jovanstanic Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Just now, Desiderius Erasmus said: Brzo bi ga prošla ta misao kad bi čuo o čemu se tu priča. Zato sam u mislenom eksperimentu stavio da dođe kod vernika, da malo ublažim šok i da bude neke molitve. Mada, nema garancija ni za to Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 37 minutes ago, Zmaj Pisum said: Virus se "lepi" i za razne površine i u zavisnosti od mnogo činilaca, na tim površinama može opstati izmedju nekoliko sati i nekoliko dana. Dodirom na takvu površinu, virus se može preneti na čovek (u kratko) По већини извора које сам прочитао, вероватноћа такве заразе је изузетно мала. Вирус на површини брзо губи способност да зарази људе, а и била би потребна огромна количина вируса да би се тако неко инфицирао. Теоријски није искључено, али је у пракси врло мала вероватноћа. obi-wan and Pinocchio's Half Brother је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 E dobro. Vreme je da se polako krene na vecernje o Stradanjima Gospodnjim. Braco, sestre, casni oci, vasa preosvestenstva, vase svetosti, svi ostali znani i neznani koje nemam uslova pojedinacno da pomenem ili sam ih iz nekog razloga zaboravio ili izostavio - oprostite svaku uvredu i koji bilo drugi greh meni gresnom i nedostojnom, da svi polako udjemo u podsecanje na svesveti Krst Gospodnji, a posle toga i u Njegovo slavno Vaskrsenje. Oprostite i Bog da prosti svima. Amin. Н И Н Е, Давид, Вилер Текс and 6 осталих је реаговао/ла на ово 7 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 11 минута, jovanstanic рече - prvi hrišćanin kada bi došao kod vernika na krsnu slavu i video kako se ljudi mole Hristu, lome kolač, piju vino i zajedno jedu mislio bi da je na liturgiji Narocito bi bio odusevljen kad bi video kako piju vino i zajedno jedu! ? jovanstanic је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 19 minutes ago, GeniusAtWork said: вероватноћа такве заразе је изузетно мала Sve je još friško i nepoznanica. Postoje razne teorije o tome. U svakom slu slučaju, saznaćemo na kraju balade, nakon svih istrivanja. Samo tada neće biti interesantno opštoj populaciji jovanstanic and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 42 минута, obi-wan рече Sve ovo imas na stetoskop.info - sajt koji vode pravi lekari. Idi pa njima kazi. Пребацујеш одговорност на неког другог. Тиме показујеш колико си неодговоран. Не верујем да тамо саветују људе да је окупљање у храмовима безбедно. Ако то раде дај линк. Нашао сам ово, без потписа: Kako se korona virus prenosi? Korona virusom se može zaraziti od drugih koji imaju virus. Bolest se može proširiti od osobe do osobe malim kapljicama iz nosa ili usta koje se šire kada osoba sa korona virusom kašlje ili izdahne. Ove kapljice dolaze u kontakt sa predmetima i površinama oko osobe koja kašlje/kija. Jedan deo pacijenata se zarazi korona virusom tako što dodiruju predmete ili površine na kojima se nalaze kapljice, a zatim dodiruju svoje oči, nos ili usta. Pacijenti se takođe mogu zaraziti ako udišu kapljice od osobe sa COVID-19 koja kašlja ili izdiše kapljice. Ти вадиш из контекста шта ти одговара и спајаш како ти одговара. fsa and Zmaj Pisum је реаговао/ла на ово 2 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovanstanic Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 35 minutes ago, Desiderius Erasmus said: Brzo bi ga prošla ta misao kad bi čuo o čemu se tu priča. Znaš kako, sada dopunih misleni eksperiment i mislim da bi se i uprkos raznim razgovorima na našim slavama ipak i sam ap. Pavle osećao kao na liturgiji. Imamo onaj događaj gde je Pavle govorio od uveče pa sve do ponoći tako da je i uspavani mladić pao sa prozora. A nakon pričešća još je Pavle govorio do zore. E sad, teško da je samo o veri govorio 12 sati a pogotovo što se to desilo u vreme jednog od njegovih misionarskih putovanja tokom kojih se njemu i njegovim saputnicima svašta dešavalo i sa vlastima i sa jevrejima, mnogobošcima, vernima i svim ostalim. Zato mislim da je na toj 12-časovnoj liturgiji verovatno bilo govora i o politici, životu, nevoljama a verujem da je bilo i šala i smeha i dobrog