jovanstanic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 12 минута, Просечан србенда рече за сада код нас није опасан јер није било експлозије епидемије Kod nas se eksplozija epidemije upravo dešava. Nevolja je što ćemo to da vidimo i čujemo za dve nedelje kada krenu da se javljaju oni koji su se danas zarazili šetajući se po koje gde. Kao kad vidiš munju u daljini pa čuješ grmljavinu posle 15 sekundi i kažeš: uf, nema veze, oluja je 5km daleko, valjda neće to još kod nas. Драшко, Zoran Đurović and Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 22 минута, Bokisd рече pitanje je koliko vremena je potrebno izmedju razlicitih povrsina da predje virus i pocetna cifra je oko 5.sekundi Odakle ovo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 17 минута, Иванушка987 рече Па, реално.... Јер то је једино рационално објашење зашто неко није добио лепру, тбц и сл... Али, у овом случају и ја више волим духовни бодибилдинг... Али се разумемо, и да се отресе прах са оног документа што је О. Зоран послао и то би ми било ок... Мада, колико се полемише око свега, не би ме чудило да Бог допусти и да од богослужења буде цврц- јао, не! Ево, опет помињем допуштење- ала сам у прелести некој, то не постоји... Ima tamo u onome, sto se poziva RPC na neku staru praksu pricescivanja bolesnih,.... ima i o tome kako ni 'obicnom' svesteniku (znaci ne onom ko po svojoj veri i savesti radi sa bolesnicima) nije bas tako lako da ide da pricesti nekog bolesnog coveka sa jako opasnom i smrtonosnom zarazom. I, tamo ima kaze se i daju se neke preference ka sanitarnoj opreznosti,.... ali, i kaze se (parafraza) pa i ti si svestenik Boziji i uzeo si na sebe tu zaista tesku sluzbu i moras i imati veru i snagu cak i da pri smrtnoj opasnosti (od zaraze) pricestis nekoga koji je tesko bolestan i moze brzo da umre - jer ako se uplasis i ne pricestis coveka i on umre nepricescen, mozes na kraju krajeva da budes odgovoran pred Bogom za takvu dusu koja je umrla i nije pricescena i nalaze se epitimija na takvog svestenika. Tako da iz te perspektive crkva ne bi trebalo da se zatvara i da ne bude sluzba i liturgija i pricesca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 2 минута, Branka62 рече пре 25 минута, Bokisd рече pitanje je koliko vremena je potrebno izmedju razlicitih povrsina da predje virus i pocetna cifra je oko 5.sekundi Odakle ovo? Ma, 5. sekundi kao neka max. granica kojom traje pricesce, na to sam mislio. I, nebitno je bar za moju poruku, jer sam se izrazio negativno o tim ispitivanjima koja je postavila Ivana, nisu mi sigurna i nista nisu dokazala bas 100%. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 15 минута, Просечан србенда рече Не пратиш брате, нас не интересују бактерије него вируси. Овај експеримент који објашњава о секундама могуће контаминације нема никакве везе са проблематиком короне. Да се корона тако тешко преноси ми не би имали епидемију. Али опет желим да верујем да начин причешћивања једном кашичицом за сада код нас није опасан јер није било експлозије епидемије. Ok. Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иванушка987 Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 2 минута, Bokisd рече Ima tamo u onome, sto se poziva RPC na neku staru praksu pricescivanja bolesnih,.... ima i o tome kako ni 'obicnom' svesteniku (znaci ne onom ko po svojoj veri i savesti radi sa bolesnicima) nije bas tako lako da ide da pricesti nekog bolesnog coveka sa jako opasnom i smrtonosnom zarazom. I, tamo ima kaze se i daju se neke preference ka sanitarnoj opreznosti,.... ali, i kaze se (parafraza) pa i ti si svestenik Boziji i uzeo si na sebe tu zaista tesku sluzbu i moras i imati veru i snagu cak i da pri smrtnoj opasnosti (od zaraze) pricestis nekoga koji je tesko bolestan i moze brzo da umre - jer ako se uplasis i ne pricestis coveka i on umre nepricescen, mozes na kraju krajeva da budes odgovoran pred Bogom za takvu dusu koja nije pricescena umrla i nalaze