Jump to content

Зоран Ђуровић: Утук на Латиновића

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Ivan Marković рече

Inkvizitorom

:mazenje:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 294
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Не брини, падре. И мене цео дан ужасно боли глава, као и јуче ујутру. Срећа па сам радио поподне. Али то је моја уобичајена метеопатија која траје од детињства. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, ana čarnojević рече

Имамо ружичасти облак хигијеничара који тврде да је свето причешће пропадљива роба, да преноси заразу етц. и блеја. 

To da su evharistijski elementi podložni propadljivosti je poznato Crkvi, zato se i isušuju, da se ne pokvare (tu mislim na ono što se čuva u darohranilici za bolesne). ;)

Što se zaraze tiče... ako se neko dostojno, sa verom, pričešćuje, čisto sumnjam da će biti zaražen; ali ako neko nedostojno prilazi Pričešću (a takvih će uvek biti), da li će i oni biti natprirodno zaštićeni? Ili postoji mogućnost da će se zaraziti, pa preneti to posle ljudima van Crkve?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Просечан србенда рече

А шта ако свештеник буде потребан (а биће) некоме ко ће данас или сутра бити на самрти? 

Зато се има аусвајс. 

Блокада није тотална. Народа свакако нема у црквама на служби. Литургише се понегде. Не разумем чему ова хистерија када су се Срби причешћивали једном или 4 пута годишње? Никанор и сада не даје људима да се причешћују ван поста. Ако хоћеш ван поста, онда брајко 7 дана на води. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Зато се има аусвајс. 

Блокада није тотална. Народа свакако нема у црквама на служби. Литургише се понегде. Не разумем чему ова хистерија када су се Срби причешћивали једном или 4 пута годишње? Никанор и сада не даје људима да се причешћују ван поста. Ако хоћеш ван поста, онда брајко 7 дана на води. 

Има ли се аусвајс? Ја га не видех, али могуће је да је у процесу, што каже Благовесник. Али што то није урађено пре седам дана, а не да сутра неко крепа без причешћа. Хистерије има, али око овог чудног вируса који туче све медијске рекорде. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ivan Marković рече

Svoje bračne dužnosti izvršnih danas.

Црни јадо, па зар те у Сланцима нису научили да за врема поста нема ничег?! Ђе ће ти душа? :unbelieveble: 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Црни јадо, па зар те у Сланцима нису научили да за врема поста нема ничег?! Ђе ће ти душа? :unbelieveble: 

Не, нису ме тако учили у Сланцима. Неко те преварио. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Desiderius Erasmus рече

Što se zaraze tiče... ako se neko dostojno, sa verom, pričešćuje, čisto sumnjam da će biti zaražen

Еразмо, не живиш више ти него Ава у теби!:)) Тако и ја мислим. Ризик је јако мали или никакав, али пошто немамо егзактних метода - наиме никоме не бих саветовао да гура причешће под микроскоп и да га тестира, јер је у питању Тајна и чудо које се ту дешава, ја сам само за опрез у изражавању, док су ови са ТеологијаЊет заступници да ћеш нешто сигурно фасовати. Данас су кориговали нишан. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ivan Marković рече

Има ли се аусвајс? Ја га не видех

Нисам написао јавно јер ми један прота каза да то не ширим јавно, јер ће другосрбијанци и аутошовинисти да то искористе за даљу харангу на СПЦ. Проћи ће и ово. Ја прорекох одавно да ће до јула да се нормализује живот колико је могуће, а да ћемо ми у Италији до јуна доћи до бољитка. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Еразмо, не живиш више ти него Ава у теби!:)) Тако и ја мислим. Ризик је јако мали или никакав, али пошто немамо егзактних метода - наиме никоме не бих саветовао да гура причешће под микроскоп и да га тестира, јер је у питању Тајна и чудо које се ту дешава, ја сам само за опрез у изражавању, док су ови са ТеологијаЊет заступници да ћеш нешто сигурно фасовати. Данас су кориговали нишан. 

То значи да полако приближавамо ставове. А како су то кориговати нишан?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Da, tako i naš prijatelj Jov (veroučitelj) kaže: nema magijske zaštite prilikom pričešćivanja. Ako se neko u Pričešću zaista susreće sa Hristom, teško da će biti zaražen; ali ako ne - ko može da garantuje? ;)

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ivan Marković рече

То значи да полако приближавамо ставове. А како су то кориговати нишан?

TEOLOGIJA.NET

Глобална криза изазвана пандемијом COVID-19 покренула је низ жустрих расправа међу хришћанима. Из тог разлога се...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Нисам написао јавно јер ми један прота каза да то не ширим јавно, јер ће другосрбијанци и аутошовинисти да то искористе за даљу харангу на СПЦ. Проћи ће и ово. Ја прорекох одавно да ће до јула да се нормализује живот колико је могуће, а да ћемо ми у Италији до јуна доћи до бољитка. 

Добро, али ако више од пола фирми/служби у Србији има аусвајсе, што би био проблем да га има и Црква? Што се тиче аутошовиниста и оних, они су до те мере у Србији омражени да се јавност  око њихових реакција не потреса. Ал добро. Битно је, по мом мишљењу, максимално дићи галаму на мрежи да би "Држава"( тео си рећи мочвара) разумела да не може да затвара храмове кад јој се ћефне. Данас се ратови добијају или губе за тастатуром.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Znači pored pravoslavnih dijamanata, imamo i pravoslavne grafite? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...