Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 часа, haveaniceday рече

Neka zabadaju nos, al ako je osoba x lazov ne mora da znaci da novinar koji istrazuje osobu x nije lazov i da je sve sto taj novinar kaze istina.
Sami su napisali da je to broj preminulih kod kojih je detektovana korona.

Ja ne moram tebi da objasnjavam da mozes da imas koronu al da umres od neceg sasvim sestog. Npr osoba u poslednjem stadijumu rukama, samo se ceka dan kada ce da rikne, zbog oslabljenog imunog sistema napadne ga i korona i on umre(znam za slican slucaj). Ne vidim kredibilan razlog zasto bi to ubacio bilo ko u slucaj smrti od korone.

Ti si meni objasnjavao i da ne mozes da imas posledica ako si kovid prelezao asimptomatski i ako se dobro secam mojim suprotnim tvrdnjama si se blago podsmevao i insistirao da treba malo vise da istrazim... istrazio sam. I nisi u pravu. Al kako da ti to sad objasnim? NIkako, batalio sam. Al ti zato sad manje verujem kad nesto napises... 

Sto se ovoga tice, naravno da znam da ako imas koronu ne mora da znaci da si od nje  i umro, ali isto tako znam dve stvari- da ako umres od prethodne bolesti a mogao si da zivis sa njom jos puno godina onda si definitvno umro od korone... i druga stvar- vise  uopste ne sumnjam u spremnost nase vlasti da nas sve redom zive sahrani ukoliko bi procenili da bi im to osiguralo opstanak.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Juanito рече

:smeh1:

@Дејан  Čestitam pobedu!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Дејан рече

Nema smisla istomišljeničko čestitanje.

Kada onaj koji gubi dostojanstveno se ponaša , dobija na kredibilitetu i šansu za neku svetlu budućnost. Ovako je sve vrlo prizemno , besmisleno i bez budućnosti , budućnost prilada dostojanstvenima bez obzira na političko i svako drugo mišljenje.

Dostojanstvo je odlika kvalitetne ličnosti.

Дефинитивно ниси погрешио да је све врло приземно, бесмислено и без будућности. Приземни и бесмислени избори и земља без будућности. На чему да ти честитамо, јеси ли ти то остварио неки успех? Ако јеси дај реци па од срца да ти честитам. Твоје поистовећивање са изопаченом сектом која узурпира власт већ годинама није повод за честитање никакав.

Ја немам толики проблем с тим што неко ко има мање капацитета за поимање ствари или је условљен гласа за снс, али образовани и интелигентни људи који свесно бирају да саучествују у овом злочиначком иживљавању над народом и државом нису никако неко коме треба честитати. 

Притом победа подразумева да си се против неког такмичио... борио.. а овако играш се сам са собом или пак неким умишеним противницима и онда кад победиш ти би да те китимо хвалама... слатко. Блавоо Декии :aplauz:dobardecko

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, sampaganini92 рече

Дефинитивно ниси погрешио да је све врло приземно, бесмислено и без будућности. Приземни и бесмислени избори и земља без будућности. На чему да ти честитамо, јеси ли ти то остварио неки успех? Ако јеси дај реци па од срца да ти честитам. Твоје поистовећивање са изопаченом сектом која узурпира власт већ годинама није повод за честитање никакав.

Ја немам толики проблем с тим што неко ко има мање капацитета за поимање ствари или је условљен гласа за снс, али образовани и интелигентни људи који свесно бирају да саучествују у овом злочиначком иживљавању над народом и државом нису никако неко коме треба честитати. 

Притом победа подразумева да си се против неког такмичио... борио.. а овако играш се сам са собом или пак неким умишеним противницима и онда кад победиш ти би да те китимо хвалама... слатко. Блавоо Декии :aplauz:dobardecko

Играње са самим собом је јако важно за здраво одрастање и очување истог тогом зрелог периода .

У сваком случају хвала намлепим честиткама, љуби брат.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Ti si meni objasnjavao i da ne mozes da imas posledica ako si kovid prelezao asimptomatski i ako se dobro secam mojim suprotnim tvrdnjama si se blago podsmevao i insistirao da treba malo vise da istrazim... istrazio sam. I nisi u pravu. Al kako da ti to sad objasnim? NIkako, batalio sam. Al ti zato sad manje verujem kad nesto napises...

Pa sto nisi okacio to sto si nasao... da vide ljudi, ne valja da krijes tako bitne informacije od javnosti.

Sto se ovoga tice, naravno da znam da ako imas koronu ne mora da znaci da si od nje  i umro, ali isto tako znam dve stvari- da ako umres od prethodne bolesti a mogao si da zivis sa njom jos puno godina onda si definitvno umro od korone... i druga stvar- vise  uopste ne sumnjam u spremnost nase vlasti da nas sve redom zive sahrani ukoliko bi procenili da bi im to osiguralo opstanak.

Kako mi da znamo da li su uradili to ili su novianri jednostavno videli da je dobar clanak da dobijaju klikove samim tim i pare? Ja ne sumnjam ni u nasu vlast, al ne sumnjam ni u novinare da su spremni na sve samo za klikove i pare.

Подели на овим сајтовима

@cloudking ja bih stvarno voleo da mi podelis te stvari koje si nasao jer sam ja nasao naprimer ovo:

WWW.NPR.ORG

u celom clanku pise "ne znamo mozda moze"

nasao sam ovaj clanak koji takodje kaze "ne znamo al mozda moze"

WWW.DAILYMAIL.CO.UK

A new study from Scripps Research in La Jolla, California, found that among 76 asymptomatic coronavirus patients on the...

Studija o kojoj pricaju obuhvata 70 osoba, uglavnom staraca, gde su njih 35 imali neka ostecenja na plucima. Al opet - veze ne mora da ima sa koronom.

ovde je isti rad...u drugom clanku

WWW.DECCANCHRONICLE.COM

Up to 45 per cent of coronavirus infections may be asymptomatic, a new study reveals

Bukvalno novinari koriste jednu studiju, kako sam razumeo iz novina od 74 osoba, uglavnom staraca i starica.

" "Although the latter infected persons reported no symptoms, some actually had subclinical changes in their lungs. When computed tomography scans for 76 of these persons were examined, 54 per cent showed lung opacities," the researchers wrote in the study. "

Klasican clickbait. A pritom su ispitali i 3000 zatvorenika od kojih je 96 % njih bilo asimptomaticno. Sto ti znaci da je  ugeneralnoj populaciji verovatno 96 % ljudi asimptomaticno.

Подели на овим сајтовима

@cloudking evo brate iscitao sam prvu stranu googla, sve slucajeve koje navode je jedna ista studija gde je 40 % od nekih 70 ljudi (uglavnom staraca) bilo asimptomaticno i imalo ostecenja na plucima al pojma nemaju da li je od covida ili od neceg drugog. Znaci sve sto sam video je klasican novianrski clickbait.

Mislim da u to verujes ali u studije o vremenskim uslovima i covidu koje sam ti ja dao koji ukljucuju sirenje covida na preko 250 gradova ne verujes.. ono... stvarno brate, ne znam kako da ti se ne "podsmevam" jer imas standarde jako fleksibilne.

Ja ovde znam da jos nista nije sattled science, al makar biram sta cu da verujem na osnovu semple i ponavljanja..... kao za vremenske uslove sto je ponovljeno par puta i sample je jako veliki i jasno se vidi KORELACIJA izmedju vremenskih uslova i transmission rate - sto je toplija i vlaznija klima to je manji transmission rate.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, haveaniceday рече

Kako mi da znamo da li su uradili to ili su novianri jednostavno videli da je dobar clanak da dobijaju klikove samim tim i pare? Ja ne sumnjam ni u nasu vlast, al ne sumnjam ni u novinare da su spremni na sve samo za klikove i pare.

Па јел неко демантовао? Ако је ово деманти

RS.N1INFO.COM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su "licemerne" tvrdnje da vlasti Srbije umanjuju broj zaraženih i...

онда ја ипак бирам да верујем новинарима.

Иначе ја лично верујем у ово јер сам још на почетку ванредног стања чуо од неких људи које познајем да је много већи број умрлих у Нишу, конкретно у геронтолошком центру, од званичног. А исто је овде неко, не сећам се тачно ко, скоро ископао податак од погребног предузећа да је за време епидемије преко 300 људи сахрањено у металним сандуцима - што се ради када особа умре од заразне болести и постоји опасност заразе.

Тако да коначни број може да буде само већи и од овог што су новинари ископали.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Tu upadaš u mali "conundrum"... novinari koji su to otkrili ne zarađuju od klikova nego od donacija... ova priča je urađena u okviru projekta kojeg finansira USAID... Tramp već neko vreme pritiska USAID da uskladi svoje politike sa njegovom, a nedavno je to rezultiralo i smenama i direktinim postavljenjima zanimljivih Trampovih ljudi u rukovodstvo USAID-a... tako da... ako hoćeš da optužiš ove novinare da lažu za pare, moraš da prihvatiš da to rade po nalogu tvog omiljenog orangutana...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...