Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 20 минута, Juanito рече

Krenulo shurenje kako izgleda...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Кијевско-печарска лаврам заражено око 100 монаха.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Око 100 случајева инфекције вирусом корона забележено је у Кијевско-Печерској лаври, саопштио је председник...

У Москви у храму Светих девет Кизички Мученика заражен старешуна храма и још два светштеника и у тешком стању.

WWW.KIZIK.RU

Духовенство храма святых девяти мучеников Кизических.

• Тужан 1
Подели на овим сајтовима

Он (Главни Друид) као хоће да оде, а они му као не дају. Прока Проналазач УВ лампом убија вирусе. Владалац са све хештегом #stayathome из дана у дан прави респираторне масовке по градовима Србије. Нестор Пресмешни од Милана се жали што му одузимају титулу највећег стендап короничара Србије, подржан револитираним Чалетом коме су одузели природно право да забрани и похапси све новинаре, па су зато само направили КЗН без новинара. У супермаркетима целодневне "литургије" дуже и масовније од било које црквене. И сви се "причешћују" на истој каси. Пардон на 3-4 исте касе. О зашто сви не седну у авион Ер Србије и не оду негде у бели свет (у Казабланку у Швајцарској) да донесу те респираторе и да се више не враћају.
А ја сав смушен након свега питам своју жену какве су то печурке што је спремала данас? 1f92a.png1f605.png1f615.png

"Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић  deka.gif

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic @Desiderius Erasmus 

Milane,

Ja sam legalista, poštujem volju većine (čak kad je ona i izmanipulisana u dobroj meri), ali Vučić ima veliki problem jer je potcenio narod (u mnogo aspekata, ali navšču par važnih).

Primer koliki je demagog je, recimo kad kaže (parafraza): ako ja kažem da je stanje loše onda je ono bolje; ako ja kažem da će rast proizvodnje biti 3% biće 5 i td. i sl.. To je žešća potvcena ljudskog uma. Kao kad bi ja rekao: evo ja za sebe kažem da sam dobar samo iz jednog raloga jer sam skroman, ali ja nisam dobar ja sam najbolji, ali ne da mi skromnost da kažem da sam najbolji. Pa bre, čoveče, kava skronost i kakvo neću da kažem kad sam rekao!

To što on radi je hiperbola hiperbole! To je najpre lažna skromnost, da bi je zatim uzdigao na viši nivi lažne skromnost. Toliko o psihologiji. Sada par činjenica.

Da uzmemo zemlju koju ja kritikujem u nekim segmentima - Švedsku. Ministarka finasija je izašla sa prolječnim budžetom i prognozama (u normalnim zemljama zna svako svoje mesto, pa onda se neko bavi finasijama, neko prečnikom krastavaca koji je propisala EU, nema supermena i univezalaca i apsolutista kao kod na). Dakle, ta zemlja ima najblaže mere protiv epidemije, možda najblaže i u svetu, ali u Evropi sigurno. Dalje, to znači da im je privreda na taj način pogiđena manje u onoj eri u kojoj je čuvaju, a videli smo da rizikuju živote ljudi po svom modelu borbe, kako i sačuvali privredni rast i ekonomiju.

E sad, ovo su prognoze: imali su rast 1,1%, a sad, uprkos maksimalnoj zaštiti ekonomije očekuju pad do od 4%. Ali to su samo optimistične prognoze (ozbiljne zemlje uvek imaju rezevrne opcije i planove), pošto je nemoguće predvideti, a sugeriše se na mraćniju prognozu, smatra(ju) da će pad ići od 7 pa čak do 10%! Jedna Švedska!

Što se nezaposlenosti tiče (evo i primera da se migranti ne uvoze radi nedostatka radne snage jer je i ai previše, to je  laž pored toga što ih je nemoguće skoro integrisati skroz) nezaoslenostse predviđa do celih 13%.

E sad, Vučić se hvali kako ima država para (posuđenih, jer bužetom ne pokrivaju ništa mnogo, standard građana je užasan) očekuje privredni rast i to najpre kaže koliki je on, a onda kaže: vidi, to što ja kažem da je toliki, znači da će biti veći (ono sa početka što sam rekao, hiperbola hiperbole, lažna skromnosta na lažnu skromnost).

Uzasno je koliko taj čovek potcenjuje svoj narod. Psihološka strana zašto toliko užasno iritira neke slojeve Srba je ta, da su to najčešće solidno obrazovani ljudi, informišu se preko interneta, a veliki deo (ne svi) nisu nikavi tradicionalisti i veliki deo imaju živote bez mnogo onih osnovnih, materijalnih stradanja, tipa nisu kopali kukuriz, rmbačili po fabrikama i sl., nego većim je urbano, i imali su kako-tako dobar život sa te strane. Jer, malo "običniji" narod je navikao više da trpi. On ide peške do stanice 3 km, recimo, a onaj u BG ako mu preusmere 65ticu on odmah povileni.

Kako god, gosn preCednik totalno gubi tlo pod nogama. On nije predsednik birača nego građana Srbije. Ja ne videh, a imam i godina i nekog iskustva, pratim politiku od 14og kongresa i raspada Juge, i pratio sam najdomkratičnije parlamentarne rasprave gde je ironija najteži oblik verbalnog konflikta - ne videh političara koji više tolerancije (ponekad servilnosti) prema strancima (ma kojim, od Bakira do Putina), srdaćnosti pokaza, a da više potcenjuje, ponekad ćak ruži svoj narod! To je neoprostivo, u smislu da se sme tolerisati ili taako biti!

Ne bih komentarisao i psihologizova sad da on nema ni_ka_kvo praktično iskustvo iz života osim političko. On je profesionalni političar, kao takav ne može, NIJE, i NEĆE biti strčnjak za sve. Pošto je tako, onda u normalnim zemljama pred javnost izlazi onaj nosilac vlasti koji je odgovoran za određenu problematiku: recimo ne priča ministar poljoprivrede o tome koliko će se pšenica izbeljivati tokom mlevenja, nego je to posao nekod podsekretara; ne otvara Predsednik države svaku čarapareu, nego se pojavi kao gost na nekim projektima od posebnog nacionalnog znaćaja. Jer, gosn. Vućić nije večiti, nego privremeni Predsednik Srbije. Čak i da je doživotni, nema prava da urušava ugled te visoke funkcije, jer time urušava ugled Srbije.

Da ne pričamo o tome da on brutalno fura jedan kapitalistički sistem koji je u fazi kolapsa...ako je mislio praviti zaokrete, krajnje je vreme.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Milan Nikolic рече

Теби је стварно досадно у животу.

Па би зато треб'о да гледам сваки клип на којем је Вучић (а он је постао медијски нвентар Србије) да умањим достаду - и, ето тебе, да ми понудиш спас од досада?

Гле чуда, чак и за моју досаду Вучић се јавља као спаситељ. Ај, ај, ај.

Него, можда да искористи моћ и ресурсе којима се хвали, па да, пошто га је Синод умолио(!) обезбеди народу то што му треба, а што Црква тражи од њега.

Рецимо, кад може ЛГБТовцима да обезбеди "карантин" кад парадирају, може и верницима, уз поштовање препорука лекара о дистанци, да обезбеди васкршњу литургију и причешће.

Он јесте да то можда кошта, али се може ако се хоће...узгред, то што кошта, нису Вучићеве паре, него народне. И велики део народ (преко половине грађана су православни верници) плаћа те паре.

Подели на овим сајтовима

Danas sva italijanska stampa pise o njegovoj donaciji bolnicama u Bergamu, koju je na RAI-u  otkrio direktor bolnice kada je na listi donacija ugledao s nevericom i ime Novaka Djokovica   ❤

WWW.CORRIEREDELLOSPORT.IT

Ad annunciarlo l'ASST Bergamo Ovest. Il Direttore Generale Peter Assembergs: "Leggere tra i donatori anche il nome del miglior giocatore al mondo di tennis mi ha veramente emozionato"
IT.EUROSPORT.COM

Lo rivela in punta di piedi il direttore dell'ASST di Bergamo Ovest, Peter Assembergs, in un servizio della trasmissione "Porta a Porta", condotta da Bruno Vesp

Itd, itd .....

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

@Таша 

Sta "itd, itd"? Prevedi bar naslove...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, obi-wan said:

@Таша 

Sta "itd, itd"? Prevedi bar naslove...

Колко капирам:

Ђоковићева донација болници у Бергаму

Ђоковић златног срца: донација Бергаму

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, obi-wan рече

Ајмо сад мало озбиљно. Познато је да мислим да су мере које тренутно постоје ушле свуда већ дебело у фазу која више штети него овај и овакав вирус и да ће те мере побити и осакатити дугорочно више људи. Специфично за Србију, мере су прилично тоталитарне и психопатске. Сходно томе, лично мислим да богослужења не би тебало да буду забрањена уз поштовање одређених мера опреза.

Е сад, није ми јасна једна ствар. Мере морају бити исте за све, то је претпоставка правне државе и свега осталог што је суштински битно за функционисање сваког друштва. Значе ако су мере претеране, претеране су за све и морају бити релаксиране за све. На коју фору ви црквени сматрате да држава некако само вама мора да дозволи нешто што је свима другима забрањено? Контам да дубоко верујете да Бог спречава да се заразите љубљењем руку, икона и крстова, а нарочито причешћем, али како мислите да држава (било која, оставимо сад по страни ко је на челу наше) може да уважи такве аргументе? И како сматрате да државе треба да дозволи литургију, а не и све остало што је психолошки важно другим људима? На пример да отвори кафане јер ја не могу без њих ко што ви не можете без литургије? И ма колико ти ово смешно звучали, стави се у кожу неког коме литургија не значи ништа, али му нешто друго много значи. Питање је практично и друштвено. Теолошки ми је све јасно и познато и ту нема расправе јер се заснива на вери. Али чиме правдате да држава вас треба да привилегује у однсоу на све остале на основу вере и теологије?

И, коначно, гледе слике из претходног поста, могуће је врло експериментално и брутално очигледно доказати да је одлазак у продавницу суштински битан јер би након неколико седмица неодласка у исте сви помрли од глади, док се за цркву не може ништа слично доказати, те с тога држава нема друге него да третира продавницу као суштински битну, а литургију као мање битну иако је можда метафизички у криву, ал шта да се ради кад Бог то све није учинио очигледним. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...