ne svidjala.

Zao mi je sto taj pricnip ne mogu svi da shvate jer bi to osiguralo jedan bas lep aspekt zajednickog zivljenja  i postovanja.

Zasto ti ne mozes da kaze "ova izlozba je grozna i morbidna i ne svidja mi se, al ito sto se meni ne svidja ne znaci da neko drugi ima prava da unistava" To pravo nije samo njihovo, nego je  i tvoje. I ti imas prava da se izrazavas slobodno zasto to pravo ne dopustas drugima?

A ako je tvoj argument, "njighova umetnost poziva na nasilje" onda lepo prijavis policiji i ako se ispostavi da si u pravu, gledas kako ih vode  u zatvor jer je to vrlo ozbiljna optuzba koja ne moze da prodje s minimalni uslovnim kaznama... a ne da podrzavas (uslovno receno) razne naci gerilske akcije samo zato sto unsitavaju nesto sto se tebi licno ne svidja. 

Istu foru je uradio levijatan... svi su bili u fazonu "nema veze sto su nacosi i sto upadaju ljudima u kuce i maltretiraju ih, jer su to ljudi koji muce zivotinje".  Zamisli tu bolestiju. Upadas ljudima u kucu i ponizaas ih i zastrasujes zato sto si resio da uzmes pravdu u svoje ruke? Ja sam od prvog dana bio zestoki protivnik levijatana i smatram da niko ne bi smeo sebi da dozvoli da uzima pravdu u svoje ruke jer je to siguran put  u anarhiju i raspad svih sistema...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Smaragdni kamičak рече

Nije promocija nasilja već glorifikacija mučeništva za Hrista kroz koju deluje blagodat.

To se ne vidi iz same freske. Sto bi reko Teks ako nema konteksta onda to sto vidim je to sto vidim. A vidim kako ljudi deru coveka na zivo. Morbidnost, grozota, satanizam, poziv na nasilje...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...