Jump to content

Анализа организованог писања шаблонских коментара против СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

1*c2sDtxMjmFR2ZUtka09HQw.png

Мрежна агресија на свест православаца и мрежни напади на СПЦ су директни напади: и на тебе, и мене, и моју и твоју породицу. Наравно да о томе нико не сме да ћути.

Србија према последњем попису из 2011. године има 84,59% православаца и то са тенденцијом раста.

Српска православна црква као једина вера у региону чији верници нису пристајали на окупацију, као и једина вера у региону која није била на страни нацист,а нити је благосиљала геноциде као што су чинили католици и муслимани у Првом и Другом светском рату. Као таква, претња је за сваког окупатора. Због тога се непријатељи боре против ње већ неколико векова. Данас у доба социјалних мрежа сведоци смо гомиле лажних вести искључиво против Српске православне цркве као једине бране окупацији.

1*km2w6g_tFMGoQM1HoPYRHg.png?q=20
1*km2w6g_tFMGoQM1HoPYRHg.png

Циљ ових агресивних лажних изјава су млади јер 98% младих се информише преко друштвених мрежа попут Инстаграма, Фејсбука, Твитера и Јутјуба. Ту они постају лак плен за различите стратегије манипулације.

Према неким подацима, 2% корисника ствара 60% коментара на одређеним медијима. Приближно исти проценти су и на свим осталим друштвеним мрежама. Намеће се логично питање ко то има снаге, времена, новца и других ресурса да ствара све те мимове, статусе, сличице, видео клипове, лажне исповести против Српске православне цркве као и коментаре, одговоре на коментаре...? Јасно је да то нису појединци.

Само у месецу марту 2020. године анализом коментара на само једном медију смо нашли преко 3000 шаблонских коментара сличне садржине, истог начина писања, који отворено покушавају да нанесу штету православљу у Србији.

Анализпм неколико хиљада коментара против СПЦ помоћу форензичке дијалектике и „text-mininga“ долазимо до закључка да већину негативних коментара под разним именима пишу исте особе. Пар особа стоји иза безбројних профила. Одаје их употреба истих фраза, исти стил писања, шаблонски коментари и вредносни систем, као и основно непознавање историје и православља што њихове преваре чини очигледним. Типичан пример лажног представљања и покушаја дискредитовања СПЦ почиње реченицама:

• „ Ја сам верник АЛИ“, где реч „АЛИ“ искључује све оно пре ње.

• „Католици то боље раде.“

• „СПЦ је злочиначка организација.“

• „Средњи век„ или „Верници су примитивни !

• „СПЦ је пуна мржње“ - при том писци шаблонских коментара показују забрињавајућ ниво мржње.

• „Попови лопови“- крилатица из доба комунизма која је имала за циљ да дискредитује СПЦ преко свештених лица.

• „Вернике треба хапсити.“

• „Попове треба хапсити.“

• „Православна џамахирија.“

• „Народ је глуп.“

Циљ ових коментара и одговора на коментаре као и мимова је - бихевиористички метод којим се младима намеће насилно став да си „глуп, примитиван, злочинац, лопов„ ако си верник. Тако да се преко притиска околине која је већ због слабог карактера упала у анти-српски навратив приморава слабе јединке да напусте православну веру.

Алати коришћени за проналажење, сортирање и анализу података:

Scrapinghub, RStudio, Google Cloud Natural Language

У прилогу фајл са коментарима као и основним подацима.

https://drive.google.com/file/d/1QmwHdoLAuZ9ISTcbQxT3H4uR2nJzcDmg/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1QiZN7-f3wMAKGhYVLgX7B9S3OSnDhzPX/view?usp=drivesdk

View full Странице

Подели на овим сајтовима

Браво за тему.

Не могу отворити на Гугл диску овај други документ. Кад скинем на комп, нема екстензије па сам отворио у уређивачу текста, али само су исписани коментари у сваки ред. Дакле, ако може мало појашњење за нас лаике, како се тумаче резултати?

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Трива рече

Браво за тему.

Не могу отворити на Гугл диску овај други документ. Кад скинем на комп, нема екстензије па сам отворио у уређивачу текста, али само су исписани коментари у сваки ред. Дакле, ако може мало појашњење за нас лаике, како се тумаче резултати?

Пробај да отвориш фајл у Ворду (код мене ради). Али прву табелу не могу да отворим. Када је отворим из ексела у рачунару изађе овако:

SharedScreenshot.thumb.jpg.68e865f93406c3312f7d245d1dc326ce.jpg

Подели на овим сајтовима

Ако неко из Цркве стварно верује у ово што је написано, онда не познаје сопствени народ. Како сумњам да је ово дошло са благословом неког од високих црквених великодостојника, најпре ће бити да је неки млађи а технички писмени свештеник СПЦ ово одрадио.

Непријатеља Цркве у овом друштву има далеко више од "неколико људи који имају ко зна колико лажних налога". Непријатељи Цркве су и многи који номинално иду у СПЦ или макар носе колач једном годишње. 

Непријатељ Цркве је данас свако онај ко се са сетом сећа комунистичких времена, или са сетом прича "бравар је био бољи", или са сетом прича како је са црвеним пасошем могао да иде свуда, итд итд. Тај није само непријатељ Цркве него и свог народа, али да не ширимо сад причу. Таквих непријатеља Цркве у овом народу је огроман број у односу на укупну популацију Србије, мери се у пар десетина процената сигурно.

Овакви текстови, иако несумњиво проистичу из најбоље намере, само замагљују право стање и уљуљкавају нас овако већ поприлично уљуљкане.

• Свиђа ми се 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...