Jump to content

Зоран Ђуровић: Утук на Латиновића

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо налетех на текст. Рекао бих да је добар, али немам времена због посла који ме чека да читам до краја, па остављам за касније.

WWW.EPARHIJAKRUSEVACKA.COM

Основно хришћанско и пастирско созерцање нам предочава чињеницу да нам не може бити од утехе то што судимо другима када смо и сами они којима се непрестано суди, и...
Цитат

Упркос духовној трпези Господњој, данас се младоумни, гладни и жедни богослови, придошли са разних страна, хране само мрвама које падају од стола њихових господара „са прстом на челу, или с уздигнутим прстом и песницом“.

Морам вечерас полако...

Цитат

Са великом муком и данас треба обдржавати ред и поредак црквеног Предања, јер је мало оних који у томе подвигу успевају; док се неред и беспоредак нуде од стране многих мислећих парадигматичара

Браво @Zoran Đurović , ово си и ти у тексту приметио.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 294
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

21 minutes ago, dragisa said:

joooj

:0212_rolleyes:

nešto si 'teo reći...

isto ko @Bernard na drugoj temi o statistici, postavio "umno" matematičko pitanje pa zaćutao...

Dobro pusti to ko je upravu, drži mo se teme...

Različitost je dobra ... ovo kod nas je pretjerano a kod vas je čudno na primjer kad maloj bebi stavljaju pričest u usta ali dobro ako funkcionira.

Moram koristiti ovo " mi i vi" radi lakšeg razumijevanja.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, kopitar рече

Dobro pusti to ko je upravu, drži mo se teme...

Različitost je dobra ... ovo kod nas je pretjerano a kod vas je čudno na primjer kad maloj bebi stavljaju pričest u usta ali dobro ako funkcionira.

Moram koristiti ovo " mi i vi" radi lakšeg razumijevanja.

Procitaj Djurovicev tekst ponovo. U Carstvu je vecnost, nema vremena i godina, staraca i dece.

Ako si krsten, ako si Telo Hristovo, onda se i pricescuj. Nema prepreka.

Meni je tesko da shvatim ovo drugo, da se ceka neki uzrast da bi se krstena dusa pricestila : )

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Procitaj Djurovicev tekst ponovo. U Carstvu je vecnost, nema vremena i godina, staraca i dece.

Meni je tesko da shvatim ovo drugo, da se ceka neki uzrast da bi se krstena dusa pricestila : )

Августин је допуштао причешћивање беба. То се тек касије на Западу забранило. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Zoran Đurović said:

Августин је допуштао причешћивање беба. То се тек касије на Западу забранило. 

Da li to možemo smatrati kao usavršavanje predaje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Da li to možemo smatrati kao usavršavanje predaje.

Ја бих то пре видео као девијацију, а увођење васпитавања од малих ногу је у циљу стварања војске, мада је тога било и код нас. 

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Вукашин said:

Kako da se pričešćuješ ako fizički ne možeš, nije razumno bebi davati pričešće ako ne ide. 

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Zoran Đurović said:

Ја бих то пре видео као девијацију, а увођење васпитавања од малих ногу је у циљу стварања војске, мада је тога било и код нас. 

Možda do 1 godine ne pričešćivati djecu a vaspitanje je potrebno ali ne kao neka stroga forma već prilagođeno djeci.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, kopitar рече

Kako da se pričešćuješ ako fizički ne možeš, nije razumno bebi davati pričešće ako ne ide. 

Да се крв. Некако се верује и да у њој има тела, као што католици верују да хостија садржи и крв.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Да се крв. Некако се верује и да у њој има тела, као што католици верују да хостија садржи и крв.  

U toj Krvi ostaće bar jedna mrvica Tijela...ako ne ostane mrvica, ostaće molekul..znači obrni okreni...Beba se ful pričesti. :sunce:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

To je ok

Jel se umače hostija u vino ili na bilo kakav način dolazi u dodir s vinom? Kako se priprema hostija?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

To je ok

Иначе, мислим да је непричешћивање деце девијација јер се дете, иако не зна рационално мјаку, инстиктивно вввезује за њу и храни преко ње и није искључено из заједнице са њом. Тако и деца могу да благују еухаристију иако нису стекли употребу рација на завидном нивоу. Видимо чак и на овом форуму и да неки матори је нису стекли а причешћују се. :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...