Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Pogledajte, ja sam mašinovođa. I mi uvek kažemo: Never stop, never change a running system! Te i da ne valja, da nije optimalan: Never stop a running system! Jer po pravilu, empirizam tj. iskustvo pokazuje, ako hoćemo da menjamo sisteme koji već rade a i da prave probleme i greške, mi pravimo i dobijamo samo veće probleme i greške. Jedino ako je problema previše, onda moramo da stanemo i da popravimo... Ali dok su problemi mali, i u jednoj toleranciji, onda nek radi, ne zaustavljaj sistem.

:)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220110415526695&set=pb.1114494224.-2207520000..&type=3

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Опаа, оде Шведска са опуштеним Дарвиновим мерама на преко 1000 мртвих, отприлике стотињак дневно!!

SWEDEN
Last updated: April 14, 2020, 20:06 GMT

tn_sw-flag.gif
 Sweden

Coronavirus Cases:

11,445

Deaths:

1,033

Recovered:

381
  • Тужан 1

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Амерички лекари: Окретање оболелих на стомак спасава животе

ЊУЈОРК - Амерички лекари открили су да уколико се оболели од корона вируса окрену на стомак то може да им спаси живот, пише CNN додајући да се на тај начин повећава количина кисеоника у плућима пацијената.

"Тако спасавамо животе, 100 одсто. То је тако једноставно урадити, а видели смо изузетно побољшање код пацијената", каже докторка Мангала Наришман, директорка одељења за тешко оболеле у мрежи за здравствену негу "Northwell Health", у чијем власништву се налазе 23 болнице у Њујорку.

корона, вирус, ковид, 19, пандемија, амбуланта, америка, сад, њујорк

Како објашњава CNN, пацијенти који су заражени корона вирусом често умиру од Акутног респираторног дистрес синдрома (ARDS), који настаје услед оштећења паренхима плућа.

Од истог синдрома умиру људи који имају грип, упалу плућа и друге болести.

Пре седам година француски доктори су објавили чланак, који показује да пацијенти с ARDS-om који су били на респираторима имају мању шансу да умру, ако се окрену на стомак.

Од тада, лекари у САД окрећу на стомак пацијенте, окачене на респираторе.

CNN наводи да су амерички лекари тако окренули на стомак једног пацијента на Лонг Ајленду и да је потом стопа засићености кисеоником порасла са 85 на 98 одсто.

Пацијенти обично остају да тако леже око 16 сати дневно, а остатак времена леже на леђима како би лекари имали бољи приступ предњој страни тела и лакше могли да им дају потребне лекове.

Велики број оболелих лекара

Од укупног броја оболелих од вируса корона у Сједињеним Америчким Државама на здравствене раднике отпада између 10 и 20 одсто, али се они ређе хоспитализују него други пацијенти, саопштио је национални Центар за контролу и превенцију болести.

Подаци који су данас саопштени односе се на средину прошле седмице, када је у САД било регистровано 315.000 оболелих, а Центар је узео у обзир само податке за 49.000 за које се поуздано зна да ли међу њима има здравствених радника.

Према тој статистици, од тих 49.000 оболелих око 9.300 случајева, или 19 процената, отпада на медицинске раднике, а у тај број је укључено и 27 лекара и сестара који су умрли, пренео је АП.

У извештају се указује да подаци за све државе нису комплетирани, а у 12 држава, које имају потпуну статистику, здравствени радници чине 11 одсто укупног броја оболелих.

Наводи се да се свега 10 одсто оболелих здравствених радника хоспитализује, док је у укупном броју заражених тај проценат између 21 и 31 одсто.

Претпоставља се да је то због чињенице да су оболели здравствени радници у просеку доста млађи него остали заражени, као и зато што су приоритетна група за тестирање.

RTV.RS

Амерички лекари открили су да уколико се оболели од корона вируса окрену на стомак то може да им спаси живот, пише CNN додајући да се на тај начин повећава количина...

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Јанко рече

ли никад, НИКАД да више не машеш фиктивним теолозима православним и римокатоличким које (узгред) ниси прочитао по том питању, нити ИКАД покушавај да се прикажеш ИКОМЕ да си за дијалог и конструктивну критику

Председниче, јесте ли то ВИ?

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Јанко рече

Први је катастрофа, разлог за затвор у оваквим условима.

Други је потпуно супротан мерама који је донео штаб чији је и он члан, значи затвор 3 године због нарушавања самоизолације.

Треће ниђе везе, у продавницу не иду они у самоизолацији, медицинско особље је по дифолту било заштићено јер је упућено у мере приликом контакта, свесни су заражених контаката а он није био.

Замолио сам те за СУВИСЛА оправдања, не за бајке.

Ал` не иде, брани се неодбрањиво, то не може да се смисли па да се трудиш колико хоћеш...

Соколе, када се у време пандемије негде иде, то ти није шопинг, туризам, итд.

Зна се где идеш, како са ким се састајеш, ај леба ти више , сморио си

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Juanito рече

...

93111678_222108385710170_300159180953406

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дејан рече

Соколе, када се у време пандемије негде иде, то ти није шопинг, туризам, итд.

Зна се где идеш, како са ким се састајеш, ај леба ти више , сморио си

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Zmaj Pisum рече

Jeste pravoslavni, jer je pravoslavni sveštenk osnivač foruma, ali nije zilotsko revniteljski forum. :)
Svako može da iznese svoje mišljenje na pristojan način, svidjalo se to nekome ili ne. 
Ni moja se mišljenja nekome ne svidjaju, niti se nečija mišljenja meni svidjaju, ali to ne znači da nekoga treba banovati, već treba argumentima ući u dijalog ili ignorisati takvo mišljenje bez ličnog osudjivanja bilo koga.
Ako se sa mišljenja predje na lični nivo, od dijaloga nema ništa, već se samo stvara netrpeljivost.
Retko ko ovde nekoga lično poznaje, da bi mogao da sudi o bilo kome. Ne mora da znači da je neko loš čovek ako se sa njime ne slažem u nekom mišljenju po nekoj temi. 
Greh je veliki prilaziti čoveku na takav, negativan način i osudjivati ga zbog reči i ako je reč uvek jača od mača.
I Logos gospodnji je jači od svakog mača, pa ima ljudi koji mač na Logos podižu.

пре 7 часа, Дејан рече

Оби, ти знаш већ дужи низ година да си ми ужасно иритантан лик. То сви који знају тебе и мене, на овом сајту, знају.

Ја никада то нисам крио, ти то знаш.

Да ти, Јанко и Вама слични својим јавним деловањем, говором, понашањем, угрожавате само себе, ни по јада, не бих вас ни детектовао нити Вам се обратио.

И тако, попричасмо...

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zmaj Pisum рече

Gde sam ja u toj priči? :)
Ne razumem, časna reč :)

Грешком овде одговор са друге теме, о Васкрсу и забрани кретања.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Trump halts funding to WHO

"I am directing my administration to halt funding while a review is conducted to access the World Health Organisation's role in severely mismanaging and covering up the spread of the coronavirus," says Trump.

"The WHO failed in its basic duty and it must be held accountable," he adds.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...