Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 10 минута, fsa рече

Opet lupetaš, dečko... Slušajući gluposti pomenute nadrilekarke lakoverni i tako prepametni poput tebe su ugrozili zdravlje svoje dece:

WWW.FACEBOOK.COM

Zbog interesovanja nekih clanova o nekadasnjoj vodji antivakcinalnog pokreta u Srbiji i njenih tretmana na kojima bi i Mengele pozavideo, prenosim vam jedan tekst koji davno napisah o MMS (Master...

Sunce ti.. ja ovo nisam znao!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, haveaniceday рече

Мени је постало јасно каква су екипа провкаси типа клаудкинг и авокадо када су ухапсили ону Јовану Велков а ови по науци тамо славили као да им је дедамраз донео поклон. 

Samo nekom ko ima intelektualne kapacitete kišne gliste može da postane jasno kakav sam ja čitajuću ne moje poruke, nego poruke nekih drugih ljudi na FB nauka...

Oni koji nemaju takve kognitivne nedostatke su na ovom forumu mogli da pročitaju da sam osudio hapšenje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, haveaniceday рече

оно што мој посао сведочи јесте да знам да решавам логичке проблеме боље него други људи..
оно што твој посао сведочи о теби јесте да добро лажеш ... 

..... можда сам ја ипак тај који је глуп али нешто сумњам...нелогично је мало.. 

Само ме посматрај... 

Nisi ti glup... samo imaš običaj da baš često pričaš gluposti jer misliš da sve već znaš... i onda lupiš nešto ovako ( na temi o Kini ): "монголи немају своју државу јер су их окупирали кинези и руси и интегрисали у кину и русију"... a ustvari baš zahvaljujući SSSR-u Mongolija je postala nezavisna država a ne jedna od kineskih provincija 

Подели на овим сајтовима

On 22.7.2021. at 14:14, fsa рече

NAUČNICI SPROVELI STUDIJU

Antivakseri su osobe sa slabijim koeficijentom inteligencije

"Kada su naučnici pomnije proučili rezultate, otkrili su da je kod osoba koje su imale lošije rezultate na kognitivnim testovima i testovima inteligencije postotak onih koji su planirali da odbiju vakcinaciju iznosio čak 76 odsto.

I neki izvještaji na društvenim mrežama možda su zakomplikovali donošenje ličnih odluka o vakcinaciji, zbog čega su osobe s nižim koeficijentom inteligencije sklonije da odbiju vakcinu.

Kod pojedinaca sa nižim koeficijentom inteligencije takođe je zabilježena i veća stopa oboljenja od kovida 19, prije nego što su vakcine postale dostupne, ističu naučnici."

https://srpskainfo.com/naucnici-sproveli-studiju-antivakseri-su-osobe-sa-slabijim-koeficijentom-inteligencije/

Da li nivo inteligencije utice toliko na to da li ce neko primiti ili nece vakcinu, po meni ovde sa vakcinama kod vecine ljudi, a vecina ljudi ukljucuje razlicite rase ljudi, razlicitih zanimanja, razlicitog obrazovanja i slicno, glavna pitanja kod svih u vezi vakcina jeste, prvo da li ce vakcina pomoci da se ne zarazim i da ne dodjem u situaciju da se razbolim i na kraju mozda i umrem i vecina razmislja da je naravno bolje ne rizikovati i primiti vakcinu, i to je sasvim ocekivano. I takvu odluku ne moze da ugrozi ni odredjeni problem da postoje neki odredjenu nus i rizicni efekti kod ovih vakcina, ali predpostavljam da je strah od bolesti i smrti jaci od mogusnosti rizika tih nekih nus efekata i mozda razmisljanje da su ti rizici vakcinacije relativno u malom procentu i covek se nada da se nece desiti nista lose i onda je naravno bolje vakcinisati.

Drugo pitanje jeste za one koji ne zele da prime vakcinu i zbog cega, pa ovde mislim da je mozda glavno opredeljenje u vezu tih nekih nus pojava i rizika koji nosi vakcina, pa iako je mali procenat rizika ali opet mnogi se plase da mozda njega nece bas zadesiti neka nus pojava, pa mozda uz razmisljanje da njega nece bas zadesiti korona i ipak ako se i zarazi mozda ce biti neki blazi oblik i slicno, i ako se uz to jos pazi i postuje socijalne mere i dodatno radi na odrzanju svoga zdravlja i fizicke i mentalne spreme, onda je po meni nekako i ovo razmisljanje ocekivano.

Tako da u sustini zasto je nekome za odluku o vakcini potrebna neka velika pamet i inteligencija ako se tice u sustini jednog jednostavnog pitanja za njega samog da li ce primiti ili nece vakcinu u zavisnosti od licne procene da li mu je primarniji strah od bolesti ili strah od nekog moguceg nus efekta vakcine i onda na osnovu te procene i donese odluku.

Sigurno postoje i jos razloga za neprimanje vakcina, recimo verski, ali sigurno postoje i neki drugi koji mozda vec ne mogu nikako da se opravdaju.

I trece pitanje je pravno i demokratsko pitanje, da li ustav i zakoni dozvoljavaju opstu obaveznu vakcinaciju, i koliko vidim i koliko sam ispratio kako se vodi rasprava na tu temu u svetu i koliko razumem tu oblast, neki vecinski stav je da ustav i zakoni ipak ne dozvoljavaju opstu vakcinaciju svih ljudi. Ali, da li ustav i zakoni dozvoljavaju vakcinaciju odredjenih grupa ljudi, e tu je vec drugacija prica koliko razumem, i po meni ima odredjenih razloga i argumenata da moze, iako opet mi deluje da nije bas tako jednostavno i vidim da se i tu lome koplja i razni se razlozi navode zasto moze i ne moze. Trenutno sam na tome da moze, iako nemam bas sve informacije o tome zasto neko navodi da ne moze i nemam bas jasnu situaciju 100% ..... (u ovoj mojoj glavudji....:smeh1:).

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Tumaralo. рече

Zaludni ljudi... niko ih ne tera da se vakcinsiu, niko ih ne sili da se vakcinisu al zato cim video video o vakcinama obavezno se ko pijavice nakace da oni objasne svoje "smatranje"... sta li vam to znaci u zivotu? Jel ste tolko zaludni? JEl vam dosadno? Otkud potreba da se bude iritantan na teme koje te ne doticu?

Подели на овим сајтовима

On 22.7.2021. at 15:35, fsa рече

Misliš da si veći katolik od pape? 0703_read

Papa Franjo i Benedikt XVI vakcinisani protiv COVID-a 19

Papa Franjo kojem su 84 godine i penzionirani papa Benedikt XV., 93-godišnjak, primili su vakcinu protiv COVID-a 19.

"U televizijskom razgovoru objavljenom u nedjelju navečer, Sveti Otac je protivljenje vakcinaciji nazvao “samoubilačkim poricanjem”, istaknuvši da trebamo donijeti “moralnu odluku” radi zaštite tuđih života."

https://balkans.aljazeera.net/news/world/2021/1/14/papa-franjo-i-benedikt-xvi-vakcinisani-protiv-covid-a-19

Ja mislim da kada bi bio primarni motiv da se vakcinisu radi zastite tudjih zivota da bismo se bas razocarali.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Tumaralo. рече
WWW.WEBMD.COM

Parents really need to be on the lookout for one in particular: an increased risk of suicide among...

WWW.BBC.COM

More people were seeking mental health support, but data shows no increase in suicides in England.

• Оплаках :)) 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...