raspoloženja. Kao i na svakoj lepoj, dobro odmerenoj i hrišćanskoj slavi. Moraćemo, dakle, malo manje da kritikujemo naš srpski narod za slave i običaje kada nas je već Bog blagoslovio da imamo i obrednu i obednu liturgiju Justin Waters, Zmaj Pisum and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Пре сат времена, Zmaj Pisum рече Zamisli da je DNK kao čvarak, a protein svinjska mast. E sad taj čvarak potopiš u svinjsku mast, pa ga tako zalepiš na staklo. To lepo stoji sve dok je hladno. Ako ogreje sunce ili je temperatura visoka, mast se otopi, a čvarak sklizne i nestane. Ako je temperatura manja, neko vidi mast sa čavarkom, pa ga uzme u ruku. Dok je u ruci, nema problema, ali ako je alav i pojede taj čvarak, ugojiće se. Eto, u kratko Можеш код др. Кона у тим. Поздрав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 4 часа, Sanja Т. рече Na poziv i blagoslov sveštenika, na kraju i ja odoh na liturgiju. Pridržavajući se osnovnih mera zaštite. Sad kako bude. Samo kod mene je olakšavajuća okolnost što sam za pevnicom i što nema puno naroda "sa strane". Neka je na zdravlje i spasenje tebi i bebici ♥️ obi-wan, Sanja Т. and Предраг М је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 38 minutes ago, Вилер Текс said: Можеш код др. Кона у тим. Поздрав. Tražio si jednostavan odgovor i dobio si ga. Banalizovana istina da bi svako razumeo šta je virus. Nije naučni rad i ne mora ti se svidjati odgovor, ali to ne znači da ću te preporučiti nekome. To već ne bi bilo u redu jer nisi pitao za svoje simptome, već postavio uopšteno pitanje po nekoj upštenoj temi. Ali kada ne postoji adekvatan odgovor i argument, uoičajeno je u našem narodu, da se krene na lični obračun, kvalifikacije i preporuke Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Управо сада, Zmaj Pisum рече Tražio si jednostavan odgovor i dobio si ga. Banalizovana istina da bi svako razumeo šta je virus. Nije naučni rad i ne mora ti se svidjati odgovor, ali to ne znači da ću te preporučiti nekome. To već ne bi bilo u redu jer nisi pitao za svoje simptome, već postavio uopšteno pitanje po nekoj upštenoj temi. Ali kada ne postoji adekvatan odgovor i argument, uoičajeno je u našem narodu, da se krene na lični obračun, kvalifikacije i preporuke Брате, не слажем се са твојим ставовима у 99% случајева. У сваком случају не видим смисао дискусије без краја. Праштај и Бог ти добро дао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 25 minutes ago, Вилер Текс said: Брате, не слажем се са твојим ставовима у 99% случајева. У сваком случају не видим смисао дискусије без краја. Ne treba ni da se slažeš. Nismo suncokreteni pa svi u istom pravcu i ako se da mnogo naučiti i kada su stavovi različiti. A diskusiju nisam ja započeo, tako da... Bog ti dao sve najbolje, zdrav i verseo bio fsa and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 3 часа, obi-wan рече Brisevi uzimani sa stvari dali su potpuno negativan rezultat - nijednom lekari nisu uspeli da ozive virus sposoban da ponovo zarazi ljude. Kome verovati - njima ili tebi/medijima, pitanje je sad... Ispravka ako neko nije pre mene. Rezultat je pozitivan na nalaz (prisustvo DNK ili RNK) ali negativan na virulentnost (virus nije aktivan, tj mrtve ćelije). obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 3 часа, Zmaj Pisum рече Zamisli da je DNK kao čvarak, a protein svinjska mast. E sad taj čvarak potopiš u svinjsku mast, pa ga tako zalepiš na staklo. To lepo stoji sve dok je hladno. Ako ogreje sunce ili je temperatura visoka, mast se otopi, a čvarak sklizne i nestane. Ako je temperatura manja, neko vidi mast sa čvarkom, pa ga uzme u ruku. Dok je u ruci, nema problema, ali ako je alav i pojede taj čvarak, ugojiće se. Eto, u kratko Је л' да погађам чиме ћеш да се омрсиш? Срђан Шијакињић, Србољуб+ and Zmaj Pisum је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 12 минута, Јанко рече Ispravka ako neko nije pre mene. Rezultat je pozitivan na nalaz (prisustvo DNK ili RNK) ali negativan na virulentnost (virus nije aktivan, tj mrtve ćelije). Da, to sam i mislio - nasli ga, al` utepan trajno. Јанко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука