Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Maarten Boudry*, nižezemni "vilozof", u svom fejzbučnom komentaru na eden članak iz WP-a kaže sledeće:

"Two years before the pandemic, officials of the U.S. embassy in China visited the Wuhan Institute of Virology multiple times and came away with grave worries about inadequate safety levels, as reported in cables to the State Department. So what did the institute study? Coronaviruses in bats and the possibility of human transmission, by way of preparing for the next pandemic. They were even specifially investigating how various SARS-like coronaviruses could bind..."

(*Boudry je postao čuven po svom "kukavičjem jajetu" koje je podmetnuo (à la Sokal et al.) jednom renomiranom zapadnom teološkom časopisu. Prilično komična epizoda)

WWW.WASHINGTONPOST.COM

Nije zaverologija, al` đe ima vatre ima i dima, jel` tako. 

Подели на овим сајтовима

Од 13. до 19. априла у свим храмовима у Москви, по багослову Патријарха Кириле неће се дозволити вернима да присуствују богослужењима. Све Службе у храму ће се обављати искључиво од стране клира и послушника при храмовима.

FireShot Capture 130 - Расписание - www.blagodrevo.com.png

Подели на овим сајтовима

On 4/11/2020 at 3:40 PM, Благовесник said:

@Grizzly Adams Ко је теби толико испрао мозак да и бацање атомских бомби на цивиле оправдаваш... 

Nista ne "opravdavam" nego kazem da je rat takav poso, ubijanje.

Sto se Japana tice, to je malo slozenije nego sto bi ti hteo da vidis. Ovako su prosli Ameri u invaziji na Evropu:

Sve su to bila deca 18-20 godina koje su poslali da spasavaju neke druge narode od velikog zla koje sa njima nije imalo puno veze.

Ovo je americko groblje u Francuskoj:

image.jpg

E sad, invazija na Japan bila bi jos 10 puta gora od ovoga i nikome vise nije bilo do toga da ponovo salje svoju decu u klanicu.

Sad ti oces to da prikazes u Miki-Maus izdanju kao jednostavno i "crno-belo", ali pitanje je - oces li da posaljes 500,000 svojih mladica na klanje ili da upotrebis bombu za koju znas da ce zavrsiti rat i postedeti ih? Ja ne znam da li postoji "ispravan" odgovor na to pitanje... I ne bi voleo da budem u kozi onoga ko je odlucivao o tako necem, ali razumem da je bilo veoma tesko i komplikovano.

Naravno tebi je ovde samo cilj da se gadjas parolama, ali odgovaram zbog nekog drugog, razumnog i dobronamernog, ako bude citao.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 4/11/2020 at 3:43 PM, Талични Том said:

Значи, ти тврдиш да је у ратовима који су на простору бивше СФРЈ вођени 90. година Србија била на кривој страни?!

A koja je bila "prava strana", leba ti?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Objektivno osim da je "vecina disciplinovana"......

WWW.RTS.RS

По стопи смртности од ковида 19 у односу на број становника, Белгија је на другом месту у свету. Чак 4.857...

Подели на овим сајтовима

Kad nekome izađe, drugom uđe:

WWW.LATIMES.COM

If sex-toy sales are any indication, people are seeking sexual pleasure during this anxiety-fraught period of extended social...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Док је у центру пажње целог света чињеница да пандемија изазвана вирусом корона прети да уништи економије и...

Док је у центру пажње целог света чињеница да пандемија изазвана вирусом корона прети да уништи економије и најразвијенијих земаља, остаје незапажен и један њен позитиван ефекат — у Европи је у кризи и сектор продаје илегалних наркотика. На делу је највећи удар на светску нарко мафију у историји трговине дрогом.

Пословне губитке трпе сви — од најнижих слојева уличних дилера, до самих нарко-барона који владају овим уносним бизнисом.

„Криминал иде упоредо с бизнисом“, објашњава за Ел Периодико Рамон Ћакон, заменик начелника криминалистичког одељења каталонске полиције.

Изолација ударила на нарко мафију

У истраживању Глобалне иницијативе против транснационалног организованог криминала „Криминал и зараза“ каже се да криминалне групе у овом тренутку покушавају да направе залихе наркотика. На глобалном нивоу, изолација је у исто време зауставила извоз марихуане и увоз хероина и кокаина.

Иако су у многим земљама и полиција и војска укључене у помоћ становништву у сузбијању заразе, у Шпанији су учестала и хапшења уличних дилера. Динамика локалних тржишта се променила јер су улице, главно место продаје дроге, остале пусте. Ипак, у оваквим условима у градовима је лакше је уочити оне који покушавају да продају наркотике на улици.

У Барселони су у неколико наврата хапшени ситни трговци који су покушавали да дрогу пренесу преко курира, или преко разносача хране, фирме „Глово“, чији курири нису ни знали шта носе, или преко возила фирме „Кабифy“ (пандан нашег КарГо) којима су се дилери достављали илегалне супстанце.

