Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 12 минута, Ayla рече

A ja sad večerah :0212_rolleyes:
... i to kao momak 0703_read

U mom kraju kazu - "do sad je rucao i onaj sto je sagubio ovce, pa is`o da ih trazi"... :945729:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Србија се опростила од доктора Миодрага Лазића....

Његова последња жеља је да га испрате с пјесмом "Марш на Дрину".

Србија му је жељу испунила.

Вјечнаја памјат!
Подели на овим сајтовима

Karantin nije samo u Srbiji. A srpska pravoslavna Crkva nije Crkva Republike Srbije. Molim! Ako, dakle, napadamo Beograd, moramo jednako da napadamo i Sarajevo, Banja Luku, Podgoricu, Beč, Berlin, Pariz i skoro svaki prestoni grad na ovoj planeti i vladu njihovih država.

Neka bude da je vlada u Beogradu bila infantilna povodom krize korona-virusa. Ali nemojmo mi da budemo infantilni.

Osim toga, kada ceo svet ne zna kako da se pravilno odnosi sa ovim korona virusom, odakle će Beograd to da znade?! Budemo srećni da je Beograd umeo da reaguje kako je reagovao, jer ovo stvarno nisam očekivao.

I u jedno, narode, budimo sigurni: Planeta će da uzvrati! Kad tad imaćemo stvarno jednu krizu globalnih razmera. Epidemija, zemljotresi, klima, ratovi, sve zajedno, Bog zna... i pošto ne znamo da su baš to poslednja vremena i njeni znakovi, nemojmo se predavati nego uradimo što šta i gledajmo da spasimo što se može spasiti.

Sad imamo ovaj program u Srbiji. Svideo nam se ili ne, ali nek se sad obavi, završi. A posle nam valja dobra diskusija kako ćemo ubuduće, jer ne možemo na svaki žuti alarm, na svaku sumnju da zaustavimo planetu.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Дејан рече

Опрости ал баш ме мрзи

Шта рећи, коју послуку порати...

Плашиш се да се не препознаш?

Онда немој, сигурније је.

Али никад, НИКАД да више не машеш фиктивним теолозима православним и римокатоличким које (узгред) ниси прочитао по том питању, нити ИКАД покушавај да се прикажеш ИКОМЕ да си за дијалог и конструктивну критику.

Ако немаш ЖЕЉУ, или (како сам рече, наопако) те МРЗИ (админ!!!) да чујеш речи оца и брата - поразмисли колико је твоје срце затворено за другога. Самим тим и за Другога...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Dragi рече

A posle nam valja

da se valjamo u blatu i nadoknadimo svo ovo dezinfikovanje :cheesy3:

• Хахаха 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Дејан рече

Кроз онај одговор да би нервирао тебе и Обија, једна могућнос је просто може му се.

Не мисли се ту на вас двојицу, већ генерално на сваког коме се не може.

Друга могућност је да се све спроводи по мерама како треба да се спроводи, можда га тестирају па су шансе за заразу мале.

Трежа могућност је ако ми можемо у продавницу, а медицинско особље након смене иде својој кући , може и он да се шета.

Ето, имам пар одговора.

Први је катастрофа, разлог за затвор у оваквим условима.

Други је потпуно супротан мерама који је донео штаб чији је и он члан, значи затвор 3 године због нарушавања самоизолације.

Треће ниђе везе, у продавницу не иду они у самоизолацији, медицинско особље је по дифолту било заштићено јер је упућено у мере приликом контакта, свесни су заражених контаката а он није био.

Замолио сам те за СУВИСЛА оправдања, не за бајке.

Ал` не иде, брани се неодбрањиво, то не може да се смисли па да се трудиш колико хоћеш...

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Velika Britanija ima preko deset hiljadu mrtvih. Sad imaju karantin  a pre toga su frljali ponosno o herd immunity, imuniteta stada. Švedska, jednaki broj stanovništva sa Srbijom ako ne i manji, a koliko je bogatija od Srbije, a ima skoro hiljadu mrtvih - toliko o švedskom modelu. U Srbiji, koliko, nekih šezdeset, možda sto. Zašto i zbog čega, ali Srbija još dobro prolazi. Danska, opet, ide suprotnim putem od Švedske. Da'l je Švedska zaista pametnija od Danske ili Nemačke, Francuske, ili Rusije, Kine, sad i Amerike itd., ili pak sve one gospođe u vladi Švedske nisu umele da uvedu strožije mere?

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Таша рече

20200414_194046.jpg

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...