se epitimija na takvog svestenika. Tako da iz te perspektive crkva ne bi trebalo da se zatvara i da ne bude sluzba i liturgija i pricesca. И то је тачно... Али и из те перспективе сви треба, сваки дан да имамо мисао о смрти и да будемо спремни да полажемо живот свој за Господа и ближње... Ту иде онај део, људи смо- да ли имамо толику веру и да ли смо спремни на то? Bokisd and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 Управо сада, Bokisd рече Ma, 5. sekundi kao neka max. granica kojom traje pricesce, na to sam mislio. OK. Samo, napisao si nešto drugo pa pomislih da sad ide sve od početka. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 1 минут, Иванушка987 рече И то је тачно... Али и из те перспективе сви треба, сваки дан да имамо мисао о смрти и да будемо спремни да полажемо живот свој за Господа и ближње... Ту иде онај део, људи смо- да ли имамо толику веру и да ли смо спремни на то? Da, i to je istina,.... i da se ne ponavljam, svi treba po malo da praktikujemo taj duhovni bodibilding,.... iako necemo svi da postanemo duhovni svarcenegeri kao sv.Kronstatski (koji je pricescem i lecio bolesti) i sv.Sangajski. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 24 минута, jovanstanic рече Kod nas se eksplozija epidemije upravo dešava. Nevolja je što ćemo to da vidimo i čujemo za dve nedelje kada krenu da se javljaju oni koji su se danas zarazili šetajući se po koje gde. Kao kad vidiš munju u daljini pa čuješ grmljavinu posle 15 sekundi i kažeš: uf, nema veze, oluja je 5km daleko, valjda neće to još kod nas. Да разумем да постоји вероватноћа за експлозију али надам се опет да неће у већој мери и да ће ове мере ванредног стања допринети њеном заустављању. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovanstanic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 5 минута, Просечан србенда рече Да разумем да постоји вероватноћа за експлозију али надам се опет да неће у већој мери и да ће ове мере ванредног стања допринети њеном заустављању. Vanredno stanje je uvedeno tačno pre nedelju dana i tada je bilo ukupno oko 40 slučajeva a danas imamo toliko dnevno a ukupno skoro 200. Šta misliš šta će biti za nedelju dana ako narod nastavi da se junači a vladike da daju maglovita ili nikakva saopštenja (čast izuzecima)? Zoran Đurović and Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иванушка987 Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 4 минута, Просечан србенда рече Да разумем да постоји вероватноћа за експлозију али надам се опет да неће у већој мери и да ће ове мере ванредног стања допринети њеном заустављању. Видећемо... Необично је да је заобишла Словенију и дошла код нас.... Ја се само надам када све прође, да ћемо заиста почети да се понашамо нормално, редовно перемо руке, не идемо болесни у цркву или на већа окупљења, да имамо здравствену хигијену првенствено... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovanstanic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 6 минута, Иванушка987 рече Видећемо... Необично је да је заобишла Словенију и дошла код нас... Slovenija ima preko 400 zaraženih, duplo više nego mi. A ako se uporedi broj stanovnika onda je još gore. Odi odmaraj molim te. Branka62, Zoran Đurović and Рисбо је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 У Требињском саборном храму вјерници примају причешће у руку. Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovanstanic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 4 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече У Требињском саборном храму вјерници примају причешће у руку. Hleb? A vino? Zoran Đurović and Рисбо је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 12 минута, jovanstanic рече Hleb? A vino? Накапају или умоче, пичешћивали смо се ми тако код Милошевића на вјежбама, сад не знам је ли александријски типик или неки други. Zoran Đurović, jovanstanic and Натан је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука