Jump to content

Васкрс и забрана кретања

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Протомајстор рече

Откри нам, ко су Твоји ботови овде на форуму?

Ви желите да људе који дају отворену подршку мерама које се предузимају за добробит свих нас, па и вас самих, одмах нападате и сврставате у прокажену групу људи. Свако ко се не слаже са вашим мишљењем мора бити проказан и обележен. А шта би сте ви хтели? Да нам се корона увуче у старачке домове и да нам зарази наше баке и деке? Имате ли ви баку и деку? Мислите ли о њима? Или вам је једино важно да опонирате и пљујете по свему што се ради на корист наших најстаријих суграђана и нас самих. Живела Србија!

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ayla рече

I treba da nas sprži 5g. 
gasi net!

Seci kablove... spaljuj antene za 5G... :smeh1:

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Дејан рече

Давно сам читао, нисам сигуран да је тачно, да је након првог светског или већ неког рата, СПЦ забранила на 7 година причешће свим учесницима рата јер је постојала могућност да су убили некога.

Сад би ми требали аналогно закључити да свако ко оде на Литургију и причести се, може нехотично некога убити вирусом па би му требало забранити причешће на 7 година?

То желиш да кажеш?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, ronin рече

Гостујући вечерас у Дневнику 2 РТС, председник је рекао да ће сутра разговарати са Партијархом и члановима Синода, и мислим да ће услишити молбу Синода.  

Pa Kon će da ripi zbog Vučića 

Подели на овим сајтовима

Bilo je najava da će od četvrtka biti policijski čas, sada vidimo da je slobodan i petak pre podne i utorak pre podne.

Meni lično znači što će biti slobodne službe (makar) na Veliki Četvrtak na ustanovljenje liturgije. I baš zbog tog ustanovljenja bi naša SPC mogla da ponudi vernicima koji žele da na Veliki Četvrtak dobiju pričešće da imaju kući makar za Vaskrs.

Znam da će retko ko to tražiti i da od toga verovatno nema ništa uprkos preporuci Sinoda. Ali eto, ne mogu da zamislim ni jedan lepši i smisleniji gest u ovo vreme smutnje i podela koji bi vernima, na dan Tajne Večere, pokazao da su u svemu i na svaki način zajedno u toj Večeri i jedno Telo u Isusu Hristu sa sveštenicima i vladikama.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ayla рече

Spamujemo ovu temu... nego, interesuje me, može li se to za što korisno upotrijebiti? Da samo razmontiramo :stadaradim:

moze, imaju u sebi 5 kg bakar i pola kg platine:coolio:

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, jovanstanic рече

A šta ako je Hristos na odeljenju intenzivne nege? I tamo mu po jevanđelju (čak i ako ga ne zna) služi upišana medicinska sestra? A ta sestra mučenica moli i kaže: Molim vas, sedite kući.

Одличан комплетан пост, да не цитирам сада све. Ипак, овај део ме је баш погодио, вероватно јер мислим исто.

У Кијево-печерској лаври су двојица монаха умрли, један архимандрит Нектарије (73) и јерођакон Наум (47), 90 заражених.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, jovanstanic рече

Bilo je najava da će od četvrtka biti policijski čas, sada vidimo da je slobodan i petak pre podne i utorak pre podne.

Kako je slobodan utorak prepodne, kad je najavljena zabrana do 5 popodne?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Ромејац рече

Ви желите да људе који дају отворену подршку мерама које се предузимају за добробит свих нас, па и вас самих, одмах нападате и сврставате у прокажену групу људи. Свако ко се не слаже са вашим мишљењем мора бити проказан и обележен. А шта би сте ви хтели? Да нам се корона увуче у старачке домове и да нам зарази наше баке и деке? Имате ли ви баку и деку? Мислите ли о њима? Или вам је једино важно да опонирате и пљујете по свему што се ради на корист наших најстаријих суграђана и нас самих. Живела Србија!

Ne, nego je bas obrnuto.

Nas saka jada sto smo izmileli iz rupa i zamolili da nam se omoguci da na Praznik odemo u Crkvu nazvali su svakakvim gnusotama.
E onda smo mi malo uzeli da se branimo, jer necemo vise da cutimo kao kamenje.

A ti sad fino obrnu sve naopacke. Svaka ti cast.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

do 5 popodne?

ne, do 5 ujutru.

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...