Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

Dr Kon: Milion vakcinisanih ili podnosim ostavku (pa kamo sreće da si podneo, kukavče, ne bi i dans torturisao narod)

WWW.RTV.RS

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će podneti ostavku na mesto predsednika radne grupe Ministarstva zdravlja Srbije za...

Ova tema će svakako doći na red kad tad u neposrednoj budućnosti. Trebalo bi na vreme da povedemo diskusiju o ovome i ukoliko neko ima pametan predlog, odnosno ukoliko ima stručano znanje i razume se u pravo, da nam predoči mogući model kako odgovoriti na ovaj zahtev, koji će kao što rekoh verovatno uskoro biti pred nama.

Svi znate da sam apsolutni podržavaoc svih propisanih mera i da kritikujem neodgovoran odnos same crkve koja se ne ponaša pastirski. Sa druge strane daleko od toga da pripadam ili podržavam "antivaksere" (smatram ih plaćenom grupom koja povodom svake bitnije društvene teme želi što više ljudi da uvuče u konfrontaciju... kako bi naravno upravljala njima, srećom na ovim prostorima bez velikog uspeha :) ).

Međutim po pitanju vakcinacije od C19 ja sam protiv. Jednostavno se neću složiti odnosno protiv sam vakcinacije. Razloga za takvo gledište je mnogo ali u nekom krajnjem slučaju smatram to ugrožavanjem moje slobode. Dakle da, jesam, za sve mere i za poštovanje svega što vodi prevenciji širenja virusa ali to je nešto sasvim različito od recimo moguće obavezne vakcinacije ili vakcinacije pod pretnjom gubitka nekih prava (ili kazne). Naravno uvek se može diskutovati o tome gde je granica odnosno koliko sloboda pojedinca može ugroziti ili narušiti celu zajdnicu, i u tom smislu sam za odgovorno ponašanje (koje ovom prilikom nemamo) ali isto tako sam za to da se ipak mora postaviti jasna granica dokle zajednica može da "uđe" u prostor moje slobode, ma koliko moja odluka možda ugrožavala druge, odnosno da li zajednica može zahtevati sankcionisanje takvog pojedinca.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

SWPRS.ORG

Informacije i cinjenice o Covid-19 od strane strucnjaka analizirane i uredjene, koje nasim citaocima omogucuju realisticnu procenu rizika.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

E, ovo je vest za našeg automehaničara Flojda, koliko znam islam je njegova rezervna vera, nije on baš neki dubokoverni pravoslavac......:smeh1:

NEZAPAMĆENO U POVIJESTI ISLAMA Uskoro počinje najveći praznik muslimanskih vjernika, ali ovaj će biti drugačiji nego svi prethodni

Palestinian Imam Ali Hamdan prays alone at the Al-Abrar Mosque in Rafah southern Gaza, on Frlday, April 17, 2020. The Palestinian government extended closure of mosques, and banned congregational prayers, during the holy month of Ramadan, next week, to curb the spread of the COVID-19 coronavirus in the Palestinian Territories. Photo by /UPI, Image: 514182363, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ISMAEL MOHAMAD / UPI / Profimedia

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/nezapamceno-u-povijesti-islama-uskoro-pocinje-najveci-praznik-muslimanskih-vjernika-ali-ovaj-ce-biti-drugaciji-nego-svi-prethodni/10221181/

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

U moru viđenja aktuelnih događaja slučajno naleteh na ovaj tekst koji će posebno biti "zanimljiv" braći neoliberalima. Tekst je malo duži ali ko ima volje i strpljenja........

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, dragisa said:

Međutim po pitanju vakcinacije od C19 ja sam protiv. Jednostavno se neću složiti odnosno protiv sam vakcinacije. Razloga za takvo gledište je mnogo ali u nekom krajnjem slučaju smatram to ugrožavanjem moje slobode. Dakle da, jesam, za sve mere i za poštovanje svega što vodi prevenciji širenja virusa ali to je nešto sasvim različito od recimo moguće obavezne vakcinacije ili vakcinacije pod pretnjom gubitka nekih prava (ili kazne). Naravno uvek se može diskutovati o tome gde je granica odnosno koliko sloboda pojedinca može ugroziti ili narušiti celu zajdnicu, i u tom smislu sam za odgovorno ponašanje (koje ovom prilikom nemamo) ali isto tako sam za to da se ipak mora postaviti jasna granica dokle zajednica može da "uđe" u prostor moje slobode, ma koliko moja odluka možda ugrožavala druge, odnosno da li zajednica može zahtevati sankcionisanje takvog pojedinca.

Слажемо се 100%. Против сам насилне вакцинације под претњом закона и казне. То треба да буде добровољно, ко жели.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, VaSa110 said:

U moru viđenja aktuelnih događaja slučajno naleteh na ovaj tekst koji će posebno biti "zanimljiv" braći neoliberalima. Tekst je malo duži ali ko ima volje i strpljenja........

Где нађе овог Васо, леба ти... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Grizzly Adams рече

Слажемо се 100%. Против сам насилне вакцинације под претњом закона и казне. То треба да буде добровољно, ко жели.

И у случају оболевања да се лечи о свом трошку.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дејан рече

И у случају оболевања да се лечи о свом трошку.

Može ali da onda oslobode plaćanja zdravstvenog ali i penzionog doprinosa, kao i doprinosa za nezaposlenost, kao i svake vrste poreza (dobit, imovina, prihod, dodata vrednst).

Ovo bi bilo vrlo logično jer ukoliko ugožavaju moje pravo na lečenje (koje je plaćeno kroz doprinos), dakle ukoliko ugrožavaju moju fizičku bezbednost onda ne mogu ubirati moje doprinos za penziju, doprinose po raznim drugim osnovama kao i plaćanja poreza...

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...