Jump to content

Papin najvažniji suradnik: Bez Srpske pravoslavne crkve ništa od kanonizacije Alojzija Stepinca

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 часа, Дејан рече

Kao i svaki sveti otac , tumačiti se  mora iz duha vremena. Ta priča o osipanju PC zbog pedofilije nije tačna. To su glulosti i neupućenost. Otac Justin jeste imao svoje ekstremne stavove, naročito o ekumenizmu, Nikolaj takodje, jelte poredio je pad Adama sa padom Pape u Rimu. Pravoslavne ekstremne struje ih koriste za opravdavanje svojih stavova, medjutim ,svetinje svetima, plitkost plitkima. 

E sad, šta sve laju o Nikolaju. Jedni kažu da je ekstrem, drugi da je svilen i salonski kaludjer, treći da je izdajnik vere, da je nacista, kolaboracionista i hitlerovac, da je bio protiv voza, kulture i kupanja. On se u trenutnim istorijskim okolnostim dobro držao, njegov život je poprilično izučen a psi laju a betar nosi. Nemam ja ništa protiv da ti imaš odredjene utiske, imam ih i ja , ali celina je celina a ne uzimati šta ti odgovara.

Juče si pričao da u KC Poljaci i Hrvati su ekstremni nacionalisti a danas tvrdiš da u KC nema nacionalizma.

Брате, видиш да се разгоропадио. Да си Свети Илија, неће те послушати ни чути. Да сам ја нека власт доио би тај јужно воће.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Дејан рече

када је тадашња председница рекла да је сада ХР историја чиста као суза. 

Чиста ко Степинац.

Сутра ће тако о Максу Лубурићу да причају да су га натерали мангупи, па онда Павелића су лоше саветовали и на крају погинула два Србина, а можда је била природна смрт.

Овај СрбинКатолик као и остали католици на овом форуму забадају главу у песак, имају амнезију и оперисани су од мисли да су Хрвати уз велику подршку РКЦ два пута починили геноцид над Србима. А то је исто као да су усташе, што неки можда и јесу само глуме финоћу као од 45. до 91.  И они то никада у глобалу неће признати. Само неки појединац ће се пробудити и то по Божијој милости.

Ово су они: (поготово ови испред факултета)

Коме није јасно нек понавља видео док не схвати.

ПС: И још СрбинКатолик пише гадости о Св. Јустину и Св. Николају. Нису они екстреми нити тзв светитељи како их је он назвао, него га разибличавају јер су аутентични Срби. А аутентични Србин је само православац, свидело се то некоме или не. 

Подели на овим сајтовима

То за Светог  Николаја су видели од бискупа Хочевара. Морао је и Синод да интервенише. 

Што се тиче православних има их и који су Срби из мешовитих бракова и са њима треба бити деликатан може се разумети да су осетљиви што је Степинац био најобичнији злочинац и мрзео Србе. А ови који пљују Св.Николаја и Св.Јустина њих прескочити јер не вреди се са ујкицама расправљати.

ISKRA.CO

Свети архијерејски синод СПЦ саопштио је да изјаву београдског надбискупа Станислава Хочевара о личности владике жичког и...

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

Јасно је зашто добар део Хрвата хвали Степинца. Једино им је он остао од све те клике усташа, почевши од Павелића, Францетића, Лубурића, Фра Сотоне Филиповића, Артуковића и осталих усташких првака на које су се позивали, које су величали и који су им и државу направили. Целом цивилизованом свету су се поменути згадили и помињу се као најгори олош људски.

Једино је остао Степинац, чија (зло)дела још нису уочљива у мери као код горе поменутих. Он их је чинио на мало лукавији и подмуклији начин, није држао нож за клање, али је држао врат и главу онима који су требали бити клати. Ето, није знао ко је био поглавник, није знао за јаме, клања, шта су усташе радиле по логорима, није знао ни да постоје логори (чак логори за децу), није знао да су му на стотине свештеника баш у тим усташама, да се Срби насилно покатоличавају. Ништа он то није знао, а вешто се крио иза крста и римокатоличке цркве и заједно са њима све то поздрављао и благосиљао.

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

Papa Franjo je star čovek uskoro će nas napustiti meni izuzetno draga osoba ali njegove ideje jednostavne neće proći ma koliko njegova želja za promenama bila velika. Danas sam pročitao novo istraživanje sada čak 85% biskupa i kardinala po istraživanjima protivnici su pape Franje a samo 15% podržavaju ga uz dodatak da se po rečima tvrdostrujaša "očekuje papina skora smrt" sve je jasno.

Alojzije Viktor kardinal Stepinac je službeno od strane pape proglašen Blaženikom Katoličke crkve, čim ode papa Franja već sledeći papa a većina kardinala KC su na strani Hrvata i požuruju papu što se dalo videti i po izjavama, proglasiće Stepinca blaženog svecem Katoličke crkve. Pre neki dan sam imao priliku da ovde 1000 km od Zagreba u KC vidim sliku Stepinca, ne vidim da imaju mise na hrvatskom samo na nemačkom sve je jasno on je za Katolike sirom sveta prihvacen a sve ostalo, i nase srpske pobune ostaju u granicama Srbije za domaću upotrebu.

Mene za Stepinca baš boli briga iskreno ja ga ne slavim niti cu ali prihvaticu cinjenicu da je svetac KC kada to postane iz ljubavi prema svojoj crkvi a SPC ima vise svetaca, poput popa Mace iz CG a koji je po svedocenju klao i ubijao.

Svakako pitanje Stepinca nije pitanje SPC vec nase unutar katoličko pitanje i tako se i rešava i taj poslednji korak pred proglasenjem blazenika. On za mene nije i ne moze biti zločinac jer nije ubijao nikoga, bio je u sluzbi Kraljevine Srbije na Solunskom frontu, kraljev odabir pa necu biti protiv volje Kralja Aleksandra koji nam je toliko dobra doneo kao narodu.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Дејан рече

Хоћеш да кажеш да на основу историјскиј фактограга "свесрпски спасилац" Степинац није могао да допре до Анте Павелића јер су његове информације биле побијене од стране 13 генерала усташке војске који су били Срби. Претпостављам да су говорили Анти како Срби у Јасеновцу исказују невероватан глумачки таленат у казалишним претставама и тамо умиру само од природне смрти?

Није проглашен за блаженика јер је био било чији "спаситељ", него јер је био, по становишту РКЦ и рекло би се целог запада, неправедно осуђен за ствари за које није био крив, а ту је казну прихватио и одбио је све понуде за депортацију, азил или помиловање. Блаженик је јер је, по становишту РКЦ, жртва комунистичког режима.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Вилер Текс рече

Овај СрбинКатолик као и остали католици на овом форуму забадају главу у песак, имају амнезију и оперисани су од мисли да су Хрвати уз велику подршку РКЦ два пута починили геноцид над Србима.

Не само католици, уброј слободно и мене, а ја сам српски десничар, изразито антихрватски настројен.

Знам да је оно што ја сматрам истином горка пилула за многе Србе, али највећа победа Хрвата и јесте у томе што су нам као коску бацили да се забављамо Степинцима и Ватиканом, док су они за то време остварили и циљ и Павелићев план. Док се ми рвемо са Ватиканом и мрзимо католике јер су Хрвати католици, а не мрзимо Хрвате просто јер су Хрвати.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Тражитељ рече

Не само католици, уброј слободно и мене, а ја сам српски десничар, изразито антихрватски настројен.

Знам да је оно што ја сматрам истином горка пилула за многе Србе, али највећа победа Хрвата и јесте у томе што су нам као коску бацили да се забављамо Степинцима и Ватиканом, док су они за то време остварили и циљ и Павелићев план. Док се ми рвемо са Ватиканом и мрзимо католике јер су Хрвати католици, а не мрзимо Хрвате просто јер су Хрвати.

А зашто би мрзели било кога?

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Тражитељ рече

A zasto da mrzim bilo koga ?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

Pilsel je kao i povjesničar Šarić j....o bi se za svaki srpski dinar jer ih u HR iskreno...niko ni za zivu paru da eto budem i ja po pravilima foruma malo jel...kanda ovaj avaj :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Дејан рече

А зашто би мрзели било кога?

Идеално би било да се не мрзи нико. Али ако се већ мрзи, боље да та мржња буде правилно усмерена него да се троши на бачене мамце или скретање пажње.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SrbinKatolik рече

Pilsel je kao i povjesničar Šarić j....o bi se za svaki srpski dinar jer ih u HR iskreno...niko ni za zivu paru da eto budem i ja po pravilima foruma malo jel...kanda ovaj avaj :)

Немој нашег Драгу да блатиш и вређаш, последње упозорење!

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Тражитељ рече

Сам и се сврстао међу оне које кад питам да ли вам жупници говоре нешто о геноциду над Србима, један одговара да им је жупник говорио о цврчку и мраву. Мене би било срамота да се сврставам са таквима.

Ово што ти радиш је ревизија историје. Што је апсолутно неприхватљиво. Нажалост радио си то и другим случајевима и то само на основу својих предпоставки. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Дејан рече

Немој нашег Драгу да блатиш и вређаш, последње упозорење!

Ne u tom smislu. Meni je on drag generalno podržavam njegov rad nadam se da će dobiti zeljenu dozvolu od patrijarha da završi doktorat i na Bogoslovnom fakultetu BGU, samo sam rekao svako ima svoju računicu. Što se tiče Pilsela on je dobar čovek o svidja mi se njegovo razmišljanje. Protiv Hrvata nemam ništa štaviše otvoreno uvek kažem da jako volim hrvatski narod ali ne volim hr politiku.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...