Марихуаном се често баве Срби

Каталонија се консолидовала као највећи европски узгајивач и извозник марихуане. Канабис се култивише у затвореним просторијама, углавном у старим, напуштеним индустријским погонима и после се продаје широм Старог континента.

Врло често управо се Срби баве овим плантажама. Последњих година наша полиција је тесно сарађивала са шпанском, и на плантажама ухапсила око 100 људи — највише Срба, Црногораца и Хрвата. Ћакон објашњава да узгајивачи неће покосити биљке које су већ посађене и „највероватније ће их, кад порасту, чувати у вакум кесама за моменат када се тржиште отвори“.

Марихуану је из Каталоније сада скоро немогуће превести преко границе, иако су путеви којима је раније ишла, отворени. Обично се „трава“ крије у камионима који превозе дозвољену робу. Сада су се, пак, контроле на путевима утростручиле, што изазива страх нарко-дилера. Према подацима корисника марихуане, у разним градовима Шпаније цена за грам у време карантина далеко је већа од уобичајене.

У истраживању се наводи да ће у Албанији овог лета највероватније бити више марихуане него обично, јер је полиција тренутно презаузета контролом нарушавања карантина, а март и април су управо месеци погодни за сађење канабиса.

Кокаин је најризичније шверцовати

Кокаин из Латинске Америке у Европу стиже у већини случајева преко шпанских лука. Специјалисти кажу да су у данашњим условима ове испоруке много ризичније него обично јер и бродова има знатно мање. Због смањене трговине са земљама Латинске Америке већа је вероватноћа да се брод којим путује кока нађе на скенеру.

Шпанска полиција недавно је добила дојаву да ће се недалеко од Барселоне обавити испорука од 10 килограма кокаина. Када су стигли на место размене и пресрели криминалну групу, нашли су 50 кг кокаина више него што су очекивали. Клан је, по процени полиције, правио залихе, како се у време карантина не би десило да остану без робе.

Колумбија, која је највећи произвођач кокаина на свету, затворила је своје границе, како би спречила ширење Ковида-19 — чињеница која ће такође допринети мањој количини извоза дроге.

Највећи проблем — хероин

Највећи проблем представља хероин, који се и даље превози у довољним количинама. Авганистан производи око 90 посто опијума у свету, и маршрута преко које се опијум довози у Европу је затворена, путници у својим торбама достављају пакете авионом.

Дрога и уролана новчаница
© Fotolia / Yuliyam
На глобалном нивоу, изолација због пандемије вируса корона је зауставила извоз марихуане и увоз хероина и кокаина.

Енглески Индипендент пише да у Великој Британији страхују да би несташица ове дроге, чији корисници су најзависнији, могла да доведе до тога да је просто замене неким другим, хемијским супстанцама, које се производе у домаћим условима. У том случају, због нечистоће производа, проблем би могао да буде још већи него што је сад.

На удару је и производња метамфетамина и фентанила, јер се основни састојци за производњу ових супстанци обично довозе из Кине, која је била затворена два месеца.

Како се наводи у истраживању Глобалне иницијативе, ако се изолација у Европи одужи, цене хероина и кокаина могле би знатно да порасту, а квалитет ће постати далеко нижи од уобичајеног.

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams Мислим да је ово мој први лајк теби Медо....паметан си ти човек ка очеш....види, препорука, не да ја тебе преваспитавам, него ради других, било би добро да овако полемишеш увек као у овм оре коментару. Ја сам лајковао начин полемике и доообар део коентара...не бих сад да цепидлачим, али сигуран сам да не правдаш атомске бомбе.....не верујем да и они који су их слали, да су оргазме доживљавали менталне....

И још....сад су те уватили на твој начин, па си лепо одговорио....онда немој ни ти убудуће да користиш методе које си горе критикова.

Рецимо, кад ја критикујем САД, то је критика вањске политике...нисмо отварали теме до Кенедија и ФЕД и друго...ја сам Американофил, али које Америке? Исто тако, ружно је од тебе да Русију гледаш и пишеш свашта као да је то затуцана стока са петокракама која јде живу децу...све има свој контест, псебно историја...и, многи народи су мнооого велики, него нас предрасуде цепају, све. ја сам 5 година у Русији, и видим 100 пут бољу ствар него у Србији, и ухватим се како предрасуда рока....разумеш. Није све црно-бело.

Узгред, опрпсти за понекад жешчи наступ, ништа лично! Тема Другог рата, само реченица: тада је САД била (или биле су) водећа демократија света. Многи су изгинули без мрве интереса за Амерички народ, ово што Меда каже....мада, као у сваом рату, иза кулиса је било интереса великих фаца, било ј еи профита и свега...али САД су биле још увек и највећа демократија света тада! А тек су будући узурпатори Устава и смих САД, велики играчи њихови, играли мутне игре изнутра (Ајзенхауверов говор и др.)

Штета је за САД да је урућила сан и темење вееееликих људи. То су били велики визионари...али пара је преузела све...

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Ćiriličar said:

@Grizzly Adams Мислим да је ово мој први лајк теби Медо....паметан си ти човек ка очеш....види, препорука, не да ја тебе преваспитавам, него ради других, било би добро да овако полемишеш увек као у овм оре коментару. Ја сам лајковао начин полемике и доообар део коентара...не бих сад да цепидлачим, али сигуран сам да не правдаш атомске бомбе.....не верујем да и они који су их слали, да су оргазме доживљавали менталне....

И још....сад су те уватили на твој начин, па си лепо одговорио....онда немој ни ти убудуће да користиш методе које си горе критикова.

Рецимо, кад ја критикујем САД, то је критика вањске политике...нисмо отварали теме до Кенедија и ФЕД и друго...ја сам Американофил, али које Америке? Исто тако, ружно је од тебе да Русију гледаш и пишеш свашта као да је то затуцана стока са петокракама која јде живу децу...све има свој контест, псебно историја...и, многи народи су мнооого велики, него нас предрасуде цепају, све. ја сам 5 година у Русији, и видим 100 пут бољу ствар него у Србији, и ухватим се како предрасуда рока....разумеш. Није све црно-бело.

Узгред, опрпсти за понекад жешчи наступ, ништа лично! Тема Другог рата, само реченица: тада је САД била (или биле су) водећа демократија света. Многи су изгинули без мрве интереса за Амерички народ, ово што Меда каже....мада, као у сваом рату, иза кулиса је било интереса великих фаца, било ј еи профита и свега...али САД су биле још увек и највећа демократија света тада! А тек су будући узурпатори Устава и смих САД, велики играчи њихови, играли мутне игре изнутра (Ајзенхауверов говор и др.)

Штета је за САД да је урућила сан и темење вееееликих људи. То су били велики визионари...али пара је преузела све...

Ziv mi bio!

Vidim ja ko je dobronameran bez obzira na neslaganje, nista ne brini. I vreme nam je da prastamo ovih dana. :pivo:

Sve to sto si pomenuo meni je veoma interesantno, mozemo na nekoj drugoj temi da ne skrecemo ovde. Slazem se sa vecinom toga sto si napisao. Fed jeste veliki problem, spoljna politika takodje, vojno-industrijski kompleks itd. Ali to su neke malo dublje teme za koje se treba zainteresovati i uloziti vreme...

Moja zelja je samo da nas narod shvati to sto si rekao - koliko je izvorna vizija osnivaca SAD velika i kvalitetna. Jer odatle mi mozemo da izvucemo pouke i dobre principe za sebe. To bi mnogo znacilo za ovaj narod, jer je zalutao skroz.

Samo jos jednu stvar da dodam - nemam apsolutno nista protiv Rusije i ruskog naroda, naprotiv. Velika kultura, knjizevnost, vera, umetnost itd. Samo kazem da politicki i ideoloski od njih i kontinentalne Evrope nema sta puno da se nauci... Nazalost, tu se nisu bas pokazali u istoriji, uglavnom su lutali i odlazili u krajnosti. Pametno bi bilo da od svakoga uzmemo ono sto je najbolje.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Samo jos jednu stvar da dodam - nemam apsolutno nista protiv Rusije i ruskog naroda, naprotiv. Velika kultura, knjizevnost, vera, umetnost itd. Samo kazem da politicki i ideoloski od njih i kontinentalne Evrope nema sta puno da se nauci... Nazalost, tu se nisu bas pokazali u istoriji, uglavnom su lutali i odlazili u krajnosti. Pametno bi bilo da od svakoga uzmemo ono sto je najbolje.

Са становишта наших интереса - 100% да! Е, друга је сад ствар што нам је Николај помогао, Свети Николај...али поента је: ми смо у Првом рату скору уништени, па онда осакажени а победници правимо Југославију нашу гробницу, бре! А Русија, царска, права Русија, предана у руке сатаниста, сифиличара Лењина, бандита Стаљина и сатанисте, патолопког болесника троцког!

Ок, јесте Мучеништво и свето, али није мило Христу да ми гинемо безвезе...некад се мора, али онда нека буде часно и корисно, и за потомке и за царство Боћије.

Нисмо ми нешто па мудри...а Христос позива и на мудрост поред безазлености.

Добор...праштајте сви за упадицу. Хтео сам Меди да се обратим, да ме човек не саља.

:)

Подели на овим сајтовима

OA6oPq9.png

Ништа!!!!! Сви ћемо думремо и назваћемо га кенгур вирус!!!! А нећете веровати шта ће се после тога догодити...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Grizzly Adams рече

Samo kazem da politicki i ideoloski od njih i kontinentalne Evrope nema sta puno da se nauci... Nazalost, tu se nisu bas pokazali u istoriji, uglavnom su lutali i odlazili u krajnosti. Pametno bi bilo da od svakoga uzmemo ono sto je najbolje.

Nema šta da se nauči iz istorije i kulture ili od političara? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...