Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Вилер Текс рече

Дакле ове карикатуре су уствари настале као осуда насиља према деци?

Tako je. Izmedju ostalog... To bi bilo onako blatnatno tumacnje, ispravno svakako ali ne  i konacno.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, cloudking рече

A kog sad ovde birga za tvoje tumacenje karikatura? Jesi ih ti pravio? Nisi. Jesi ih cepao? Nisi.

Ovde se prica  o aktu nasilja, koji ti nikako da osudis a sve se vracas na tvoje licno misljenj o karikatiruama koje iskreno bas nikoga em ne zanima em nema nikakve veze sa temom.

А кога брига за твоје тумачење слободе? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Tako je. Izmedju ostalog... To bi bilo onako blatnatno tumacnje, ispravno svakako ali ne  i konacno.

Аха добро. Несхваћени уметници. Потпуно ретардиран начин исказивања мисли. А нешто та тема насиље према деци није била актуалена пре 30 година тако да не верујем у твоје тумачење.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Najveća greška je da se od umjetnika traži da iskazuju šta su htjeli poručiti. Umjetnik ne bi bio umjetnik da mu je to u opisu posla. Bio bi naučnik, pronalazač, inženjer....Nije na umjetniku da dokazuje šta je poručio nego na onom ko gleda tu umjetnost da skuži i na svoj način to sagleda.  Kao i sa onom Šarlijevom karikaturom, tvoje je hoćeš je gledati kao uvredu na dječaka i biti gnjevan, ili ćeš je gledati kao sprdnju na sistem i biti miran ili se nasmijati. 

Ovo si bolje srocio nego sto bih ja a ja jesam umetnik :D:D:D 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

А кога брига за твоје тумачење слободе? 

Haha pa svkoga ko ima makar dva grama mozga u glavi :D

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, J_a_n_a рече

Ama ljudi, ne možete porediti freske i ilustracije. To je kao da poredite Mikelanđela sa Andy Warholom.

Могу, они су урбани,слободни, модерни...просветљени. Они могу све. А ти волиш кукасти крст.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Аха добро. Несхваћени уметници. Потпуно ретардиран начин исказивања мисли. А нешто та тема насиље према деци није била актуалена пре 30 година тако да не верујем у твоје тумачење.

Opet  pricas naopamet. Karikatura je inspirisana stvarnim dogadjajem...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Могу, они су урбани,слободни, модерни...просветљени. Они могу све. А ти волиш кукасти крст.

Bas sam te iznervirao. Nije mi to bila namera. Oladi malo glavu pa ce pricamo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Opet  pricas naopamet. Karikatura je inspirisana stvarnim dogadjajem...

Дакле ради се о карикатури која се односи на конкретно убиство/насиље. Мислим да то нису теме за карикатуре и да постоји много бољи начин да се уметнички ангажује на те теме.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Е добро је слободо. Ајде здраво

Haha,

pa ja kazem "svako treba da ima slobodu da misli i radi sta zeli, dokle god ne povredjuje druge"

a ti kazes "ne, ne, treba da nam bude ograniceno sta mozemo da pricamo a da sudije za to budemo mi sami jedni drugima" :D:D  :D 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...